Kaman Cevizinde 3 Bin Ton Rekolte Bekleniyor

EKONOMİ 06.10.2020 - 11:44, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kaman Cevizinde 3 Bin Ton Rekolte Bekleniyor

İnce kabuğu ve lezzetiyle ünü Türkiye Sınırlarını aşan Kaman Cevizinde bu yıl yüksek verim ve rekolte bekleniyor.

İlçenin Hirfanlı Baraj Gölü kıyısındaki sıcak bölgelerde başlanan ve ekim ayının ortasında sona ermesi beklenen Kaman cevizinin hasadı, kapama bahçelerde hummalı şekilde sürüyor.     İlkbahar aylarındaki zirai don nedeniyle 2014-2018 yıllarında ürünü zarar gören üreticiler, geçen yılın ardından bu sene de bereketli bir hasat dönemi geçiriyor.       Tezgahlarda yerini almaya başlayan Kaman cevizinde bu yıl rekoltenin yüksek olacağı tahmin ediliyor.Peki ama Kaman Cevizindeki bu bolluk tezgahlara nasıl yansıdı ?    ''3 BİN TON CEVİZ REKOLTESİ BEKLİYORUZ'' Son 4-5 yılın en yüksek rekoltesini beklediklerini açıklayan Kaman Ceviz Üreticileri Birliği Başkanı Arif Göçmen , '' 1 ay kadar sürecek olan hasadımız önce sıcak bölgelerden başladı.Şimdiden tezgahlarda 30 ile 50 TL arasından satılmaya başlandı.Kaman'da yaklaşık 35 bin dekar kapama ceviz bahçesi var. Yaklaşık 40 bin de küçük bahçelerde ceviz ağacı bulunuyor. Hasat ekimin 15'ine kadar sürer. Bu sene cevizler iyi. Son 4-5 yılın en iyi ceviz rekoltesini bekliyoruz. Tam kayıtları tutulamıyor ama geçen yıla göre yüzde 50 daha fazla rekolte tahmin ediyoruz. Yaklaşık 3 bin ton ceviz rekoltesi bekliyoruz." dedi.      
İnce kabuğu ve lezzetiyle ünü Türkiye Sınırlarını aşan Kaman Cevizinde bu yıl yüksek verim ve rekolte bekleniyor.

İlçenin Hirfanlı Baraj Gölü kıyısındaki sıcak bölgelerde başlanan ve ekim ayının ortasında sona ermesi beklenen Kaman cevizinin hasadı, kapama bahçelerde hummalı şekilde sürüyor.

 

 

İlkbahar aylarındaki zirai don nedeniyle 2014-2018 yıllarında ürünü zarar gören üreticiler, geçen yılın ardından bu sene de bereketli bir hasat dönemi geçiriyor.

 

 

 

Tezgahlarda yerini almaya başlayan Kaman cevizinde bu yıl rekoltenin yüksek olacağı tahmin ediliyor.Peki ama Kaman Cevizindeki bu bolluk tezgahlara nasıl yansıdı ? 

 

''3 BİN TON CEVİZ REKOLTESİ BEKLİYORUZ''

Son 4-5 yılın en yüksek rekoltesini beklediklerini açıklayan Kaman Ceviz Üreticileri Birliği Başkanı Arif Göçmen , '' 1 ay kadar sürecek olan hasadımız önce sıcak bölgelerden başladı.Şimdiden tezgahlarda 30 ile 50 TL arasından satılmaya başlandı.Kaman'da yaklaşık 35 bin dekar kapama ceviz bahçesi var. Yaklaşık 40 bin de küçük bahçelerde ceviz ağacı bulunuyor. Hasat ekimin 15'ine kadar sürer. Bu sene cevizler iyi. Son 4-5 yılın en iyi ceviz rekoltesini bekliyoruz. Tam kayıtları tutulamıyor ama geçen yıla göre yüzde 50 daha fazla rekolte tahmin ediyoruz. Yaklaşık 3 bin ton ceviz rekoltesi bekliyoruz." dedi.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.