Kadın Dayanışma Grubu 7 Mahalle Bakkalındaki Veresiye Borçlarını Kapattılar

YAŞAM 30.04.2022 - 13:30, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kadın Dayanışma Grubu 7 Mahalle Bakkalındaki Veresiye Borçlarını Kapattılar

    Kırşehir'de ''Damlaya Damlaya Göl Olur'' projesini devam ettiren Kırşehir Kadın Dayanışma Grubu bu yıl da bakkallara veresiye borcu olan vatandaşların hesabını kapattılar.Toplam 45 kadın ve 5 iş insanının da topladıkları para ile 7 mahalle bakkalının veresiye defterindeki ihtiyaç sahibi vatandaşların borçlarını kapatan grup adına konuşan Taliha Sin , '' Damlaya damlaya göl olur projemizin bu sene 3. senesi.Şükürler olsun bu sene de nazımızın geçtiği kişilerden topladığımız paralarla araştırdığımız mahallelerdeki mağdur insanların bakkal borçlarını kapattık.Allah'a şükürler olsun bize yardımcı olan ve katılımda bulunan, bana güvenip parasını veren insanlara tekrar tekrar teşekkür ediyorum.Allah kabul etsin hayırlarını.Hayırseverler adına yaptığımız bu hayrı başkaları da bunu örnek alarak yapsınlar diye özellikle paylaşıyoruz'' diye konuştu.   ''ÖNCE BORCUNU ÖDE SONRA VEREYİM DEDİM'' Bütün veresiye defterindeki alacakları ödenen ve Bağbaşı Mahallesi'de bakkal işleten Asalettin Köysüren, '' Durumları gerçekten mağdur insanlar var.Bugün birisi geldi mesela yumurta ve ekmek istedi ben sadece ekmek verdim.Önce borcunu kapat devam ettiririm dedim.7-8. ayda veriririm diyor.80 kuruş iken ekmek almış ekmek şimdi olmuş 2.25 TL.Siz olsanız ne yaparsınız ? Hayırsever grubundan Allah razı olsun, borçlarınızı kapattı.Allah daha çok versin'' şeklinde konuştu.   ''VERDİKLERİ TEPKİLERİ HALA UNUTAMIYORUM'' Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan ve ihtiyaç sahibi insanların veresiye borçları ödenenen bakkalın sahibi İdris Kara, ''Kadın dayanışma grubu geçen yıl da ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın borçlarını ödemişlerdi.Borçları ödenen kişilere ''borçlarınız ödendi'' dediğimde çok mutlu oldular hatta duygulandılar.''Ne güzel, ne iyi insanlarımız varmış dediler.Ben onların o verdiği tepkileri hala unutamıyorum'' diyerek hayırsever kadın ve iş insanlarına teşekkür etti.   ''MAĞDUR İNSANLAR ADINA SEVİNDİM'' Kındam Mahallesindeki mağdur vatandaşların borçlarının ödendiği bakkalın sahibi Ömer Koçak ise '' Birşey diyemiyorum gerçekten borcunu ödeyemeyen insanlar gerçekten var.Onların adına gerçekten sevindim'' ifadelerini kullandı.

 

 

Kırşehir'de ''Damlaya Damlaya Göl Olur'' projesini devam ettiren Kırşehir Kadın Dayanışma Grubu bu yıl da bakkallara veresiye borcu olan vatandaşların hesabını kapattılar.Toplam 45 kadın ve 5 iş insanının da topladıkları para ile 7 mahalle bakkalının veresiye defterindeki ihtiyaç sahibi vatandaşların borçlarını kapatan grup adına konuşan Taliha Sin , '' Damlaya damlaya göl olur projemizin bu sene 3. senesi.Şükürler olsun bu sene de nazımızın geçtiği kişilerden topladığımız paralarla araştırdığımız mahallelerdeki mağdur insanların bakkal borçlarını kapattık.Allah'a şükürler olsun bize yardımcı olan ve katılımda bulunan, bana güvenip parasını veren insanlara tekrar tekrar teşekkür ediyorum.Allah kabul etsin hayırlarını.Hayırseverler adına yaptığımız bu hayrı başkaları da bunu örnek alarak yapsınlar diye özellikle paylaşıyoruz'' diye konuştu.

 

''ÖNCE BORCUNU ÖDE SONRA VEREYİM DEDİM''

Bütün veresiye defterindeki alacakları ödenen ve Bağbaşı Mahallesi'de bakkal işleten Asalettin Köysüren, '' Durumları gerçekten mağdur insanlar var.Bugün birisi geldi mesela yumurta ve ekmek istedi ben sadece ekmek verdim.Önce borcunu kapat devam ettiririm dedim.7-8. ayda veriririm diyor.80 kuruş iken ekmek almış ekmek şimdi olmuş 2.25 TL.Siz olsanız ne yaparsınız ? Hayırsever grubundan Allah razı olsun, borçlarınızı kapattı.Allah daha çok versin'' şeklinde konuştu.

 

''VERDİKLERİ TEPKİLERİ HALA UNUTAMIYORUM''

Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan ve ihtiyaç sahibi insanların veresiye borçları ödenenen bakkalın sahibi İdris Kara, ''Kadın dayanışma grubu geçen yıl da ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın borçlarını ödemişlerdi.Borçları ödenen kişilere ''borçlarınız ödendi'' dediğimde çok mutlu oldular hatta duygulandılar.''Ne güzel, ne iyi insanlarımız varmış dediler.Ben onların o verdiği tepkileri hala unutamıyorum'' diyerek hayırsever kadın ve iş insanlarına teşekkür etti.

 

''MAĞDUR İNSANLAR ADINA SEVİNDİM''

Kındam Mahallesindeki mağdur vatandaşların borçlarının ödendiği bakkalın sahibi Ömer Koçak ise '' Birşey diyemiyorum gerçekten borcunu ödeyemeyen insanlar gerçekten var.Onların adına gerçekten sevindim'' ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.