İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ VE KAMAN UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEK OKULU KURULDU

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.04.2016 - 13:36, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ VE KAMAN UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEK OKULU KURULDU

Vali Necati Şentürk, Bakanlar Kurulu'nda onayda olan İslami İlimler Fakültesi'nin kurulumu için onay çıktığını duyurdu. Valilik toplantı salonunda Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Vatan Karakaya’nında katıldığı toplantıda açıklama yapan Vali Şentürk, “2016/8562 sayılı resmi gazetede yayınlanan kararla Ahi Evran Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi ve Kaman Uygulamalu Bilimler Yüksekokulu kuruldu.” dedi. Vali Şentürk yaptığı açıklamada,”Geçtiğimiz hafta tıp fakültesi ile ilgili müjdeyi vermiştik. Göreve geldiğimiz günden beri, tıp fakültesinin açılmasını talep etmiştik. Çeşitli çalışmalar yapmıştık. Öğrenci alma aşamasına yaklaşmış malum nedenler nedeni ile bir süre bekletilmişti. Vatan hocanın rektör olması ile birlikte mesaimizi birleştirmek sureti ile güzel sonuçlar aldık. İnşallah tıp fakültesine öğrenci alımını sağlıyoruz. 60 öğrenci alınacak. Morfoloji binasının yapımı da kararlaştırıldı.” diye konuştu. Ahi Evran’ın memleketine İslami ilimler fakültesinin kurulmamasının büyük bir eksiklik olduğunu ifade eden Vali Şentürk, şöyle konuştu: “Civarda bulunan illerde ya İslami ilimler yada ilahidyat fakültesi mevcut, Türkiye’de çok az ilde bu okullar yok. Bu illerden bir tanesi de Kırşehir, bu çok büyük bir eksiklikti. Ahi Evran’ın diyarında biz ciddi çalışmalar içerisinde olduk. Vatan hocanın da rektör seçilmesi bizim için ciddi bir şans oldu. Mesaileri ve gayretleri birleştirerek çalışmalar yaptık.” İslami ilimler fakültesinin kurulması ile ilgili sevincini ve sürecin tamamlanmasını anlatan Rektör Karaya’da emeği geçenlere teşekkür etti.
Vali Necati Şentürk, Bakanlar Kurulu'nda onayda olan İslami İlimler Fakültesi'nin kurulumu için onay çıktığını duyurdu.

Valilik toplantı salonunda Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Vatan Karakaya’nında katıldığı toplantıda açıklama yapan Vali Şentürk, “2016/8562 sayılı resmi gazetede yayınlanan kararla Ahi Evran Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi ve Kaman Uygulamalu Bilimler Yüksekokulu kuruldu.” dedi. Vali Şentürk yaptığı açıklamada,”Geçtiğimiz hafta tıp fakültesi ile ilgili müjdeyi vermiştik. Göreve geldiğimiz günden beri, tıp fakültesinin açılmasını talep etmiştik. Çeşitli çalışmalar yapmıştık. Öğrenci alma aşamasına yaklaşmış malum nedenler nedeni ile bir süre bekletilmişti. Vatan hocanın rektör olması ile birlikte mesaimizi birleştirmek sureti ile güzel sonuçlar aldık. İnşallah tıp fakültesine öğrenci alımını sağlıyoruz. 60 öğrenci alınacak. Morfoloji binasının yapımı da kararlaştırıldı.” diye konuştu. Ahi Evran’ın memleketine İslami ilimler fakültesinin kurulmamasının büyük bir eksiklik olduğunu ifade eden Vali Şentürk, şöyle konuştu: “Civarda bulunan illerde ya İslami ilimler yada ilahidyat fakültesi mevcut, Türkiye’de çok az ilde bu okullar yok. Bu illerden bir tanesi de Kırşehir, bu çok büyük bir eksiklikti. Ahi Evran’ın diyarında biz ciddi çalışmalar içerisinde olduk. Vatan hocanın da rektör seçilmesi bizim için ciddi bir şans oldu. Mesaileri ve gayretleri birleştirerek çalışmalar yaptık.” İslami ilimler fakültesinin kurulması ile ilgili sevincini ve sürecin tamamlanmasını anlatan Rektör Karaya’da emeği geçenlere teşekkür etti.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.