Bugün 1 Mayıs İşçi Bayramı Ama İşçiye Yine Bayram Yok !

YAŞAM 01.05.2020 - 09:01, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Bugün 1 Mayıs İşçi Bayramı Ama İşçiye Yine Bayram Yok !

1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı 22 Nisan 2009 tarihinde TBMM'de kabul edilen yasa ile resmi tatil ilan edilmesine rağmen Kırşehir'de bazı şantiyelerde hala işçilerin çalıştırıldığı gözlendi.

Emek ve alın teri ile kazanmak ; kazançların en kutsalıdır.Yı boyunca evine ekmek götürmek için emeğini ve alın terini ortaya koyan işçiler için yılda bir kez de olsa işçi bayramı ilan edildi.İşçi bayramı nedeniyle başta kamu kurumları olmak üzere birçok özel kurum tatil ilan etti ancak tatil ve bayram edemeyen işçiler de var. ÇALIŞMAYA DEVAM 1 Mayıs işçi ve emekçi bayramı olmasına ve resmi tatil ilan edilmesine rağmen Kırşehir'de bazı şantiyelerde işçilerin çalıştıkları gözlendi.   İşçiler de bu durumdan memnun değil ancak  çalışmak zorunda olduklarını belirterek , ''1 Mayıs işçi bayramı bizim dışımızda herkese bayram neredeyse.Resmi kurumlar da çalışan memurlar birle bizim bayramımızda tatil ederken , biz çalışmak zorunda kalıyoruz.Çünkü çalışma mevsiminde 1 gün bile bizim için önemli , evimize ekmek götürüyoruz.'' ifadelerini kullandılar.
1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı 22 Nisan 2009 tarihinde TBMM'de kabul edilen yasa ile resmi tatil ilan edilmesine rağmen Kırşehir'de bazı şantiyelerde hala işçilerin çalıştırıldığı gözlendi.

Emek ve alın teri ile kazanmak ; kazançların en kutsalıdır.Yı boyunca evine ekmek götürmek için emeğini ve alın terini ortaya koyan işçiler için yılda bir kez de olsa işçi bayramı ilan edildi.İşçi bayramı nedeniyle başta kamu kurumları olmak üzere birçok özel kurum tatil ilan etti ancak tatil ve bayram edemeyen işçiler de var.

ÇALIŞMAYA DEVAM

1 Mayıs işçi ve emekçi bayramı olmasına ve resmi tatil ilan edilmesine rağmen Kırşehir'de bazı şantiyelerde işçilerin çalıştıkları gözlendi.

 

İşçiler de bu durumdan memnun değil ancak  çalışmak zorunda olduklarını belirterek , ''1 Mayıs işçi bayramı bizim dışımızda herkese bayram neredeyse.Resmi kurumlar da çalışan memurlar birle bizim bayramımızda tatil ederken , biz çalışmak zorunda kalıyoruz.Çünkü çalışma mevsiminde 1 gün bile bizim için önemli , evimize ekmek götürüyoruz.'' ifadelerini kullandılar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.