İngiltere'den Türkiye'ye Getirilen Yolcu Konuştu ; Tam Bir Fiyaskoydu

GÜNDEM 30.04.2020 - 14:06, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

İngiltere'den Türkiye'ye Getirilen Yolcu Konuştu ; Tam Bir Fiyaskoydu

Koronavirüs tedbirleri kapsamında İngiltere'den Türkiye'ye getirilen ve yurda yerleştirilen yolcu tahliye sürecini anlattı ; tam fiyaskoydu.

Geçtiğimiz günlerde İngiltere'den getirilen çok sayıda Türk Vatadaşı Kırşehir , Kırıkkale ve Çankırı'da çeşitli yurtlara yerleştirildi.O yurtlardan birisine yerleştirilen Mehmet Okan , uçakta sosyal mesafe kuralına uyulmadan yolculuk yaptıklarını söyledi. Her şeyin plansız yapıldığını dile getiren Okan, "Havaalanında 10 saat bekledik. Normal zamanda 100 Sterlin olan bileti 221 Sterline aldık. Uçakta balık istifi oturduk. Bir koltuk bile boş bırakılmadı. Hasta olmayanlar da hasta olmuşlardır" diyerek tepki gösterdi.     TAHLİYE SÜRECİ TAM BİR FİYASKOYDU” Türkiye’ye getirilmelerinin başlı başına bir olay olduğunu dile getiren Okan şunları söyledi: * Londra’da bir hayat kurmaya çalışıyordum. 3 ay önce bir ev kiraladım. Sonra bu salgın çıktı. * Ülkeme dönmem için bir şansım olduğunu belirterek 8 saat önceden haber verdiler. 8 saatte hazırlandım. Havaalanında 10 saat bekledik. * Normal zamanda 100 Sterlin olan bileti 221 Sterline aldık. Uçakta balık istifi oturduk. Bir koltuk bile boş bırakılmadı. Hasta olmayanlarda hasta olmuşlardır. Okan, Londra’dan yapılan tahliye sürecinin başından sonuna kadar bir fiyasko olduğunu ileri sürdü. “YURTLARIN GENEL DURUMU İYİ AMA…” Çankırı’da karantina kaldığı yurdun genel durumunun iyi olduğunu dile getiren Mehmet Okan sözlerini şöyle sürdürdü: * Şunu da belirtmek isterim ilk 48 saat sadece günde 1,5 litre su alabildik kantine ulaşmak mümkün olmadı. Yani ben şahsen ilaç kullanan ve kilolu biri olduğum için susuz kaldım. * Su dağıtan görevliye durumu belirtmeme rağmen su veremeyeceğini belirtti. Daha sonra AFAD bizim için alış veriş yaptı. Ama fiyatlar çok yüksekti.
Koronavirüs tedbirleri kapsamında İngiltere'den Türkiye'ye getirilen ve yurda yerleştirilen yolcu tahliye sürecini anlattı ; tam fiyaskoydu.

Geçtiğimiz günlerde İngiltere'den getirilen çok sayıda Türk Vatadaşı Kırşehir , Kırıkkale ve Çankırı'da çeşitli yurtlara yerleştirildi.O yurtlardan birisine yerleştirilen Mehmet Okan , uçakta sosyal mesafe kuralına uyulmadan yolculuk yaptıklarını söyledi. Her şeyin plansız yapıldığını dile getiren Okan, "Havaalanında 10 saat bekledik. Normal zamanda 100 Sterlin olan bileti 221 Sterline aldık. Uçakta balık istifi oturduk. Bir koltuk bile boş bırakılmadı. Hasta olmayanlar da hasta olmuşlardır" diyerek tepki gösterdi.

 

 

TAHLİYE SÜRECİ TAM BİR FİYASKOYDU”

Türkiye’ye getirilmelerinin başlı başına bir olay olduğunu dile getiren Okan şunları söyledi:

* Londra’da bir hayat kurmaya çalışıyordum. 3 ay önce bir ev kiraladım. Sonra bu salgın çıktı.

* Ülkeme dönmem için bir şansım olduğunu belirterek 8 saat önceden haber verdiler. 8 saatte hazırlandım. Havaalanında 10 saat bekledik.

* Normal zamanda 100 Sterlin olan bileti 221 Sterline aldık. Uçakta balık istifi oturduk. Bir koltuk bile boş bırakılmadı. Hasta olmayanlarda hasta olmuşlardır.

Okan, Londra’dan yapılan tahliye sürecinin başından sonuna kadar bir fiyasko olduğunu ileri sürdü.

“YURTLARIN GENEL DURUMU İYİ AMA…”

Çankırı’da karantina kaldığı yurdun genel durumunun iyi olduğunu dile getiren Mehmet Okan sözlerini şöyle sürdürdü:

* Şunu da belirtmek isterim ilk 48 saat sadece günde 1,5 litre su alabildik kantine ulaşmak mümkün olmadı. Yani ben şahsen ilaç kullanan ve kilolu biri olduğum için susuz kaldım.

* Su dağıtan görevliye durumu belirtmeme rağmen su veremeyeceğini belirtti. Daha sonra AFAD bizim için alış veriş yaptı. Ama fiyatlar çok yüksekti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.