Kaman'da Yapılmadı Aksaray Fırsatı Kaçırmadı

GÜNDEM 21.10.2021 - 19:43, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kaman'da Yapılmadı Aksaray Fırsatı Kaçırmadı

Kaman'da bu yıl kaynak yetersizliği nedeniyle ceviz festival düzenlenemezken 7 bin nüfuslu Ağaçören'de ceviz festivali düzenlenmesine büyük tepki gösteriliyor.

Kırşehir'in en önemli değerlerinden olan Kaman Cevizi'nin tanıtımı için her yıl düzenlenen Ceviz Festivali bu yıl düzenlenmedi.Festivalin yapılmama nedeni olarak pandemi koşulları öne sürülürken asıl sebebin Kaman Belediyesi'ndeki kaynak yetersizliği oluğu bildiriliyor.Kaman Belediye Başkanı Necati Çolak daha önce yaptığı açıklamada Festivale harcanacak paranın alt ve üst yapı çalışmalarına aktarılacağını belirtmişti ancak Aksaray'a bağlı 7 bin nüfuslu Ağaçören İlçesi'nde ceviz festivali düzenlenmesine vatandaş tepki gösteriyor.   FESTİVAL KAMAN CEVİZİNİN TANITIMI İÇİN ÖNEMLİ Festival yapılmaması ile ilgili Kaman kamuoyu da 2'ye bölünmüş durumda.Ancak çoğunluk festivalin Kaman Cevizi'nin tanıtımı açısından büyük önem taşıdığını belirtiyor.Ayrıca son dönemde cevizi ile ön plana çıkan Ağaçören'in ilk kez ceviz festivali düzenlemesi ise Kaman Halkı'nın tepkisini de artırmış durumda.Aksaray Valiliği ve Ağaçören Belediyesi işbirliğinde yapılacak festival ile ilgili Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu'nun yaptığı açıklama ise Kamanlıların tepkisini adeta doğrular nitelikte.   CEVİZİMİZİ TÜM TÜRKİYE'YE TANITACAĞIZ Ağaçören Cevizi’nin Coğrafi İşaret Tescili alması ve markalaşması için Ağaçören İlçesindeki üreticileri ziyaret eden Vali Hamza Aydoğdu “Değerlerimize sahip çıkmalıyız. Cevizimizi yapacağımız festivalle tüm Türkiye’ye tanıtacağız” dedi.   AKSARAY FIRSATI KAÇIRMADI Türkiye'deki ünüyle birçok ilden gelen vatandaşların satın aldığı Kaman Cevizi bu yıl da oldukça rağbet gördü ancak festival yapılmaması bu yıl ki fuarın sönük geçmesine neden oldu.Aksaray Valiliği ise Kaman'da Ceviz Festivali'nin yapılmamasını fırsat bilerek kendi cevizlerinin tanıtımını yapmak için Ceviz Festivali yapma kararı aldı.İlk kez düzenlenecek festivalde ise Kırşehirli İsmail Altunsaray sahne alacak.Ağaçören'deki Ceviz Festivali 28-30 Ekim tarihleri arasında yapılacak.
Kaman'da bu yıl kaynak yetersizliği nedeniyle ceviz festival düzenlenemezken 7 bin nüfuslu Ağaçören'de ceviz festivali düzenlenmesine büyük tepki gösteriliyor.

Kırşehir'in en önemli değerlerinden olan Kaman Cevizi'nin tanıtımı için her yıl düzenlenen Ceviz Festivali bu yıl düzenlenmedi.Festivalin yapılmama nedeni olarak pandemi koşulları öne sürülürken asıl sebebin Kaman Belediyesi'ndeki kaynak yetersizliği oluğu bildiriliyor.Kaman Belediye Başkanı Necati Çolak daha önce yaptığı açıklamada Festivale harcanacak paranın alt ve üst yapı çalışmalarına aktarılacağını belirtmişti ancak Aksaray'a bağlı 7 bin nüfuslu Ağaçören İlçesi'nde ceviz festivali düzenlenmesine vatandaş tepki gösteriyor.

 

FESTİVAL KAMAN CEVİZİNİN TANITIMI İÇİN ÖNEMLİ

Festival yapılmaması ile ilgili Kaman kamuoyu da 2'ye bölünmüş durumda.Ancak çoğunluk festivalin Kaman Cevizi'nin tanıtımı açısından büyük önem taşıdığını belirtiyor.Ayrıca son dönemde cevizi ile ön plana çıkan Ağaçören'in ilk kez ceviz festivali düzenlemesi ise Kaman Halkı'nın tepkisini de artırmış durumda.Aksaray Valiliği ve Ağaçören Belediyesi işbirliğinde yapılacak festival ile ilgili Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu'nun yaptığı açıklama ise Kamanlıların tepkisini adeta doğrular nitelikte.

 

CEVİZİMİZİ TÜM TÜRKİYE'YE TANITACAĞIZ

Ağaçören Cevizi’nin Coğrafi İşaret Tescili alması ve markalaşması için Ağaçören İlçesindeki üreticileri ziyaret eden Vali Hamza Aydoğdu “Değerlerimize sahip çıkmalıyız. Cevizimizi yapacağımız festivalle tüm Türkiye’ye tanıtacağız” dedi.

 

AKSARAY FIRSATI KAÇIRMADI

Türkiye'deki ünüyle birçok ilden gelen vatandaşların satın aldığı Kaman Cevizi bu yıl da oldukça rağbet gördü ancak festival yapılmaması bu yıl ki fuarın sönük geçmesine neden oldu.Aksaray Valiliği ise Kaman'da Ceviz Festivali'nin yapılmamasını fırsat bilerek kendi cevizlerinin tanıtımını yapmak için Ceviz Festivali yapma kararı aldı.İlk kez düzenlenecek festivalde ise Kırşehirli İsmail Altunsaray sahne alacak.Ağaçören'deki Ceviz Festivali 28-30 Ekim tarihleri arasında yapılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.