Sevgililer günü nedeniyle çiçek fiyatları yüzde 100 arttı

EKONOMİ 14.02.2025 - 20:31, Güncelleme: 14.02.2025 - 23:31
 

Sevgililer günü nedeniyle çiçek fiyatları yüzde 100 arttı

Kırşehir'de 70 TL olan bir adet gül fiyatı14 şubat sevgililer günü ile birlikte 150 TL'ye yükseldi.Çiçekçiler fiyat artışının sorumlusu olarak toptancıları gösterdiler.

Sevgililer günü öncesinde Kırşehir'de bir adet gül 70 ila 50 TL arasında fiyatlardan satılıyordu ancak 14 Şubat Sevgililer günü ile birlikte gül fiyatları da birden fırladı.Çiçekçiler sevgililer günü nedeniyle yoğun mesai harcarken eşine ya da sevgilisine çiçek almak isteyen vatandaşlara 1 adet gül 130 ila 150 TL arasında değişen bedellerle satıldı.Böylece sevgililer günü enflasyon oranı yaklaşık yüzde 100'ü buldu. ÇİÇEKYAĞI ALMAYI TERCİH EDERİM Söz konusu fiyatlarla ilgili açıklamada bulunan bir vatandaş, '' Eşim için 7 adet gülden bir buket oluşturulmasını istedim.1 adet gül 150 TL imiş.Sadece buket çiçek için 1050 TL fiyat istendi.Benim alabilecek durumum var ancak bunu alamayan insanlar olacaktır.Eşi de anlayışlı değilse kavga çıkar çünkü bu paralara çiçek almak yerine çiçekyağı almayı tercih edeceklerdir.Allah milletin yardımcısı olsun'' dedi. SORUMLUSU TOPTANCILAR Söz konusu fiyat artışları ile ilgili konuşan çiçekçiler ise toptancıları suçladılar.Vatandaşların kendilerine tepki gösterdiğini ancak bu fiyat artışının kendilerinden kaynaklanmadığını dile getiren çiçekçiler, '' Vatandaş bizi suçluyor ancak bu işin müsebbibi biz değil toptancılar.Sevgililer günü nedeniyle toptancılar ani fiyat artışı yapıyor biz de bunu vatandaşa yansıtmak zorunda kalıyoruz.Ama vatandaş toptancıları değil bizi biliyor ve bize tepki gösteriyor'' dediler.  
Kırşehir'de 70 TL olan bir adet gül fiyatı14 şubat sevgililer günü ile birlikte 150 TL'ye yükseldi.Çiçekçiler fiyat artışının sorumlusu olarak toptancıları gösterdiler.

Sevgililer günü öncesinde Kırşehir'de bir adet gül 70 ila 50 TL arasında fiyatlardan satılıyordu ancak 14 Şubat Sevgililer günü ile birlikte gül fiyatları da birden fırladı.Çiçekçiler sevgililer günü nedeniyle yoğun mesai harcarken eşine ya da sevgilisine çiçek almak isteyen vatandaşlara 1 adet gül 130 ila 150 TL arasında değişen bedellerle satıldı.Böylece sevgililer günü enflasyon oranı yaklaşık yüzde 100'ü buldu.

ÇİÇEKYAĞI ALMAYI TERCİH EDERİM

Söz konusu fiyatlarla ilgili açıklamada bulunan bir vatandaş, '' Eşim için 7 adet gülden bir buket oluşturulmasını istedim.1 adet gül 150 TL imiş.Sadece buket çiçek için 1050 TL fiyat istendi.Benim alabilecek durumum var ancak bunu alamayan insanlar olacaktır.Eşi de anlayışlı değilse kavga çıkar çünkü bu paralara çiçek almak yerine çiçekyağı almayı tercih edeceklerdir.Allah milletin yardımcısı olsun'' dedi.

SORUMLUSU TOPTANCILAR

Söz konusu fiyat artışları ile ilgili konuşan çiçekçiler ise toptancıları suçladılar.Vatandaşların kendilerine tepki gösterdiğini ancak bu fiyat artışının kendilerinden kaynaklanmadığını dile getiren çiçekçiler, '' Vatandaş bizi suçluyor ancak bu işin müsebbibi biz değil toptancılar. Sevgililer günü nedeniyle toptancılar ani fiyat artışı yapıyor biz de bunu vatandaşa yansıtmak zorunda kalıyoruz.Ama vatandaş toptancıları değil bizi biliyor ve bize tepki gösteriyor'' dediler.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (2 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Anadut dirgen yaba
(15.02.2025 00:22 - #13355)
Allah fırsat vermesin ahi esnafı adamı ayakabisiyla yer bunu paylaş admin gerçek oyle
Veli AHI, adını böyle bir cümlede kullanmayın, lütfen. Fırsatçılar, Ahi esnafı değil, AHI FELSEFESINI ANLAYAMAYAN, ANLAMAYA DA HEVES ETMEYENDIR. kırşehirin yerli esnafına bakın, 50-60 yildir bu mesleği icra edene...siz derme çatma, satıcılar ile esnafligi pek ayılamıyorsunuz, sanirim.
Anadut dirgen yaba Hemsehrimmm bak sana diyeyim tavuk donerciler sokağı var yan yana raliksiz 10tane bir sokakta en düşük 50ennyuksek 90 hepsi aynı tavuk dükkanların iç dizaynı deisik diye zam yapamazsın nerde kaldı ahilik neresinde ahilik onu geç nalburun birinde 1kg çivi ile başka bir nalburda 2kg çivi aliyon seviniyon demi bakiyosunki çivi deil.tel.almissin bukulup.gidiyo neresinde ahilik bunu n
Talha Evet haklılık payınız yok değil, yine de AHI SEHRIYIZ. Inşallah, yeniden bu felsefeyi yaşatırız.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Mehmet
(15.02.2025 00:26 - #13356)
2 ay önce 400e gönderdiğim çiçek 1000tl olmuş. kulaklarınızı iyi çınlatıyoruz çiçekliler
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.