Kırşehir'e Çok Görülen Hızlı Treni Gürcistan'a Götürüyorlar
Kırşehir'e Çok Görülen Hızlı Treni Gürcistan'a Götürüyorlar
Kırşehir'in by-pass edildiği ve Kırşehir'den geçirilmeyerek milyarlarca TL devletin zarara uğratıldığı hızlı tren hattı, Samsun-Trabzon-Sarp hızlı tren projesiyle Gürcistan'ın Batum şehrine ulaşacak.
Kırşehir'in by-pass edildiği ve Kırşehir'den geçirilmeyerek milyarlarca TL devletin zarara uğratıldığı hızlı tren hattı, Samsun-Trabzon-Sarp hızlı tren projesiyle Gürcistan'ın Batum şehrine ulaşacak.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun-Trabzon-Sarp Hızlı Tren Hattı Projesi'nin, Ankara ile Karadeniz Bölgesi ve Karadeniz'e sınır olan Gürcistan arasında demir yolu ulaşımını sağlayacağını belirterek, "Türkiye'nin en uzun tünellerinden olan Ovit Tüneli ve bağlantı yollarıyla GAP kapsamındaki illeri Doğu Karadeniz Bölgesi ve oradan da diğer ülkelerle yüksek standartlı bir yolla birleştirdik. Çeşitli ilçelerimizdeki 17 kara yolu projemizin çalışmaları devam ediyor. Samsun-Trabzon-Sarp Hızlı Tren Hattı Projemiz, Ankara ile Karadeniz Bölgesi ve Karadeniz'e sınır olan Gürcistan arasında demir yolu ulaşımını sağlayacak. Bu projeyle Samsun'dan itibaren Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin şehirlerimizi birbirine hızlı tren hattıyla bağlıyoruz. Böylece Rize'miz de ilk defa demir yoluyla tanışacak. Ulaştırma Bakanı burada onun gözlerine baka baka söylüyorum, ona göre'' ifadelerini kullandı.
PROJENİN HARİTASINDA HIZLI TREN BATUM'A GİDİYOR
Samsun-Trabzon-Sarp Hızlı Tren Projesi ile ilgili Ulaştırma ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da daha önce açıklama yapmış ve projeye ilişkin Bakanlı tarafından bir harita yayınlanmıştı.Haritada hızlı tren hattının Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize üzerinden Gürcistan'ı Batum şehrine bağlandığı görüldü.
KIRŞEHİR'E ÇOK GÖRDÜLER
Ankara-Sivas hızlı tren hattı projesi, daha engebesiz olduğu için daha az maliyetli ve daha kısa olan Kırşehir güzergahı yerine Yozgat güzergahı üzerinden gerçekleştirilmişti.Dağlık olan Yozgat güzergahı nedeniyle onlarca viyadük ve tünel inşa edilirken, proje de gecikmiş ve devlet milyarlarca lira zarar uğratılmıştı.Yerköy güzergahı üzerinden Kayseri'ye de yeni bir hat için çalışmalar başlayınca Kırşehir kamuoyu duruma tepki göstererek, ''Madem projede Kayseri'ye ek hat yapımına başladınız o halde neden hattı Kırşehir, Nevşehir ve Kayseri üzerinden Sivas'a bağlamadınız ? Hem yol daha da kısalmış olacak hem de devlet bu kadar zarar etmeyecekti'' yorumunda bulunmuştu.Ancak Yerköy-Kayseri hattının daha sonra Nevşehir, Aksaray, Konya ve Antalya etabının da yapılacağı öğrenilmiş ve Kırşehir'in hızlı tren projesinden mahrum bırakıldığı ortaya çıkmıştı.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.