İşte KPSS 2016 soru ve cevapları

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.11.2016 - 14:09, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

İşte KPSS 2016 soru ve cevapları

Ortaöğretim mezunları için düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) bugün yapıldı. Saat 10.00'da başlayan KPSS'ye yaklaşık 3.5 milyon aday başvurmuştu. Bu rakam bir rekor. KPSS'de adaylara Usta Ozan Muharrem Ertaş ve 15 Temmuz'da darbeci general Semih Terzi'yi öldüren ve ardından şehit edilen kahraman astsubay Ömer Halisdemir'le ilgili bir soru da yöneltildi. İşte KPSS 2016 soru ve cevap kitapçığı KPSS SORU VE CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYIN TERCİHLER NE ZAMAN YAPILACAK? Lisans, Ön Lisans ve Ortaöğretim sınavlarının tamamlanmasının ardından alınacağı duyurulan KPSS tercihlerinin, bu yılın son Kamu Personeli Seçme Sınavı olan ortaöğretimin gerçekleştirilmesinden kısa bir süre sonra ÖSYM tarafından açıklanması bekleniyor. Öncelikle B Grubu kadrolar için yapılacak tercihler, kılavuzun açıklanmasının ardından İnternet ortamından yapılabilecek. YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ NASIL GERÇEKLEŞECEK? Adaylar ilk kez yapılacak yerleştirme işlemlerinde herhangi bir ücret ödemezken, aynı sınav sonucu ile yapacakları tüm yerleştirme işlemlerinde ücret ödeyecek. Yerleştirme işlemleri puan, tercih ve kadro sayılarına göre yapılacak olan adaylar, yerleştirme işlemiyle ilgili esasları tercih kılavuzundan öğrenebilecek. Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından diploma tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması hâlinde de yaşı büyük olana öncelik tanınacak. ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın ilan edilmiş kadrolara doğrudan atanacak. Ancak, atama için öngörülen koşullara uymayan veya gerekli belgeleri süresi içinde getiremeyen adayların atamaları yapılmayacak.  
Ortaöğretim mezunları için düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) bugün yapıldı. Saat 10.00'da başlayan KPSS'ye yaklaşık 3.5 milyon aday başvurmuştu. Bu rakam bir rekor. KPSS'de adaylara Usta Ozan Muharrem Ertaş ve 15 Temmuz'da darbeci general Semih Terzi'yi öldüren ve ardından şehit edilen kahraman astsubay Ömer Halisdemir'le ilgili bir soru da yöneltildi.

İşte KPSS 2016 soru ve cevap kitapçığı

KPSS SORU VE CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYIN

TERCİHLER NE ZAMAN YAPILACAK? Lisans, Ön Lisans ve Ortaöğretim sınavlarının tamamlanmasının ardından alınacağı duyurulan KPSS tercihlerinin, bu yılın son Kamu Personeli Seçme Sınavı olan ortaöğretimin gerçekleştirilmesinden kısa bir süre sonra ÖSYM tarafından açıklanması bekleniyor. Öncelikle B Grubu kadrolar için yapılacak tercihler, kılavuzun açıklanmasının ardından İnternet ortamından yapılabilecek.

YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ NASIL GERÇEKLEŞECEK? Adaylar ilk kez yapılacak yerleştirme işlemlerinde herhangi bir ücret ödemezken, aynı sınav sonucu ile yapacakları tüm yerleştirme işlemlerinde ücret ödeyecek.

Yerleştirme işlemleri puan, tercih ve kadro sayılarına göre yapılacak olan adaylar, yerleştirme işlemiyle ilgili esasları tercih kılavuzundan öğrenebilecek. Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından diploma tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması hâlinde de yaşı büyük olana öncelik tanınacak. ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın ilan edilmiş kadrolara doğrudan atanacak. Ancak, atama için öngörülen koşullara uymayan veya gerekli belgeleri süresi içinde getiremeyen adayların atamaları yapılmayacak.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.