Kahramanmaraş'ta 7.4 Büyüklüğünde Deprem

GÜNDEM 06.02.2023 - 06:42, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kahramanmaraş'ta 7.4 Büyüklüğünde Deprem

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle 10 ilde 284 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 bin 323 kişinin yaralandığını bildirdi.

    Saat 04.17’de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.  AFAD’dan yapılan açıklamaya göre deprem yerin 7 kilometre altında gerçekleşti.İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “4. seviye uluslararası alarmdayız” dedi.     Deprem nedeniyle Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Malatya ve Hatay’da bazı binalar yıkıldı.Şehir merkezlerinde uzun araç kuyrukları oluştu.     Sürekli olarak sarsıntıların hissedildiği bölge illerinde valilikler koordinasyonunda kriz masaları oluşturuldu.     Yıkılan binaların bulunduğu bölgelerde arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Ekiplerin sahada çalışmaları sürüyor.     Şanlıurfa Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, kentte 16 binanın yıkıldığını, Vali Salih Ayhan ise ölü sayısının 10 olduğunu açıkladı.     Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, kentte 34 binanın yıkıldığını, beş kişinin hayatını kaybettiğini, kurtarma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.     14 ve 17 katlı iki binanın yıkıldığını belirten Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, trafiğin kilitli olduğunu ve yardımların gelemediğini söyledi.     GAZiANTEP'TE 6.4 VE 6.5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREMLER Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 04.26’da merkez üssü Gaziantep’in Nurdağı ilçesi olan 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.     Saat 04.36’da da ise merkez üssü Gaziantep’in İslahiye ilçesi olan 6,5 büyüklüğünde deprem yaşandı. 6,5 büyüklüğündeki deprem, 9,77 kilometre derinlikte oldu.  
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle 10 ilde 284 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 bin 323 kişinin yaralandığını bildirdi.

 

 

Saat 04.17’de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.  AFAD’dan yapılan açıklamaya göre deprem yerin 7 kilometre altında gerçekleşti.İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “4. seviye uluslararası alarmdayız” dedi.

 

 

Deprem nedeniyle Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Malatya ve Hatay’da bazı binalar yıkıldı.Şehir merkezlerinde uzun araç kuyrukları oluştu.

 

 

Sürekli olarak sarsıntıların hissedildiği bölge illerinde valilikler koordinasyonunda kriz masaları oluşturuldu.

 

 

Yıkılan binaların bulunduğu bölgelerde arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Ekiplerin sahada çalışmaları sürüyor.
 

 

Şanlıurfa Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, kentte 16 binanın yıkıldığını, Vali Salih Ayhan ise ölü sayısının 10 olduğunu açıkladı.

 

 

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, kentte 34 binanın yıkıldığını, beş kişinin hayatını kaybettiğini, kurtarma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

 

 

14 ve 17 katlı iki binanın yıkıldığını belirten Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, trafiğin kilitli olduğunu ve yardımların gelemediğini söyledi.

 

 

GAZiANTEP'TE 6.4 VE 6.5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREMLER

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 04.26’da merkez üssü Gaziantep’in Nurdağı ilçesi olan 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

 

 

Saat 04.36’da da ise merkez üssü Gaziantep’in İslahiye ilçesi olan 6,5 büyüklüğünde deprem yaşandı. 6,5 büyüklüğündeki deprem, 9,77 kilometre derinlikte oldu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.