Kaman'da 300 Konuttan 20'sine Doğalgaz Verildi Mahalleli İsyan Etti

YAŞAM 27.05.2021 - 22:16, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kaman'da 300 Konuttan 20'sine Doğalgaz Verildi Mahalleli İsyan Etti

Kırşehir Milletvekili Metin İlhan , Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ile birlikte Kaman'ı ziyaret ettiler.Ziyaretleri sırasında bir grup mahalleli 300 konuttan sadece 20'sine doğalgaz verildiğini dile getirerek şikayetlerini dile getirdiler.

    Kırşehir’in Kaman ilçesi Çiftlikli mahallesindeki Hamit ve Dağlar caddelerinde bulunan yaklaşık 300 konuttan yaklaşık 20’sine doğalgaz verildi. 7 yıldır doğalgaz bekleyen diğer hanelerin ise doğalgaz bağlantısının 2022’de yapılacağı bildirildi. Mahalleli doğalgazlarının bağlanmamasına tepkili.   Çiftlikçi mahallesindeki vatandaşlar, 7 yıl önce doğalgaz bağlantısı için Kırgaz Doğalgaz A.Ş.’ye abonelik ücreti ödedi, iç tesisatlarını yaptırdı. Kırgaz’ın altyapı çalışmalarını sürekli ertelediğini; geçen yıl bu yılı, bu yıl ise önümüzdeki yılı işaret ettiğini söyleyen vatandaşlar ertelemelerden ve adaletsizlikten şikayet etti.   CHP'Lİ İLHAN: TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ   Mahalleye giderek vatandaşlarla görüşen CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, şunları söyledi: “Mahalle sakinleri neden sadece bu hizmetin belirli bir bölgeye verildiğine bir anlam veremediklerini ısrarla belirtmekteler. 2021'e gelinmişken ve yıllar önce hizmet bedelleri vatandaştan alınmışken böyle bir sorumsuzluğun yapılması sadece ilgili şirketi değil buna müsaade eden iktidar kadrolarını da bağlar. Kamanlı hemşerilerimizin bu sorunu çözülene dek konunun takipçisi olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.”   KIRŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI: BELEDİYE BİZE BAŞVURSUN BİZ YAPARIZ   Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ise Kaman Belediyesi'nin kendilerine başvurmaları halinde altyapı çalışmalarını kendilerinin yapabileceğini söyledi.   KIRGAZ GELECEK SENE YAPILACAK DEDİ   Kırgaz İl Müdürü Tuncel Bekdaş, mahallelinin şikayetlerini dinledikten sonra kendisi ile görüşen İlhan’a konu ile ilgili bilgi verdi. Bekdaş, “Onlar önümüzdeki yıl yapılacak. Biz plan ve proje dahilinde gidiyoruz. Bu yıl içinde Cuma Mahallesini tamamlayacağız” açıklaması yaptı. Bu açıklamaya karşısında ise vatandaşlar “Geçen sene de aynısı söylendi” dedi. Anka
Kırşehir Milletvekili Metin İlhan , Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ile birlikte Kaman'ı ziyaret ettiler.Ziyaretleri sırasında bir grup mahalleli 300 konuttan sadece 20'sine doğalgaz verildiğini dile getirerek şikayetlerini dile getirdiler.

 

 

Kırşehir’in Kaman ilçesi Çiftlikli mahallesindeki Hamit ve Dağlar caddelerinde bulunan yaklaşık 300 konuttan yaklaşık 20’sine doğalgaz verildi. 7 yıldır doğalgaz bekleyen diğer hanelerin ise doğalgaz bağlantısının 2022’de yapılacağı bildirildi. Mahalleli doğalgazlarının bağlanmamasına tepkili.

 

Çiftlikçi mahallesindeki vatandaşlar, 7 yıl önce doğalgaz bağlantısı için Kırgaz Doğalgaz A.Ş.’ye abonelik ücreti ödedi, iç tesisatlarını yaptırdı. Kırgaz’ın altyapı çalışmalarını sürekli ertelediğini; geçen yıl bu yılı, bu yıl ise önümüzdeki yılı işaret ettiğini söyleyen vatandaşlar ertelemelerden ve adaletsizlikten şikayet etti.

 

CHP'Lİ İLHAN: TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

 

Mahalleye giderek vatandaşlarla görüşen CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, şunları söyledi:

“Mahalle sakinleri neden sadece bu hizmetin belirli bir bölgeye verildiğine bir anlam veremediklerini ısrarla belirtmekteler. 2021'e gelinmişken ve yıllar önce hizmet bedelleri vatandaştan alınmışken böyle bir sorumsuzluğun yapılması sadece ilgili şirketi değil buna müsaade eden iktidar kadrolarını da bağlar. Kamanlı hemşerilerimizin bu sorunu çözülene dek konunun takipçisi olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.”

 

KIRŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI: BELEDİYE BİZE BAŞVURSUN BİZ YAPARIZ

 

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ise Kaman Belediyesi'nin kendilerine başvurmaları halinde altyapı çalışmalarını kendilerinin yapabileceğini söyledi.

 

KIRGAZ GELECEK SENE YAPILACAK DEDİ

 

Kırgaz İl Müdürü Tuncel Bekdaş, mahallelinin şikayetlerini dinledikten sonra kendisi ile görüşen İlhan’a konu ile ilgili bilgi verdi. Bekdaş, “Onlar önümüzdeki yıl yapılacak. Biz plan ve proje dahilinde gidiyoruz. Bu yıl içinde Cuma Mahallesini tamamlayacağız” açıklaması yaptı.

Bu açıklamaya karşısında ise vatandaşlar “Geçen sene de aynısı söylendi” dedi.

Anka

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.