Kırşehir'de nazar boncuğu anahtarlığı dağıtıldı
Kırşehir'de nazar boncuğu anahtarlığı dağıtıldı
Kent Konseyi Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla 2024 yılında kadın cinayetinin yaşanmadığı Kırşehir'de 'nazar değmesin' sloganıyla nazar boncuklu anahtarlık dağıttı.
Kent Konseyi Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla 2024 yılında kadın cinayetinin yaşanmadığı Kırşehir'de 'nazar değmesin' sloganıyla nazar boncuklu anahtarlık dağıttı.
2024 yılında Kırşehir'de kadın cinayeti yaşanmadı. Kırşehir Kent Konseyi Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü münasebetiyle Cacabey Meydanında nazar boncuğu anahtarlığı dağıtarak, Kırşehir'de kadın cinayeti işlenmemesi temennisinde bulundu. Nazar Boncuğu alan vatandaşlar ise cinayet olmamasından dolayı memnuniyetlerini dile getirerek nazar boncuğu hediyesinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.2024 yılında kadın cinayeti işlenmeyen Kırşehir'e ''nazar değmesin'' denilerek 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü için kutlama programı gerçekleştirildi.
Yapılan etkinlikte konuşma gerçekleştiren Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Hülya Coşkuntuna şu ifadalere yer verdi ;
Bugün, eşitlik, özgürlük ve adalet mücadelesinin en güçlü simgelerinden biri olan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutlamak için bir araya geldik. 8 Mart, sadece bir kutlama günü değil, aynı zamanda kadın hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelesinin bir kez daha güçlü bir şekilde vurgulandığı bir gündür.
Ne mutlu ki Kırşehir'imizde 2024 yılında her hangi bir, kadın cinayeti vakası yaşanmamıştır. Bu durum, toplumumuzun bilinçlenmesi, kadın haklarına verilen önemin artması ve kadın dayanışmasının güçlenmesi adına umut verici bir gelişmedir. Ancak, bu kazanımın kalıcı hale gelmesi ve kadınların hayatın her alanında eşit, özgür ve güvende yaşaması için mücadelemizin devam etmesi gerektiğini unutmamalıyız.
Kadına yönelik şiddetin son bulduğu, eşitliğin sağlandığı, kadınların her alanda haklarını özgürce kullanabildiği bir toplum inşa etmek hepimizin ortak sorumluluğudur. Kadın cinayetlerinin, şiddetin ve ayrımcılığın olmadığı bir dünyaya ulaşana kadar mücadelemiz sürecektir. Bugün burada, bu kazanımın devam etmesi için bir söz veriyor ve hep birlikte "Kadınlar yaşasın, kadınlar güvende olsun" diyoruz.
Bu anlamlı günde, umutlarımızı ve iyi dileklerimizi paylaşmak adına sizlere nazarlık dağıtacağız. İnancımız odur ki, bu nazarlıklar sadece bir gelenek değil, aynı zamanda kadınların güven içinde yaşadığı bir geleceğin sembolü olacaktır.
8 Mart'ın kadınların hayatını güçlendiren, dayanışmayı büyüten ve mücadeleyi yükselten bir gün olması dileğiyle...
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.