Kırşehir'de Tıbbi Aromatik Bitki Hasadı

SAĞLIK 27.06.2024 - 23:35, Güncelleme: 27.06.2024 - 23:27
 

Kırşehir'de Tıbbi Aromatik Bitki Hasadı

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi tarafından tedavi için ekilen 55 tür aromatik bitkinin hasadı gerçekleştirilecek.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) Projesi kapsamında 2023 yılında açılışı yapılan Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Uygulama ve Araştırma Alanında ilk hasat heyecanı yaşanıyor. AHİGETAM bünyesinde kurulun Aromatik Bitki Bahçesine ekilen 55 tür aromatik bitkinin hasat dönemi başladı. AHİGETAM alanında sağlık sektörü başta olmak üzere birçok alanda kullanılan bitkiler üretiliyor. Bu tıbbi aromatik bitkiler, insan sağlığı ve tedavi yöntemi olarak kanıta dayalı fitoterapi işlemlerinde büyük önem arz ediyor. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, AHİGETAM alanında yetiştirilen tıbbi aromatik bitkiler ile ilimiz ve bölgemizin çeşitli alanlarda kalkınmasına da destek sağlıyor. Kırşehir’in sağlık alanında öncü bir şehir olması için çalışmalarını aralıksız yürüten üniversite, geleneksel ve tamamlayıcı tıp alanında da aromatik bitkilerin üretimine ve kullanımını yaygınlaştırmaya önem veriyor. Üniversitenin AHİGETAM alanında başta lavanta, kekik, kantaron, ekinezya, dağ çayı, ıtır gibi bitkiler olmak üzere toplamda 55 tür bitkinin üretimi yapılıyor.  
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi tarafından tedavi için ekilen 55 tür aromatik bitkinin hasadı gerçekleştirilecek.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) Projesi kapsamında 2023 yılında açılışı yapılan Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Uygulama ve Araştırma Alanında ilk hasat heyecanı yaşanıyor.

AHİGETAM bünyesinde kurulun Aromatik Bitki Bahçesine ekilen 55 tür aromatik bitkinin hasat dönemi başladı.

AHİGETAM alanında sağlık sektörü başta olmak üzere birçok alanda kullanılan bitkiler üretiliyor.

Bu tıbbi aromatik bitkiler, insan sağlığı ve tedavi yöntemi olarak kanıta dayalı fitoterapi işlemlerinde büyük önem arz ediyor.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, AHİGETAM alanında yetiştirilen tıbbi aromatik bitkiler ile ilimiz ve bölgemizin çeşitli alanlarda kalkınmasına da destek sağlıyor.

Kırşehir’in sağlık alanında öncü bir şehir olması için çalışmalarını aralıksız yürüten üniversite, geleneksel ve tamamlayıcı tıp alanında da aromatik bitkilerin üretimine ve kullanımını yaygınlaştırmaya önem veriyor.

Üniversitenin AHİGETAM alanında başta lavanta, kekik, kantaron, ekinezya, dağ çayı, ıtır gibi bitkiler olmak üzere toplamda 55 tür bitkinin üretimi yapılıyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.