Kaman Cevizi İçin Çevre İllerden Geliyorlar

KÜLTÜR 11.10.2021 - 10:02, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kaman Cevizi İçin Çevre İllerden Geliyorlar

İnce kabuğu ve lezzetiyle ünlü yeni mahsül Kaman Cevizi, Kaman Belediyesi tarafından kurulan pazarda satılmaya başlandı.

Cumhuriyet Meydanı Atatürk Caddesi üzerinde kurulan pazarda 350 üretici tezgah açarak ürünlerini sergiledi. Ankara, Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat, Nevşehir başta olmak üzere çevre illerden çok sayıda kişi Kaman cevizi almak için ilçeye geldi.     3 BİN TON CEVİZ REKOLTESİ VAR Üretici ve tüketiciyi buluşturmak için belediye tarafından şehir merkezine ceviz pazarı kurulduğunu belirten Kaman Belediye Başkanı Necati Çolak, "İptal edilen festival yerine üreticilerimizi mağdur etmemek ve satış yapmalarını kolaylaştırmak için tezgah kurulum alanı belirledik. Bu yıl yaklaşık 3 bin ton ceviz rekoltesi var ve çiftçimiz bundan memnun. Esnafımızı gezerek ihtiyaçlarını sorduk. Umarım gelecek yıl daha geniş kapsamlı bir ceviz festivalini hep birlikte gerçekleştirme imkanı elde ederiz." ifadelerini kullandı.     ''GÜBRE FİYATLARI ÜRETİCİYİ OLUMSUZ ETKİLİYOR'' Tezgah açan üreticilerden Üsküdar Ballı ise "Tezgahımda kendi üretimim ceviz, bulgur, fasulye gibi ürünler var. Bugün satışlar düşük olsa da daha iyi olacağını umut ediyoruz. Gübre fiyatlarının pahalı olması üreticiyi olumsuz etkiliyor. Bu da fiyatı yükseltiyor. Devletimizin bizlere destek olmasını istiyoruz." dedi.     Münevver Gül de ceviz pazarında kendi ürettikleri mahsulleri sattıklarını dile getirerek, satışların güzel olduğunu, elde ettiği gelirin bir kısmını üniversitede okuyan torununa göndereceğini kaydetti.             Fotoğfraflar : Kaman Televizyonu / Ali Güneş  
İnce kabuğu ve lezzetiyle ünlü yeni mahsül Kaman Cevizi, Kaman Belediyesi tarafından kurulan pazarda satılmaya başlandı.

Cumhuriyet Meydanı Atatürk Caddesi üzerinde kurulan pazarda 350 üretici tezgah açarak ürünlerini sergiledi. Ankara, Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat, Nevşehir başta olmak üzere çevre illerden çok sayıda kişi Kaman cevizi almak için ilçeye geldi.

 

 

3 BİN TON CEVİZ REKOLTESİ VAR

Üretici ve tüketiciyi buluşturmak için belediye tarafından şehir merkezine ceviz pazarı kurulduğunu belirten Kaman Belediye Başkanı Necati Çolak, "İptal edilen festival yerine üreticilerimizi mağdur etmemek ve satış yapmalarını kolaylaştırmak için tezgah kurulum alanı belirledik. Bu yıl yaklaşık 3 bin ton ceviz rekoltesi var ve çiftçimiz bundan memnun. Esnafımızı gezerek ihtiyaçlarını sorduk. Umarım gelecek yıl daha geniş kapsamlı bir ceviz festivalini hep birlikte gerçekleştirme imkanı elde ederiz." ifadelerini kullandı.

 

 

''GÜBRE FİYATLARI ÜRETİCİYİ OLUMSUZ ETKİLİYOR''

Tezgah açan üreticilerden Üsküdar Ballı ise "Tezgahımda kendi üretimim ceviz, bulgur, fasulye gibi ürünler var. Bugün satışlar düşük olsa da daha iyi olacağını umut ediyoruz. Gübre fiyatlarının pahalı olması üreticiyi olumsuz etkiliyor. Bu da fiyatı yükseltiyor. Devletimizin bizlere destek olmasını istiyoruz." dedi.

 

 

Münevver Gül de ceviz pazarında kendi ürettikleri mahsulleri sattıklarını dile getirerek, satışların güzel olduğunu, elde ettiği gelirin bir kısmını üniversitede okuyan torununa göndereceğini kaydetti.

 

 

 

 

 

 

Fotoğfraflar : Kaman Televizyonu / Ali Güneş

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.