Kırşehir'de o personeller asıl görev yerlerinde değil
Kırşehir'de o personeller asıl görev yerlerinde değil
Adalet Sendikasından yapılan açıklamada , Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde istihdam edilen memur kadrosundaki 5 kişinin ve işçi kadrosu personellerinin farklı birimlerde çalıştırıldıkları öne sürülerek bu kişilerin asli görevlerinde çalıştırılmaları talep edildi.
Adalet Sendikasından yapılan açıklamada , Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde istihdam edilen memur kadrosundaki 5 kişinin ve işçi kadrosu personellerinin farklı birimlerde çalıştırıldıkları öne sürülerek bu kişilerin asli görevlerinde çalıştırılmaları talep edildi.
Gazetemize ulaşan Adalet Sendikası Gençlik Spor ve Yurt Çalışanları Şube Başkan Yardımcısı Kemal Doruk, Kırşehir'de Gençlik Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı yurtlarda görevli 5 memur personelle birlikte işçi kadrosunda görev yapan bazı personellerin asli görevleri dışında görevlendirildiklerini ve yurtlarda nöbet tutması gereken memur personellerin müdürlükte konumlandırıldığını belirtti.Kemal Doruk, konuya ilişkin Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne konuyla ilgili dilekçe gönderdiklerini ve bu durumun tasarruf tedbirlerine aykırı olduğunu kaydederek konuyla ilgili personellerin asli görev yerlerinde görevlendirilmelerini talep ettiklerini dile getirdi.
İŞTE ADALET SENDİKASI'NIN KIRŞEHİR GENÇLİK SPOR MÜDÜRLÜĞÜ'NE GÖNDERDİĞİ O DİLEKÇE :
İl Müdürlüğünüze bağlı Yurt Müdürlüklerinde iş ve işlemlerin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla yeterli sayıda personel bulunmaması ve mevcut personele çok fazla nöbet görevi yüklenmesi nedeniyle iş yükü artarak personeli olumsuz etkileyecek çalışma ortamı oluşmaktadır.. Gençlik ve Spor Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından yazılan Tasarruf Tedbirleri konulu talimatın 15. Maddesinde yurt yönetim memuru/personeli statüsünde görev yapan personelin Yurt birimleri haricinde görevlendirilmemesi gerektiği açıkça ifade edilmiştir. Yine aynı Tasarruf Tedbirleri konulu talimatın 13. Maddesinde işçi kadrosunda görev yapan personelin her ne sebeple olursa olsun asli görevi haricinde idari iş ve işlemlerin yürütülmesinde görevlendirilmemesi gerektiği açıkça ifade edilmiştir. Yine aynı Tasarruf Tedbirleri konulu talimatın son paragrafında ‘’Tasarruf Tedbirleri konulu Genelge’nin uygulanması ile ilgili gereken tedbirlerin alınması, her kademedeki yöneticinin tasarruf ilkelerinin uygulanmasından sorumlu olması ve Genelge hükümlerinin yerine getirilmesine ilişkin izleme ve denetlemeler yapılarak aksine hareket edenler hakkında ilgili mevzuat hükümlerine göre işlem tesis edilmesi hükme bağlanmış olup, Bakanlığımızca yapılacak inceleme ve denetimlerde söz konusu tedbirlere riayet konusunun dikkate alınacak olması sebebiyle Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatında görevli her kademedeki yönetici ve personelin tasarruf tedbirlerinin uygulanmasında gereken hassasiyeti göstermesi’’ şeklinde ifade edilerek tasarruf tedbirlerinin önemi açıkça belirtilmiştir. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından personel alımı kapsamında geçtiğimiz yıl ilgili hizmet birimlerindeki ihtiyacı gidermek adına Büro Personeli istihdam edilmiştir.
İl Müdürlüğünüze 25 adet büro personeli istihdamı neticesinde yukarıda belirtilen personellerin asli görevlerine görevlendirilmesinin önünde bir engel bulunmamaktadır. Yukarıda bahse konu talimat maddeleri doğrultusunda İl Müdürlüğünüze bağlı diğer hizmet birimlerinde görev yapan yaklaşık 5 kişiye yakın yurt yönetim memuru/personelinin ayrıca işçi kadrosunda görev yapan personellerin ilgili Yurt Müdürlüklerine ve asli görevlerine görevlendirilmesi, mevcut personelin ‘Personel Planlama Sistemi’nde’ girişinin yapıldığı birimlerde görevlendirilmesi , iş ve işlemlerin daha sağlıklı yürütülmesine ve personel arasındaki çalışma huzurunun sağlanmasına yardımcı olacaktır. Gençlik ve Spor Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Tasarruf Tedbirleri konulu talimat gereği mevcut görevlendirmelerin tekrar gözden geçirilip, değerlendirilmesi hususunu; Talebimize ilişkin 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu ile 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu gereğince bilgi verilmesini; Gereğini arz ve talep ederiz.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.