İŞÇİ TEMSİLCİLERİ İLE FABRİKA YÖNETİMİ ANLAŞTI

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.06.2016 - 12:55, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

İŞÇİ TEMSİLCİLERİ İLE FABRİKA YÖNETİMİ ANLAŞTI

Petlas A.Ş yönetimi ile işçi temsilcileri toplu sözleşmelerde mutabakat sağladı. Kırıkkale Petrol İş Şube Başkanı Recep Sefer, toplu sözleşmeler de mutabakat sağladığını açıklayınca fabrikada büyük bir sevinç oluştuğunu söyledi. Fabrika Yönetimi ile 15 saatlik görüşmenin ardından mutabakat sağladıklarını belirten Sefer, “Birinci yıl yüzde 16, ikinci yıl enflasyon şeklinde anlaşıldı. Sosyal Yardımlarla birlikte toplu zam oranı yüzde 20 oldu.” dedi. İşçiler arasında zam oranının sevinçle karşılandığını ifade eden Sefer, “Biz yönetime yüzde 24’lük teklif yapmıştık. Müzakere sonrası böyle anlaşma oldu. Bizler bu süreci bin 700 kişi adına yürüttük.” ifadelerini kullandı. İŞTE SÖZLEŞME DETAYI: 2 YILLIK SÖZLEME 1.YIL:%16 2.YIL:ENFLASYON KIDEMLİ İŞÇİLİK 5 İLE 10 YIL ARASI İŞÇİYE: 30TL ZAM KIDEMLİ İŞÇİLİK 10 YIL VE ÜZERİ: 50TL ZAM KURBAN PARASI:400 TL AİLE VE COCUK ZAMMI : 50 TL EK ZAM 7 GRUBUN %70 İLE ÇALIŞANLARA 83 TL ZAM FARKLAR AĞUSTOS AYINDA TEK SEFERDE YATIRILACAKTIR.
Petlas A.Ş yönetimi ile işçi temsilcileri toplu sözleşmelerde mutabakat sağladı.

Kırıkkale Petrol İş Şube Başkanı Recep Sefer, toplu sözleşmeler de mutabakat sağladığını açıklayınca fabrikada büyük bir sevinç oluştuğunu söyledi. Fabrika Yönetimi ile 15 saatlik görüşmenin ardından mutabakat sağladıklarını belirten Sefer, “Birinci yıl yüzde 16, ikinci yıl enflasyon şeklinde anlaşıldı. Sosyal Yardımlarla birlikte toplu zam oranı yüzde 20 oldu.” dedi. İşçiler arasında zam oranının sevinçle karşılandığını ifade eden Sefer, “Biz yönetime yüzde 24’lük teklif yapmıştık. Müzakere sonrası böyle anlaşma oldu. Bizler bu süreci bin 700 kişi adına yürüttük.” ifadelerini kullandı. İŞTE SÖZLEŞME DETAYI: 2 YILLIK SÖZLEME 1.YIL:%16 2.YIL:ENFLASYON KIDEMLİ İŞÇİLİK 5 İLE 10 YIL ARASI İŞÇİYE: 30TL ZAM KIDEMLİ İŞÇİLİK 10 YIL VE ÜZERİ: 50TL ZAM KURBAN PARASI:400 TL AİLE VE COCUK ZAMMI : 50 TL EK ZAM 7 GRUBUN %70 İLE ÇALIŞANLARA 83 TL ZAM FARKLAR AĞUSTOS AYINDA TEK SEFERDE YATIRILACAKTIR.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.