İŞKUR'un Liste İle TYP Alımları Meclis Gündeminde

GÜNDEM 13.10.2021 - 09:52, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

İŞKUR'un Liste İle TYP Alımları Meclis Gündeminde

Kırşehir Milletvekili Metin İlhan , geçtiğimiz günlerde Kırşehir İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından liste yöntemiyle alımı gerçekleştirilen 116 kişiyi meclis gündemine taşıdı.

Kırşehir İŞKUR İl Müdürlüğü TYP kapsamında okul ve camilerde görevlendirilmek üzere toplam 116 kişiye istihdam sağlamıştı ancak İŞKUR'un seçme yöntemi tartışmaları da beraberinde getirdi.Yaklaşık 3 bin kişinin başvuru yaptığı program kapsamında alınan 116 kişi liste usulü ile belirlenmişti.Daha önce noter huzurunda yapılan kura çekimine ise baş vurulmamıştı.Haliyle bu durum torpil iddialarını da gündeme getirdi.Konuyla ilgili CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde söz alarak açıklamada bulundu. “VATANDAŞIN KADERİ SİYASİLERİN VİCDANI VE ŞAHSİ İSTİKBAL PLANLARINA BIRAKILMIŞTIR” Meclisteki konuşmasında İlhan , vatandaşın kaderinin siyasilerin vicdanına ve şahsi istikbal planlarına bırakıldığına dikkat çekerek konuya ilişkin eleştirilerinde ilk olarak şunlara yer verdi: “Kırşehir İŞKUR İl Müdürlüğünün noter kurası yönetimi, TYP programı çerçevesinde okullarda ve Diyanette geçici olarak görevlendirilecek toplam 116 kişilik temizlik görevlisi alımında yerini ne yazık ki liste yönetimine yani siyasilerin vicdanına ve şahsi istikbal planlarına bırakmıştır. Önceki yıllara göre zaten çok az bir alım yapılmışken, iktidar partisi ve ortaklarının Kırşehir halkına karşı böyle bir meydan okumaya kalkması, mantık, vicdan ve adaletle açıklanacak bir durum değildir.”   ''VATANDAŞLARIMIZIN ŞANSLARINA BİLE GÖZ DİKMİŞ BİR ANLAYIŞ, MEŞRUİYETİNİ YİTİRME SÜRECİNE GİRMİŞTİR'' CHP Milletvekili İlhan, vatandaşın kendi şansını ve hakkını gasp eden böylesi hukuksuz politik uygulamalar liyakatı önemsemesi gerektiği düşünülen ve ciddi olarak bilinen devletin adaleti hiçe saydığını açıklıkla ortaya koymaktadır dedi ve eleştirilerini şu şekilde sürdürerek noktaladı: “İşsizlik rakamlarında Türkiye rekorları kırılan bir dönemde çaresizlik içinde, umutla bekleyen dar gelirli vatandaşlarımızın şanslarına bile göz dikmiş bir anlayış, meşruiyetini yitirme sürecine girmiştir. AKP, Kırşehir özelindeki başarısızlığının faturasını, kendi beceriksiz kadrolarına değil, aziz Kırşehirlilere kesmektedir. Genel seçimler sonrası Kırşehir'e zerre kadar faydası olmayan iktidarın yerel kadroları şunu bilsinler ki: Kırşehir, sahipsiz değildir. Bu haksızlığın bir an önce giderilmesi gerekmektedir.”
Kırşehir Milletvekili Metin İlhan , geçtiğimiz günlerde Kırşehir İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından liste yöntemiyle alımı gerçekleştirilen 116 kişiyi meclis gündemine taşıdı.

Kırşehir İŞKUR İl Müdürlüğü TYP kapsamında okul ve camilerde görevlendirilmek üzere toplam 116 kişiye istihdam sağlamıştı ancak İŞKUR'un seçme yöntemi tartışmaları da beraberinde getirdi.Yaklaşık 3 bin kişinin başvuru yaptığı program kapsamında alınan 116 kişi liste usulü ile belirlenmişti.Daha önce noter huzurunda yapılan kura çekimine ise baş vurulmamıştı.Haliyle bu durum torpil iddialarını da gündeme getirdi.Konuyla ilgili CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde söz alarak açıklamada bulundu.


“VATANDAŞIN KADERİ SİYASİLERİN VİCDANI VE ŞAHSİ İSTİKBAL PLANLARINA BIRAKILMIŞTIR”
Meclisteki konuşmasında İlhan , vatandaşın kaderinin siyasilerin vicdanına ve şahsi istikbal planlarına bırakıldığına dikkat çekerek konuya ilişkin eleştirilerinde ilk olarak şunlara yer verdi: “Kırşehir İŞKUR İl Müdürlüğünün noter kurası yönetimi, TYP programı çerçevesinde okullarda ve Diyanette geçici olarak görevlendirilecek toplam 116 kişilik temizlik görevlisi alımında yerini ne yazık ki liste yönetimine yani siyasilerin vicdanına ve şahsi istikbal planlarına bırakmıştır. Önceki yıllara göre zaten çok az bir alım yapılmışken, iktidar partisi ve ortaklarının Kırşehir halkına karşı böyle bir meydan okumaya kalkması, mantık, vicdan ve adaletle açıklanacak bir durum değildir.”

 

''VATANDAŞLARIMIZIN ŞANSLARINA BİLE GÖZ DİKMİŞ BİR ANLAYIŞ, MEŞRUİYETİNİ YİTİRME SÜRECİNE GİRMİŞTİR''
CHP Milletvekili İlhan, vatandaşın kendi şansını ve hakkını gasp eden böylesi hukuksuz politik uygulamalar liyakatı önemsemesi gerektiği düşünülen ve ciddi olarak bilinen devletin adaleti hiçe saydığını açıklıkla ortaya koymaktadır dedi ve eleştirilerini şu şekilde sürdürerek noktaladı: “İşsizlik rakamlarında Türkiye rekorları kırılan bir dönemde çaresizlik içinde, umutla bekleyen dar gelirli vatandaşlarımızın şanslarına bile göz dikmiş bir anlayış, meşruiyetini yitirme sürecine girmiştir. AKP, Kırşehir özelindeki başarısızlığının faturasını, kendi beceriksiz kadrolarına değil, aziz Kırşehirlilere kesmektedir. Genel seçimler sonrası Kırşehir'e zerre kadar faydası olmayan iktidarın yerel kadroları şunu bilsinler ki: Kırşehir, sahipsiz değildir. Bu haksızlığın bir an önce giderilmesi gerekmektedir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.