KAEÜ Besyo Spor Bilimleri Fakültesi Oldu

EĞİTİM 14.07.2021 - 07:20, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

KAEÜ Besyo Spor Bilimleri Fakültesi Oldu

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Spor Bilimleri Fakültesi oldu.

Cumhurbaşkanlığı kararnameleri Resmi Gazetede yayınlandı.4277 sayılı karara göre Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) , Spor Bilimleri Fakültesi oldu. BESYO - Spor Bilimleri Fakültesi Arasındaki Fark  Her ikisi de 4 yıllık lisans bölümleri içeriyor. İkisinden de mezun olan öğrenciler aynı seviyede lisans diploması almış oluyor. İdari açıdan ise Besyo’yu Müdür, Spor Bilimleri Fakültesini ise Dekan yönetiyor.Ödenek konusunda ise fakültelerin aldıkları ödenekler yüksekokul ödeneklerinden daha fazla oluyor.Ayrıca Besyo, belirli bir alanda eğitim veren kurumlar konumunda iken fakülteler hem eğitim verip hemde kendi alanlarında bilimsel araştırmalar yapabilen bir kurum niteliğinde.
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Spor Bilimleri Fakültesi oldu.

Cumhurbaşkanlığı kararnameleri Resmi Gazetede yayınlandı.4277 sayılı karara göre Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) , Spor Bilimleri Fakültesi oldu.

BESYO - Spor Bilimleri Fakültesi Arasındaki Fark 

Her ikisi de 4 yıllık lisans bölümleri içeriyor. İkisinden de mezun olan öğrenciler aynı seviyede lisans diploması almış oluyor. İdari açıdan ise Besyo’yu Müdür, Spor Bilimleri Fakültesini ise Dekan yönetiyor.Ödenek konusunda ise fakültelerin aldıkları ödenekler yüksekokul ödeneklerinden daha fazla oluyor.Ayrıca Besyo, belirli bir alanda eğitim veren kurumlar konumunda iken fakülteler hem eğitim verip hemde kendi alanlarında bilimsel araştırmalar yapabilen bir kurum niteliğinde.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.