Tehlikeyi Anlatmak İçin Kaz Dağları'ndan Kalkıp Kırşehir'e Geldi
Tehlikeyi Anlatmak İçin Kaz Dağları'ndan Kalkıp Kırşehir'e Geldi
Kaz Dağı Koruma Derneği Başkanı Süheyla Doğan ile birlikte Altın Madenleri üzerine araştırma yapan ve kitap yazan İbrahim Gündüz, incelemede bulundukları Kırşehir'de karşı karşıya olunan tehlike karşısında hayretler içerisinde kaldılar.
Kaz Dağı Koruma Derneği Başkanı Süheyla Doğan ile birlikte Altın Madenleri üzerine araştırma yapan ve kitap yazan İbrahim Gündüz, incelemede bulundukları Kırşehir'de karşı karşıya olunan tehlike karşısında hayretler içerisinde kaldılar.
Kırşehir'in dört bir yanında faaliyete geçirilmeye çalışılan altın madenlerine karşı çeşitli komisyonlar ve koruma platformları oluşturulmuştu.Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu Kırşehir'de başlatılmak istenen vahşi madencilik karşısında büyük bir mücadele örneği göstererek hukuki ve resmi süreçler için başvurularda bulunmuştu.
Kervansaray Dağları'nda ve Bozçal Dağı'nda yapılmak istenen talana karşı Kırşehir kamuoyundan tepkiler yükselirken Türkiye'nin dört bir yanından araştırmacılar ve doğa severler Kırşehir'e gelerek maden sahasını inceliyor.
Son olarak Seyfe Gölü doğal koruma alanının yarıya düşürülmesi, Kırşehir kamuoyunun tepkisini çekerken İliç, Kazdağları ve Ordu'da yaşanan faciaların ardından gözler Kırşehir'e çevrildi.
Kırşehir Belediyesi, Kırşehir Kent Konseyi, Kırşehir Koruma Platformu, Kırşehir Çevre Koruma Platformu ve İklim Adaleti Koalisyonu tarafından , ''Kırşehir'de altın madenciliğine hayır'' çalıştayı düzenlenmesi kararlaştırıldı.
Çalıştay için Kırşehir'e gelen Kaz Dağı Koruma Derneği Başkanı Süheyla Doğan, İklim Adaleti Koalisyonu Başkanı Cemile Kaçar ve Altın Madenleri üzerine çok sayıda araştırma yapan ve kitap kaleme alan İbrahim Gündüz ile birlikte Doğa Derneği'nden Aykut Alyanak, madencilik yapılmak istenen bölgelerde araştırmalarda bulundular.
Kırşehir Kent Konseyi, Kırşehir Koruma Platformu ve Kırşehir Çevre Koruma Platformunun da eşlik ettiği araştırmada sırasıyla Çayağzı, Karahıdır, Körpınar, Çimeli Köyleri ile birlikte Boztepe İlçesi, Seyfe Gölü ve Karacaören Köyü ziyaret edilerek vatandaşlarla görüşüldü.
Maden yapılmak sahaları ve Seyfe Gölü'nü inceleyen Kaz Dağları Koruma Derneği Başkanı Süheyla Doğan, Kırşehir'in tam anlamıyla madenlerle kuşatılmak istendiğini dile getirerek hem köylerin hem de kent merkezinin hava, su ve toprak açısından büyük bir tehlike ile karşı karşıya olduğunu kaydetti.
Gazeteci İbrahim Gündüz ise Seyfe Gölü'nün içler acısı bir durumda olduğunu kaydederek altın madenciliği faaliyetlerinin madencilikten öte ekokırım işlemi olduğunu ve büyük bir doğal tahribat yarattığını belirterek milyonlarca ton atıkla birlikte Kırşehir'de yaşayan insanların yavaş yavaş bölgeden ayrılacağını dile getirdi.
Süheyla Doğan ve İbrahim Gündüz, 15 Kasım Cumartesi günü saat 15:00'te Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilecek halka açık çalıştayda Kırşehir'in karşı karşıya olduğu çevre felaketini ve yaşanacak süreçleri aktaracaklar.
Kaz Dağları Koruma Derneği Başkanı Süheyla Doğan Bacağındaki rahatsızlığa rağmen Kaz Dağları'ndan kalkarak Kırşehir'deki tehlikeye dikkat çekmek için baston ile köy köy gezdi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.