''Kadın ve Aile'' Kırşehir'de Ders Olarak Okutulacak

EĞİTİM 06.12.2021 - 11:36, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

''Kadın ve Aile'' Kırşehir'de Ders Olarak Okutulacak

Kırşehir'de üniversite öğrencilerine ''Kadın ve aile'' dersi verilecek.Konu ile ilgili açıklamada bulunan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi İİBF Dekanı Prof. Dr. Nur Çetin, ''Sadece meslek sahibi değil , mutlu olmayı da öğretmeyi hedefliyoruz'' dedi.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi İİBF Dekanı Prof. Dr. Nur Çetin  ve öğretim üyesi Prof. Dr. Emine Şener'in editörlüğünde ''Kadın ve Aile'' isimli kitap hazırlandı.14 ana başlıktan oluşan kitapta , Türk ve İslam kültüründe kadının, aile kurumu açısından önemi işlenirken Anadolu'nun ilk kadın teşkilatı olan Bacıyan-ı Rum'dan yola çıkılarak Kırşehir'in kadını güçlendirme faaliyetlerinin ilk başladığı nokta olması münasebetiyle kadını toplum içerisinde güçlü hale getiren felsefeninin Anadolu'dan tekrar başlatılarak tüm Türk Dünyası'na yayılması hedefleniyor.   ''MESLEK ÖĞRETİYORUZ AMA MUTLU OLMAYI ÖĞRETMİYORUZ'' Aynı zamanda Fatma Bacı Kadın Uygulamaları ve Araştırma Merkezi başkanı olan Prof. Dr. Nur Çetin, öncülüğünü yaptığı 'Kadın ve Aile' ders kitabının gençlerin ufkunu açacağını belirttiği açıklamasında  “2021-2022 öğretim yılının güz döneminden itibaren İktisat Fakültesinde başlayan ve 4 bölümde seçmeli ders olarak okutmaya başladık. Yeni dönemden itibaren Kadın ve Aile dersini ortak havuza ekledik. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi öğrencileri bu dersi alabilecekler” diye konuştu. Kadın ve Aile dersinin neden önemli olduğunu da aktaran Çetin, açıklamasında; “Mühendis, öğretmen, yönetici olmayı öğretiyoruz. Fakat insanın mutlu olmasını kimse öğretmiyor. Amacımız, insanın mutlu olması dünya tarihinde Fatma Bacı ilk kadın örgütlenmesi Bacıyan-ı Rum’u başlattıysa istiyoruz ki kadını bilgilendirme faaliyetlerimiz sonunda daha bilinçli ve mutlu topluma ulaşalım” şeklinde konuştu. KIRŞEHİR'DEN BAŞLAYARAK TÜM TÜRK DÜNYASINA Kırşehir’de başlatılan eğitimle Türk Dünyasına bilinçli aile olabilmenin yolunun açılacağına inandığını söyleyen Çetin, kadın ve şiddet kelimelerinin İslam toplumlarında bir arada da kullanılamayacağını açıkladı. Çetin, “İslam toplumlarında kadın ve şiddet kelimeleri yan yana gelmemeli. Şuanki süreç bizim manevi değerlerimizin kaybolmaya başladığını göstermekte. Bizler istiyoruz ki bu çalışma bizim değerlerimizi de ortaya çıkarsın. Bu Türk Dünyasına da yayılsın” şeklinde konuştu.  
Kırşehir'de üniversite öğrencilerine ''Kadın ve aile'' dersi verilecek.Konu ile ilgili açıklamada bulunan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi İİBF Dekanı Prof. Dr. Nur Çetin, ''Sadece meslek sahibi değil , mutlu olmayı da öğretmeyi hedefliyoruz'' dedi.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi İİBF Dekanı Prof. Dr. Nur Çetin  ve öğretim üyesi Prof. Dr. Emine Şener'in editörlüğünde ''Kadın ve Aile'' isimli kitap hazırlandı.14 ana başlıktan oluşan kitapta , Türk ve İslam kültüründe kadının, aile kurumu açısından önemi işlenirken Anadolu'nun ilk kadın teşkilatı olan Bacıyan-ı Rum'dan yola çıkılarak Kırşehir'in kadını güçlendirme faaliyetlerinin ilk başladığı nokta olması münasebetiyle kadını toplum içerisinde güçlü hale getiren felsefeninin Anadolu'dan tekrar başlatılarak tüm Türk Dünyası'na yayılması hedefleniyor.

 

''MESLEK ÖĞRETİYORUZ AMA MUTLU OLMAYI ÖĞRETMİYORUZ''

Aynı zamanda Fatma Bacı Kadın Uygulamaları ve Araştırma Merkezi başkanı olan Prof. Dr. Nur Çetin, öncülüğünü yaptığı 'Kadın ve Aile' ders kitabının gençlerin ufkunu açacağını belirttiği açıklamasında  “2021-2022 öğretim yılının güz döneminden itibaren İktisat Fakültesinde başlayan ve 4 bölümde seçmeli ders olarak okutmaya başladık. Yeni dönemden itibaren Kadın ve Aile dersini ortak havuza ekledik. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi öğrencileri bu dersi alabilecekler” diye konuştu. Kadın ve Aile dersinin neden önemli olduğunu da aktaran Çetin, açıklamasında; “Mühendis, öğretmen, yönetici olmayı öğretiyoruz. Fakat insanın mutlu olmasını kimse öğretmiyor. Amacımız, insanın mutlu olması dünya tarihinde Fatma Bacı ilk kadın örgütlenmesi Bacıyan-ı Rum’u başlattıysa istiyoruz ki kadını bilgilendirme faaliyetlerimiz sonunda daha bilinçli ve mutlu topluma ulaşalım” şeklinde konuştu.


KIRŞEHİR'DEN BAŞLAYARAK TÜM TÜRK DÜNYASINA
Kırşehir’de başlatılan eğitimle Türk Dünyasına bilinçli aile olabilmenin yolunun açılacağına inandığını söyleyen Çetin, kadın ve şiddet kelimelerinin İslam toplumlarında bir arada da kullanılamayacağını açıkladı. Çetin, “İslam toplumlarında kadın ve şiddet kelimeleri yan yana gelmemeli. Şuanki süreç bizim manevi değerlerimizin kaybolmaya başladığını göstermekte. Bizler istiyoruz ki bu çalışma bizim değerlerimizi de ortaya çıkarsın. Bu Türk Dünyasına da yayılsın” şeklinde konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.