Kırşehir'de Gerçeğini Aratmayan Deprem Tatbikatı

YAŞAM 10.10.2024 - 22:57, Güncelleme: 10.10.2024 - 22:04
 

Kırşehir'de Gerçeğini Aratmayan Deprem Tatbikatı

Kırşehir'de gerçeğini aratmayan deprem tatbikatı gerçekleştirildi.Senaryoya göre 10 km derinlikte merkez üssü Akpınar olan 6.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

2023 yılında yaşanan Kahramanmaraş Depremi'nin ardından yeni fay hatları ile birlikte olası bir Marmara ya da Kuzey Doğu Anadolu fay hattı üzerinde bulunan bölgelerde yaşanabilecek deprem gündemdeki yerini koruyor.Kırşehir her ne kadar Kuzey Doğu Anadolu fay hattı üzerinde yer almasa da lokal olan Akpınar Fay Hattı'nın üzerinde yer alıyor.Hal böyle Kırşehir de deprem riski olan iller arasında yer alıyor. AFAD İl Müdürlüğü tarafından Kırşehir'i depreme hazırlamak ve farkındalık yaratmak için gerçeğini aratmayan bir deprem tatbikatı gerçekleştirildi.Kırşehir Valiliği'nden konu ile ilgili yayımlanan bültende deprem senaryosu şu şekilde : ''Kırşehir ili Akpınar ilçesi yakınlarında 10.10.2024 tarihinde saat 09.45’te derinliği 10 km olan 6.6 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Alınan ilk bilgilerin ardından tüm afet gruplarının Seviye 1’den afete müdahale çalışmalarına başlaması çağrısı yapan AFAD Başkanlığı, tüm yerel düzey afet gruplarının planlanan 1. seviye saha destek ekip ve ekipmanlarıyla, yapılan intikal planları çerçevesinde Başkanlık AFAD Merkezi ile koordineli olarak harekete geçmesini Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezlerine duyurmuştur. İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu, Valimiz Sayın Murat Sefa Demiryürek Başkanlığında saat 10.30’da Valilik Toplantı Salonunda toplanmıştır. Saha destek ekipleri ekipmanlarıyla alana yönlendirilmiştir. Afet nedeniyle uluslararası yardım çağrısı yayımlanmamış olup her türlü ayni ve nakdi yardım kabul edilmektedir. Senaryo gereği Kırşehir merkezde en çok etkilenen yerler Özbağ Kasabası, Yenice, Medrese, Aşıkpaşa, Bağbaşı ve Ahievran Mahallelerinin olduğu belirlenmiştir. Özbağ Kasabasında 2 konut, Yenice Mahallesinde 3 bina, Medrese Mahallesinde 2 bina, Aşıkpaşa Mahallesinde 3 bina, Bağbaşı Mahallesinde 2 bina, Ahievran Mahallesinde de 4 bina olmak üzere toplam 16 binanın yıkıldığı tespit edilmiştir.''
Kırşehir'de gerçeğini aratmayan deprem tatbikatı gerçekleştirildi.Senaryoya göre 10 km derinlikte merkez üssü Akpınar olan 6.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

2023 yılında yaşanan Kahramanmaraş Depremi'nin ardından yeni fay hatları ile birlikte olası bir Marmara ya da Kuzey Doğu Anadolu fay hattı üzerinde bulunan bölgelerde yaşanabilecek deprem gündemdeki yerini koruyor.Kırşehir her ne kadar Kuzey Doğu Anadolu fay hattı üzerinde yer almasa da lokal olan Akpınar Fay Hattı'nın üzerinde yer alıyor.Hal böyle Kırşehir de deprem riski olan iller arasında yer alıyor.

AFAD İl Müdürlüğü tarafından Kırşehir'i depreme hazırlamak ve farkındalık yaratmak için gerçeğini aratmayan bir deprem tatbikatı gerçekleştirildi.Kırşehir Valiliği'nden konu ile ilgili yayımlanan bültende deprem senaryosu şu şekilde :

''Kırşehir ili Akpınar ilçesi yakınlarında 10.10.2024 tarihinde saat 09.45’te derinliği 10 km olan 6.6 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir.

Alınan ilk bilgilerin ardından tüm afet gruplarının Seviye 1’den afete müdahale çalışmalarına başlaması çağrısı yapan AFAD Başkanlığı, tüm yerel düzey afet gruplarının planlanan 1. seviye saha destek ekip ve ekipmanlarıyla, yapılan intikal planları çerçevesinde Başkanlık AFAD Merkezi ile koordineli olarak harekete geçmesini Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezlerine duyurmuştur.

İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu, Valimiz Sayın Murat Sefa Demiryürek Başkanlığında saat 10.30’da Valilik Toplantı Salonunda toplanmıştır.

Saha destek ekipleri ekipmanlarıyla alana yönlendirilmiştir. Afet nedeniyle uluslararası yardım çağrısı yayımlanmamış olup her türlü ayni ve nakdi yardım kabul edilmektedir.

Senaryo gereği Kırşehir merkezde en çok etkilenen yerler Özbağ Kasabası, Yenice, Medrese, Aşıkpaşa, Bağbaşı ve Ahievran Mahallelerinin olduğu belirlenmiştir. Özbağ Kasabasında 2 konut, Yenice Mahallesinde 3 bina, Medrese Mahallesinde 2 bina, Aşıkpaşa Mahallesinde 3 bina, Bağbaşı Mahallesinde 2 bina, Ahievran Mahallesinde de 4 bina olmak üzere toplam 16 binanın yıkıldığı tespit edilmiştir.''

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Dobracı Kırşehirli
(11.10.2024 17:22 - #10417)
Kırşehir şuan 1.derece deprem riskli şehirlerdenmiş,yıllardır deprem riski kaktı dediler.ilginç geri 40 yıl sonra tehlikiye tekrar girdi.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.