Kaman Cevizinden ''Ceviz Şekeri'' Ürettiler

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.08.2018 - 10:26, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kaman Cevizinden ''Ceviz Şekeri'' Ürettiler

Kaman'da iki kardeş kestane ve badem şekerine alternatif olarak Kırşehir'e özgü ''ceviz şekeri'' üretti. Kaman Cevizinin kuruyemiş olarak tüketimini yaygınlaştırma ve katma değeri yüksek bir ürün olarak pazarlamak amacıyla çalışma yapan Hacı ve Aykut Kardeşler ceviz içini andıran ve değişik geometrik şekillerde süt, kakao , çikolata kullanılan ceviz şekeri üretti. Ürünü satışa sunan Hacı Çakır, "Hem ilçe halkının damak tadına hitap edecek hem de hediyelik olarak satılacak bir ürün piyasa sürdük. İnşallah beğenilir" açıklamasında bulundu.Çakır Kardeşler daha önce de dünyaca ünlü Kaman Cevizinden çikolata, kurabiye ve kolonya gibi birçok ürün üretmişti.  
Kaman'da iki kardeş kestane ve badem şekerine alternatif olarak Kırşehir'e özgü ''ceviz şekeri'' üretti.

Kaman Cevizinin kuruyemiş olarak tüketimini yaygınlaştırma ve katma değeri yüksek bir ürün olarak pazarlamak amacıyla çalışma yapan Hacı ve Aykut Kardeşler ceviz içini andıran ve değişik geometrik şekillerde süt, kakao , çikolata kullanılan ceviz şekeri üretti.

Ürünü satışa sunan Hacı Çakır, "Hem ilçe halkının damak tadına hitap edecek hem de hediyelik olarak satılacak bir ürün piyasa sürdük. İnşallah beğenilir" açıklamasında bulundu.Çakır Kardeşler daha önce de dünyaca ünlü Kaman Cevizinden çikolata, kurabiye ve kolonya gibi birçok ürün üretmişti.  
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.