39 Tonun Sadece 1 Tonu Devlete

EKONOMİ 29.07.2024 - 01:04, Güncelleme: 29.07.2024 - 09:20
 

39 Tonun Sadece 1 Tonu Devlete

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir şehir merkezini kuşatan altın madenleri ile ilgili ulusal basına açıklamalarda bulundu.

Bir süredir Kırşehir kamuoyunun gündemini meşgul eden maden gerçeği yurt genelinde de yankı uyandırmaya devam ediyor.Kırşehir'i çevreleyen Kervansaray Dağları üzerinde devam eden ve üretim aşamasına geçilmek istenen altın madenciliği faaliyeti ile ilgili Başkan Ekicioğlu tarafından ulusal basına bilgi aktarıldı. SIKINTILAR YAŞANACAK Türkiye'nin önemli haber sitelerinden olan haberler.com'a açıklamalarda bulunan Ekicioğlu, "Madenlerin çıkarılmasına karşı değiliz. Bu altınlar bizim ülkemizin değeri ama siyanür ve diğer kimyasallar kullanıldığı zaman sıkıntılar yaşanacak'' dedi. ÇIKARILAN 39 TONDAN 1 TONU ÜLKE EKONOMİSİNE Ekicioğlu, Kentte 4 tane altın arayan firmanın olduğunun altını çizerek, "Şu ana kadar TBMM tutanaklarında var. 39 ton Türkiye'den altın çıkarılmış fakat sadece 1 tonu ülke bütçesine katkı sunmuş. Geriye kalan 38 tonu firmalara ait. Bunların bize bir faydası yok. Bu konuda bütün halk bu madenlerin daha sağlıklı çıkması için çaba göstermeli" diye konuştu. ONLAR TALANLA BİZ MÜCADELEMİZLE ANILACAĞIZ Başkan Ekicioğlu, "Bu işi başarabilecek misiniz, mücadele edebilecek misiniz diye soruyorlar. Biz bu talana mücadele eden olarak anılacağız. Fakat onlar talanla anılacak. Bundan dolayı biz mücadele ettiğimiz için mutluyuz" sözleriyle ses yükseltmeye devam edeceklerini ifade etti. 4 AYRI NOKTADA ARAMA ÇALIŞMASI Kırşehir şehir merkezine birkaç kilometre uzaklıkta 4 ayrı noktada altın madencliği için arama ve sondaj çalışmaları devam ediyor.Bunlardan Koç'a ait Defaş Çimeli, Körpınar, Çuğun ve Kızılcaköy hattında, Universal isimli firma Karacaören'de, Koza firması Dağçiftliği bölgesinde, Eti Gümüş isimli özel şirket ise Çayağzı mevkiinde bulunan Bozçal dağında arama çalışmalarını sürdürüyor.Bu maden ocakları zengin su kaynaklarının üzerinde bulunuyor ve Kırşehir, Kaman ile birlikte Mucur'un içme suyu kaynakları buralardan sağlanıyor.Hal böyle olunca Kırşehir kamuoyu madencilik faaliyetleri nedeniyle tehdit altında olduğunu düşünüyor.  
Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir şehir merkezini kuşatan altın madenleri ile ilgili ulusal basına açıklamalarda bulundu.

Bir süredir Kırşehir kamuoyunun gündemini meşgul eden maden gerçeği yurt genelinde de yankı uyandırmaya devam ediyor.Kırşehir'i çevreleyen Kervansaray Dağları üzerinde devam eden ve üretim aşamasına geçilmek istenen altın madenciliği faaliyeti ile ilgili Başkan Ekicioğlu tarafından ulusal basına bilgi aktarıldı.

SIKINTILAR YAŞANACAK

Türkiye'nin önemli haber sitelerinden olan haberler.com'a açıklamalarda bulunan Ekicioğlu, "Madenlerin çıkarılmasına karşı değiliz. Bu altınlar bizim ülkemizin değeri ama siyanür ve diğer kimyasallar kullanıldığı zaman sıkıntılar yaşanacak'' dedi.

ÇIKARILAN 39 TONDAN 1 TONU ÜLKE EKONOMİSİNE

Ekicioğlu, Kentte 4 tane altın arayan firmanın olduğunun altını çizerek, "Şu ana kadar TBMM tutanaklarında var. 39 ton Türkiye'den altın çıkarılmış fakat sadece 1 tonu ülke bütçesine katkı sunmuş. Geriye kalan 38 tonu firmalara ait. Bunların bize bir faydası yok. Bu konuda bütün halk bu madenlerin daha sağlıklı çıkması için çaba göstermeli" diye konuştu.

ONLAR TALANLA BİZ MÜCADELEMİZLE ANILACAĞIZ

Başkan Ekicioğlu, "Bu işi başarabilecek misiniz, mücadele edebilecek misiniz diye soruyorlar. Biz bu talana mücadele eden olarak anılacağız. Fakat onlar talanla anılacak. Bundan dolayı biz mücadele ettiğimiz için mutluyuz" sözleriyle ses yükseltmeye devam edeceklerini ifade etti.

4 AYRI NOKTADA ARAMA ÇALIŞMASI

Kırşehir şehir merkezine birkaç kilometre uzaklıkta 4 ayrı noktada altın madencliği için arama ve sondaj çalışmaları devam ediyor.Bunlardan Koç'a ait Defaş Çimeli, Körpınar, Çuğun ve Kızılcaköy hattında, Universal isimli firma Karacaören'de, Koza firması Dağçiftliği bölgesinde, Eti Gümüş isimli özel şirket ise Çayağzı mevkiinde bulunan Bozçal dağında arama çalışmalarını sürdürüyor.Bu maden ocakları zengin su kaynaklarının üzerinde bulunuyor ve Kırşehir, Kaman ile birlikte Mucur'un içme suyu kaynakları buralardan sağlanıyor.Hal böyle olunca Kırşehir kamuoyu madencilik faaliyetleri nedeniyle tehdit altında olduğunu düşünüyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
vb
(29.07.2024 09:26 - #9003)
Kırşehir Milli Eğitim şaibeli şekilde (Sağlık Meslek Lisesine 75.yıl ) müdür ataması yaptı.Bu kişinin puanı iki ayda nasıl 84 den 111 e çıktı gübrelesen su versen bu kadar zaman da yine büyümez.Birde aynı kişi nasıl oluyorda 12 Temmuzda ayrılması ve yerine gelecek kişinin başlaması gerekirken şaibeli biçimde görevinden ayrılıp Milli Eğitim Kadrosuna alınıyor ve bu şekilde ayrılmışlar listesinden kadroya giriyor.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.