Engelliler Meclisi Okçuluk ve Bilek Güreşi Takımı Kuruluyor

SPOR 13.08.2024 - 23:46, Güncelleme: 13.08.2024 - 23:30
 

Engelliler Meclisi Okçuluk ve Bilek Güreşi Takımı Kuruluyor

Kent Konseyi Engelliler Meclisi , engelli bireylerin sporla olan bağını güçlendirmek, onların sosyal hayata katılımını arttırmak ve sporun birleştirici gücünden yararlanmak amacıyla okçuluk ve bilek güreşi takımı kuruyor.

Kent Konseyi Engelliler Meclisi Üyeleri, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde Ahi Stadyumunda ok atışı; engelsiz yaşam merkezinde ise bilek güreşi eğitimi almış ve bu sporları icra etmişti.Engelliler Meclisi, engelli bireylerin okçuluk ve bilek güreşi sporlarıyla profesyonel olarak ilgilenebilecekleri, aynı zamanda bir arada spor yaparak kaynaşabilecekleri iki yeni takım kurma kararı aldı. YETENEKLERİNİ KONUŞTURACAK ÖZGÜVEN KAZANACAKLAR’’ Okçuluk ve bilek güreşi takımı kurulmasıyla ilgili bilgi veren Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Turgay Demir, ‘’ Engelli bireylerin fiziksel kapasitelerine uygun olarak düzenlenen okçuluk ve bilek güreşi, bireylerin hem fiziksel hem de zihinsel gelişimlerine katkı sağlıyor.Üyelerimizin yeteneklerini ortaya çıkarmak ve sporun getirdiği özgüveni kazanmaları için okçuluk ve bilek güreşi takımı kurmayı kararlaştırdık ve ilk adımları attık’’ diye konuştu. ‘’TOPLUMA ÖRNEK OLACAKLAR’’ Kent Konseyi Başkanı Müfit Göçen ise yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;  ‘’Engelli bireylerin spor yapma hakkının ve bu alandaki potansiyellerinin farkındayız. Bu iki yeni takım ile hem kentimizde hem de ülke genelinde engelli bireylerin spor alanında daha aktif rol almalarını ve topluma örnek olmalarını sağlamayı amaçlıyoruz.  Sporcularımıza her alanda destek olmayı sürdürecek ve onların yanında olmaktan gurur duyacağız. Kurulan takımlarımızın, önümüzdeki süreçte kentimizi ulusal ve uluslararası arenada başarıyla temsil edeceğine inanıyoruz.’’
Kent Konseyi Engelliler Meclisi , engelli bireylerin sporla olan bağını güçlendirmek, onların sosyal hayata katılımını arttırmak ve sporun birleştirici gücünden yararlanmak amacıyla okçuluk ve bilek güreşi takımı kuruyor.

Kent Konseyi Engelliler Meclisi Üyeleri, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde Ahi Stadyumunda ok atışı; engelsiz yaşam merkezinde ise bilek güreşi eğitimi almış ve bu sporları icra etmişti.Engelliler Meclisi, engelli bireylerin okçuluk ve bilek güreşi sporlarıyla profesyonel olarak ilgilenebilecekleri, aynı zamanda bir arada spor yaparak kaynaşabilecekleri iki yeni takım kurma kararı aldı.

YETENEKLERİNİ KONUŞTURACAK ÖZGÜVEN KAZANACAKLAR’’

Okçuluk ve bilek güreşi takımı kurulmasıyla ilgili bilgi veren Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Turgay Demir, ‘’ Engelli bireylerin fiziksel kapasitelerine uygun olarak düzenlenen okçuluk ve bilek güreşi, bireylerin hem fiziksel hem de zihinsel gelişimlerine katkı sağlıyor.Üyelerimizin yeteneklerini ortaya çıkarmak ve sporun getirdiği özgüveni kazanmaları için okçuluk ve bilek güreşi takımı kurmayı kararlaştırdık ve ilk adımları attık’’ diye konuştu.

‘’TOPLUMA ÖRNEK OLACAKLAR’’

Kent Konseyi Başkanı Müfit Göçen ise yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;  ‘’Engelli bireylerin spor yapma hakkının ve bu alandaki potansiyellerinin farkındayız. Bu iki yeni takım ile hem kentimizde hem de ülke genelinde engelli bireylerin spor alanında daha aktif rol almalarını ve topluma örnek olmalarını sağlamayı amaçlıyoruz. 

Sporcularımıza her alanda destek olmayı sürdürecek ve onların yanında olmaktan gurur duyacağız. Kurulan takımlarımızın, önümüzdeki süreçte kentimizi ulusal ve uluslararası arenada başarıyla temsil edeceğine inanıyoruz.’’

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.