İş Yerleri İle İlgili O Kısıtlama Kaldırıldı

GÜNDEM 21.07.2020 - 20:51, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

İş Yerleri İle İlgili O Kısıtlama Kaldırıldı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında iş yerleri ile ilgili çalışma saati kısıtlaması kaldırıldı.

Vali İbrahim Akın Başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıha kurulu tarafından alınan karara göre ; 31.05.2020 tarih ve 40 sayılı kararı ile  faaliyetleri geçici süreliğine durdurulan lokanta/restoran/kafe/kıraathane vb. işyerlerinin 1 Haziran 2020 tarihinden itibaren belirlenen kurallar dahilinde saat 22:00’a kadar hizmet verebilecekleri kararlaştırılmış,  İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 10.06.2020 tarih ve 50 sayılı kararı ile de söz konusu işletmelerin sundukları hizmetlere ihtiyacın artması nedeni ile kapanış saatlerinin 24:00’a uzatılması kararlaştırıldı.        Yine İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 01.07.2020 tarih ve 65 sayılı kararı ile marketler, pazar/satış yerleri, berber, güzellik salonu/merkezi, kuaför vb. iş yerleri ile alışveriş merkezlerinin çalışma saatlerine yönelik kısıtlamalar da kaldırıldı.         Gelinen aşamada; Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından sektörel bazda yayımlanan rehberlerde belirtilen tedbirlere riayet edilmesi kaydıyla 21.07.2020 tarihinden itibaren yukarıda bahsi geçen lokanta, restoran, kafe, kafeterya, çorbacı, kokoreççi, çiğ köfteci, kıraathane, kahvehane, çay bahçesi, dernek lokali vb. işletmelerin çalışma saatlerine yönelik kısıtlamaların kaldırılmasına; belirtilen işletmelerin genel mevzuatları ve ruhsatlarında belirtilen saat aralıklarında faaliyette bulunabilmeleri de oy birliği ile kabul edildi.
Koronavirüs tedbirleri kapsamında iş yerleri ile ilgili çalışma saati kısıtlaması kaldırıldı.

Vali İbrahim Akın Başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıha kurulu tarafından alınan karara göre ; 31.05.2020 tarih ve 40 sayılı kararı ile  faaliyetleri geçici süreliğine durdurulan lokanta/restoran/kafe/kıraathane vb. işyerlerinin 1 Haziran 2020 tarihinden itibaren belirlenen kurallar dahilinde saat 22:00’a kadar hizmet verebilecekleri kararlaştırılmış,  İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 10.06.2020 tarih ve 50 sayılı kararı ile de söz konusu işletmelerin sundukları hizmetlere ihtiyacın artması nedeni ile kapanış saatlerinin 24:00’a uzatılması kararlaştırıldı.

       Yine İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 01.07.2020 tarih ve 65 sayılı kararı ile marketler, pazar/satış yerleri, berber, güzellik salonu/merkezi, kuaför vb. iş yerleri ile alışveriş merkezlerinin çalışma saatlerine yönelik kısıtlamalar da kaldırıldı.

        Gelinen aşamada; Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından sektörel bazda yayımlanan rehberlerde belirtilen tedbirlere riayet edilmesi kaydıyla 21.07.2020 tarihinden itibaren yukarıda bahsi geçen lokanta, restoran, kafe, kafeterya, çorbacı, kokoreççi, çiğ köfteci, kıraathane, kahvehane, çay bahçesi, dernek lokali vb. işletmelerin çalışma saatlerine yönelik kısıtlamaların kaldırılmasına; belirtilen işletmelerin genel mevzuatları ve ruhsatlarında belirtilen saat aralıklarında faaliyette bulunabilmeleri de oy birliği ile kabul edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.