Vatandaş Geçim Derdinde, Onlar Siyasi Rant Peşinde

GÜNDEM 26.01.2022 - 20:44, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Vatandaş Geçim Derdinde, Onlar Siyasi Rant Peşinde

Türkiye son 50 yılın en yoğun kar yağışını yaşarken, siyasiler de bu durumdan siyasi rant devşirebilmek adına ‘’kar yağışı’’ üzerinden gündem yaratma peşine düştüler.   Herşey bir yana son yılların en kurak yıllarını yaşayan ülkemiz adına bu kar yağışı oldukça sevindirici bir mesele oldu.   Ancak Türkiye’de vatandaşın asıl gündemi ne kar yağışı, ne kuraklık ne de kapalı yollar…Çünkü insanlar artık günübirlik düşünür oldu.   Vatandaşın gerçek gündemi zamlı elektrik ve doğalgaz faturaları, ekmek ve yağ kuyrukları…   Zamlı elektrik faturaları karşısında vatandaş oldukça güç durumda.Öyle ki yüzde 25 zamlı doğalgaz faturaları ile birlikte vatandaşın artık 3 ev kirası var.   Daha önce 250-300 TL bandında elektrik faturası gelen vatandaşlar neredeyse 1000 TL’yi bulan elektrik faturaları ile karşı karşıya kaldı.Keza yine 1000 TL’ye yakın doğalgaz faturaları ile birlikte vatandaş 3 ev kirası öder duruma geldi.   HALK GÜNÜ BİRLİK HESAP YAPIYOR Hayat pahalılığı ve enflasyonun belini büktüğü halk, günübirlikte geçim hesabı yapmaya başladı.Vatandaşın iş mesaisinin dışında bir de market mesaisi ortaya çıktı.Daha önce belirli marketten alışveriş yaparak evine giden vatandaş, iş sonrası market mesaisi ile en uygun ürünü en uygun fiyata alma derdinde.   Öyle ki birkaç yıl önce 1 TL olan ve şimdilerde 2,5 TL seviyesine gelen ekmek masrafından kurtulmak isteyen vatandaşlar gece ve sabahın erken saatlerinde dondurucu soğukta halk ekmek büfelerinden 1 TL’ye ekmek almak için kuyruğa girer duruma geldi.   Ancak bu durumu bile dalga konusu yapabilecek bazı siyasiler, görüntülerin tamamen bir şovdan ibaret olduğunu öne sürmekte.Yani halkın gerçeklerinden o kadar uzaktalar.   Henüz geçtiğimiz yıl 50 TL’nin altında olan sıvı yağdaki fahiş artışlarla birlikte vatandaşlar uygun sıvı yağ bulma arayışında.Hal böyle iken geçtiğimiz yılki fiyatların 2 katı daha fazla fiyata sıvı yağ bulduğunda da uzun kuyruklar oluşturabiliyorlar.   Ancak TUİK’in enflasyon hesabına baktığınızda gerçekten tamamen uzak rakamlarla karşı karşıya kalıyoruz.   Çünkü kamu kurumları vatandaşın gerçeklerini değil siyasilerin görmek istediği manzaranın analizini bizlere sunuyorlar.   Bu da siyasiler ile vatandaşın gündemi arasında bir tutarsızlık ortaya koyuyor.   Önümüzdeki seçimlerde pek tabi suni gündemler yaratma peşinde koşanlar değil vatandaşın gündemini yakalayan siyasiler sandıktan zaferle çıkacak.   Çünkü vatandaş kendi derdine düşmüş durumda.   Bizden söylemesi…   Bu arada ufukta görünen enerji krizini de bir tarafa yazmak lazım.   Ömer Duran

Türkiye son 50 yılın en yoğun kar yağışını yaşarken, siyasiler de bu durumdan siyasi rant devşirebilmek adına ‘’kar yağışı’’ üzerinden gündem yaratma peşine düştüler.

 

Herşey bir yana son yılların en kurak yıllarını yaşayan ülkemiz adına bu kar yağışı oldukça sevindirici bir mesele oldu.

 

Ancak Türkiye’de vatandaşın asıl gündemi ne kar yağışı, ne kuraklık ne de kapalı yollar…Çünkü insanlar artık günübirlik düşünür oldu.

 

Vatandaşın gerçek gündemi zamlı elektrik ve doğalgaz faturaları, ekmek ve yağ kuyrukları…

 

Zamlı elektrik faturaları karşısında vatandaş oldukça güç durumda.Öyle ki yüzde 25 zamlı doğalgaz faturaları ile birlikte vatandaşın artık 3 ev kirası var.

 

Daha önce 250-300 TL bandında elektrik faturası gelen vatandaşlar neredeyse 1000 TL’yi bulan elektrik faturaları ile karşı karşıya kaldı.Keza yine 1000 TL’ye yakın doğalgaz faturaları ile birlikte vatandaş 3 ev kirası öder duruma geldi.

 

HALK GÜNÜ BİRLİK HESAP YAPIYOR

Hayat pahalılığı ve enflasyonun belini büktüğü halk, günübirlikte geçim hesabı yapmaya başladı.Vatandaşın iş mesaisinin dışında bir de market mesaisi ortaya çıktı.Daha önce belirli marketten alışveriş yaparak evine giden vatandaş, iş sonrası market mesaisi ile en uygun ürünü en uygun fiyata alma derdinde.

 

Öyle ki birkaç yıl önce 1 TL olan ve şimdilerde 2,5 TL seviyesine gelen ekmek masrafından kurtulmak isteyen vatandaşlar gece ve sabahın erken saatlerinde dondurucu soğukta halk ekmek büfelerinden 1 TL’ye ekmek almak için kuyruğa girer duruma geldi.

 

Ancak bu durumu bile dalga konusu yapabilecek bazı siyasiler, görüntülerin tamamen bir şovdan ibaret olduğunu öne sürmekte.Yani halkın gerçeklerinden o kadar uzaktalar.

 

Henüz geçtiğimiz yıl 50 TL’nin altında olan sıvı yağdaki fahiş artışlarla birlikte vatandaşlar uygun sıvı yağ bulma arayışında.Hal böyle iken geçtiğimiz yılki fiyatların 2 katı daha fazla fiyata sıvı yağ bulduğunda da uzun kuyruklar oluşturabiliyorlar.

 

Ancak TUİK’in enflasyon hesabına baktığınızda gerçekten tamamen uzak rakamlarla karşı karşıya kalıyoruz.

 

Çünkü kamu kurumları vatandaşın gerçeklerini değil siyasilerin görmek istediği manzaranın analizini bizlere sunuyorlar.

 

Bu da siyasiler ile vatandaşın gündemi arasında bir tutarsızlık ortaya koyuyor.

 

Önümüzdeki seçimlerde pek tabi suni gündemler yaratma peşinde koşanlar değil vatandaşın gündemini yakalayan siyasiler sandıktan zaferle çıkacak.

 

Çünkü vatandaş kendi derdine düşmüş durumda.

 

Bizden söylemesi…

 

Bu arada ufukta görünen enerji krizini de bir tarafa yazmak lazım.

 

Ömer Duran

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.