İhsan Eliaçık'ın Kırşehir Kitap Fuarındaki Söyleşisi Büyük İlgi Gördü

KÜLTÜR 15.09.2024 - 11:54, Güncelleme: 15.09.2024 - 13:55
 

İhsan Eliaçık'ın Kırşehir Kitap Fuarındaki Söyleşisi Büyük İlgi Gördü

Kırşehir 3. Kitap Fuarı Cumartesi günü önemli yazarları ağırladı.İlahiyatçı Yazar İhsan Eliaçık söyleşisi ile büyük beğeni topladı.

Cacabey Meydanı'nda 3.'sü düzenlenen Kırşehir Kitap Fuarı 14 Eylül Cumartesi günü önemli yazarlara ev sahipliği yaptı.Mustafa Balbay, Anooshirvan Miyancı, İhsan Eliaçık, Kamuran Akdemir, Füsun Önal, Sinan Akyüz ve Orkun Özeller gibi yazarların ağırlandığı fuarda söyleşi ve imza etkinliği düzenlendi. Söyleşi etkinliği düzenleyen yazarlardan birisi de İhsan Eliaçık oldu.Eliaçık, son günlerde gündemde olan Narin Cinayetine değinerek meselenin kökeninin Emevilerdeki din anlayışına dayandığını öne sürdü.Eliaçık , olayın meydana geldiği Diyarbakır'ın Tavşantepe Köyü'nün aslında Türkiye'nin bir özeti olduğunu söyleyerek meselenin dini yönden köklerine indi. Kerbela Olayında Hz. Hüseyin ile birlikte yanında bulunan kadın ve çocukların da olduğu 70 kişinin katledildiğini dile getiren Eliaçık, o dönemin alimlerinin Yezid'i dinden çıkmış birisi olarak tanımladığını ancak Yezid'in yaptığı katliamda işlediği günahların silindiğini ve müslüman olduğunu kanıtlamak için gerçek olmayan hadisler uydurulduğunu kaydetti.Narin'i dereye atan itirafçının ifadesine değinen Eliaçık, bu kişinin de küçük kızı dereye attıktan sonra namaz kılmaya gittiği sözlerini ifade ederek, kul hakkına giren cinayet, tecavüz gibi günahların bu yolla affedildiği inanışının hakim olduğunu vurguladı. Kul Hakkı dışındaki tüm günahların Allah tarafından affedilebileceğini dile getiren Eliaçık, kendisinin 28 Şubat'ta hapse atıldığını ve o dönem Rahşan affıyla katillerin, hırsızların ve tecavüzcülerin hapisten çıkarıldığını ancak siyasi suçluların hapiste tutulduğunu kaydederek, asıl affedilmesi gerekenlerin siyasi suçlular olduğunu çünkü bunların Devlete karşı cürüm işlediğini ancak hırsızlık, tecaüvüz ve cinayet gibi günahların kul hakkına girdiği için devlet tarafından affedilemeyeceğini belirtti. Eliaçık ayrıca Hz. Muhammed döneminde imzalanan Medine sözleşmesinin demokratik olduğunu ancak Muaviye ve oğlu Yezid ile birlikte bu anlayışın yok olarak babadan oğula geçen saltanat ve halifelik sisteminin yerleştiğini ifade ederek demokratik yönetim anlayışının Cumhuriyet ile birlikte tekrar hayat bulduğunu kaydederek saltanat ve hilafet isteyenleri eleştirdi.Kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Eliaçık, Kuran-ı Kerim'deki ayetlerden örnek vererek İslam'ın aslında tek eşliliğe yönelttiğini dile getirdi. Söyleşi programlarının ardından yazarlara plaket takdimi gerçekleştirildi.
Kırşehir 3. Kitap Fuarı Cumartesi günü önemli yazarları ağırladı.İlahiyatçı Yazar İhsan Eliaçık söyleşisi ile büyük beğeni topladı.

Cacabey Meydanı'nda 3.'sü düzenlenen Kırşehir Kitap Fuarı 14 Eylül Cumartesi günü önemli yazarlara ev sahipliği yaptı.Mustafa Balbay, Anooshirvan Miyancı, İhsan Eliaçık, Kamuran Akdemir, Füsun Önal, Sinan Akyüz ve Orkun Özeller gibi yazarların ağırlandığı fuarda söyleşi ve imza etkinliği düzenlendi.

Söyleşi etkinliği düzenleyen yazarlardan birisi de İhsan Eliaçık oldu.Eliaçık, son günlerde gündemde olan Narin Cinayetine değinerek meselenin kökeninin Emevilerdeki din anlayışına dayandığını öne sürdü.Eliaçık , olayın meydana geldiği Diyarbakır'ın Tavşantepe Köyü'nün aslında Türkiye'nin bir özeti olduğunu söyleyerek meselenin dini yönden köklerine indi.

Kerbela Olayında Hz. Hüseyin ile birlikte yanında bulunan kadın ve çocukların da olduğu 70 kişinin katledildiğini dile getiren Eliaçık, o dönemin alimlerinin Yezid'i dinden çıkmış birisi olarak tanımladığını ancak Yezid'in yaptığı katliamda işlediği günahların silindiğini ve müslüman olduğunu kanıtlamak için gerçek olmayan hadisler uydurulduğunu kaydetti.Narin'i dereye atan itirafçının ifadesine değinen Eliaçık, bu kişinin de küçük kızı dereye attıktan sonra namaz kılmaya gittiği sözlerini ifade ederek, kul hakkına giren cinayet, tecavüz gibi günahların bu yolla affedildiği inanışının hakim olduğunu vurguladı.

Kul Hakkı dışındaki tüm günahların Allah tarafından affedilebileceğini dile getiren Eliaçık, kendisinin 28 Şubat'ta hapse atıldığını ve o dönem Rahşan affıyla katillerin, hırsızların ve tecavüzcülerin hapisten çıkarıldığını ancak siyasi suçluların hapiste tutulduğunu kaydederek, asıl affedilmesi gerekenlerin siyasi suçlular olduğunu çünkü bunların Devlete karşı cürüm işlediğini ancak hırsızlık, tecaüvüz ve cinayet gibi günahların kul hakkına girdiği için devlet tarafından affedilemeyeceğini belirtti.

Eliaçık ayrıca Hz. Muhammed döneminde imzalanan Medine sözleşmesinin demokratik olduğunu ancak Muaviye ve oğlu Yezid ile birlikte bu anlayışın yok olarak babadan oğula geçen saltanat ve halifelik sisteminin yerleştiğini ifade ederek demokratik yönetim anlayışının Cumhuriyet ile birlikte tekrar hayat bulduğunu kaydederek saltanat ve hilafet isteyenleri eleştirdi.Kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Eliaçık, Kuran-ı Kerim'deki ayetlerden örnek vererek İslam'ın aslında tek eşliliğe yönelttiğini dile getirdi.

Söyleşi programlarının ardından yazarlara plaket takdimi gerçekleştirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (2 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Ay Yıldız Tim
(15.09.2024 14:55 - #9888)
İslâm Dinini, dinimizi; zındık yobaz tarikat ve cemaatlerin sahtekar şeyh ve mürşit müsveddelerinden değil, hakiki âlimlerden dinleyeceksiniz, hakiki âlimlerden öğreneceksiniz... İhsan Eliaçık Efendi, bildiği doğruları her daim dosdoğru söyleyen bir âlimdir... Rahmetli Yaşar Nuri Öztürk Efendi de böyleydi... Her ikisinin de tabiatları biraz sert olduğu için, toplum tarafından ne yazık ki pek kabul görmediler... Dosdoğru konuşan ve Sıratı Müstakim 'de yaşayan insanların kıymetleri, hep sonradan anlaşılır zaten.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Mustafa Yardımcı
(16.09.2024 16:09 - #9903)
Bazı tarihçi bazı ilahiyatçı yazarlar sapikmi yoksa bin dört yüz yıllık hilafeti idare edenler ve ilim bilim adamları cahilmi Muaviye Yezid ve emevi dönemi hariç kimse kusur bulamaz Kusur arayan 100 yıllık Cumhuriyete ordu halkın hür irdesi ile seçtiği hükümetlere 5 defa darbe yaptı her yıl muhtıra verdi sözün özü yüz yıllık Cumhuriyeti silahlı diktatörler idare etti. Türkiye'yi bu günkü çıkmaza surukluyenler İlber Ortaylı ve Hüseyin eliaçık gibiler toplumun. Kafasını kaistiriyor ve meslektaşları ile ilmi tatismadan kaçıyorlar asıl hurefa bunlar
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.