Ormanlık Alanda Başladı Yerleşim Bölgelerine Sıçradı

GÜNDEM 17.08.2024 - 00:20, Güncelleme: 17.08.2024 - 11:01
 

Ormanlık Alanda Başladı Yerleşim Bölgelerine Sıçradı

İzmir Karşıyaka'da ormanlık alanda başlayan yangın yerleşim alanlarına sıçradı.

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde çıkan yangın saatler geçtikçe yayılmaya devam ediyor. Yangın yerleşim bölgelerinde 16 evi kül etti. Yangında can kaybı veya yaralanma yok. Ekiplerin söndürme çalışması sürüyor. İzmir'in Karşıyaka İlçesi Yamanlar bölgesinde, 87 ev ve 45 işyerinin boşaltıldığı, 16 evin yandığı, dumandan etkilenenler dışında herhangi bir ciddi yaralanma olayı ve can kaybı yaşanmadığı öğrenildi. İzmir’in yanı sıra Didim, Manisa ve Bolu'daki orman yangınlarına da havadan ve karadan müdahale ediliyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay , “Bugün havadan söndürme yeterli olmadı. Rüzgar, duman başka yerde yangın var gerekçeleri sunuldu. Yangın göz göre göre geldi” dedi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ise açıklamasında, "Meteorolojik veriler önümüzdeki 3 gün orman yangınları için yüksek risk olduğunu söylüyor. Bu 3 gün için alarmdayız" diye konuştu. Bakan Yumaklı, "Yurt genelinde 47 orman yangınından 30'u kontrol altına alındı, 17 yangına müdahale devam ediyor" dedi. Öte yandan İzmir Karşıyaka'daki yangın etkisini artırarak yerleşim yerlerine vardı. İzmir'de 16 ev yandı, 87 ev boşaltıldı, 44 iş yeri de tahliye edildi. Yumaklı, Bolu'daki yangınla ilgili olarak "Gangının sebebi anız ateşi; gözaltılar var" dedi. İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada ise “İzmir’deki orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale devam ediyor. Orman ekiplerinin yanı sıra AFAD, polis, jandarma, itfaiye, belediyeler aracılığıyla çalışmalar aralıksız sürüyor. Milli Savunma Bakanlığı çalışmalara havadan destek verirken, 5 uçak, 15 helikopter, 46 arazöz, 10 su ikmal, 4 dozer ve 4 yer ekibi ile müdahale devam ediyor. Kuvvetli rüzgarın etkisiyle yangınlar henüz kontrol altına alınamadı” ifadelerini kullandı.  
İzmir Karşıyaka'da ormanlık alanda başlayan yangın yerleşim alanlarına sıçradı.

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde çıkan yangın saatler geçtikçe yayılmaya devam ediyor. Yangın yerleşim bölgelerinde 16 evi kül etti. Yangında can kaybı veya yaralanma yok. Ekiplerin söndürme çalışması sürüyor.

İzmir'in Karşıyaka İlçesi Yamanlar bölgesinde, 87 ev ve 45 işyerinin boşaltıldığı, 16 evin yandığı, dumandan etkilenenler dışında herhangi bir ciddi yaralanma olayı ve can kaybı yaşanmadığı öğrenildi.

İzmir’in yanı sıra Didim, Manisa ve Bolu'daki orman yangınlarına da havadan ve karadan müdahale ediliyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay , “Bugün havadan söndürme yeterli olmadı. Rüzgar, duman başka yerde yangın var gerekçeleri sunuldu. Yangın göz göre göre geldi” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ise açıklamasında, "Meteorolojik veriler önümüzdeki 3 gün orman yangınları için yüksek risk olduğunu söylüyor. Bu 3 gün için alarmdayız" diye konuştu.

Bakan Yumaklı, "Yurt genelinde 47 orman yangınından 30'u kontrol altına alındı, 17 yangına müdahale devam ediyor" dedi.

Öte yandan İzmir Karşıyaka'daki yangın etkisini artırarak yerleşim yerlerine vardı. İzmir'de 16 ev yandı, 87 ev boşaltıldı, 44 iş yeri de tahliye edildi. Yumaklı, Bolu'daki yangınla ilgili olarak "Gangının sebebi anız ateşi; gözaltılar var" dedi.

İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada ise “İzmir’deki orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale devam ediyor. Orman ekiplerinin yanı sıra AFAD, polis, jandarma, itfaiye, belediyeler aracılığıyla çalışmalar aralıksız sürüyor. Milli Savunma Bakanlığı çalışmalara havadan destek verirken, 5 uçak, 15 helikopter, 46 arazöz, 10 su ikmal, 4 dozer ve 4 yer ekibi ile müdahale devam ediyor. Kuvvetli rüzgarın etkisiyle yangınlar henüz kontrol altına alınamadı” ifadelerini kullandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Selam
(17.08.2024 00:38 - #9315)
..... çocuğu şerefsizler ağaçtan hayvandan ne istediniz .
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.