Kırşehir Valiliği ve Meteorolojiden Peş Peşe Uyarılar

YAŞAM 09.04.2021 - 22:00, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir Valiliği ve Meteorolojiden Peş Peşe Uyarılar

Kırşehir Valiliği 2 gün boyunca yoğun kar yağışı uyarısında bulundu.Meteoroloji 7. Bölge Müdürü Fatih Dağlı ise 1981 yılından sonra bir ilk yaşanacağını açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü verileriyle yapılan yazılı açıklamada, oluşabilecek aksamalara karşı dikkatli olunması istendi.Yapılan yazılı açıklama ise şöyle; "Yapılan son değerlendirmelere göre kar yağışlarının akşam saatlerinden sonra etkisini artırması, Kırşehir il genelinde kuvvetli ve zaman zaman yoğun (5-20 santim, yükseklerde 20-40 santim) olmak üzere hafta sonu da devam etmesi bekleniyor. Yoğun kar yağışlarının oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, kuvvetli rüzgarla birlikte tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." denildi.   1981'DEN SONRA BİR İLK   Hafta sonu yoğun kar yağı olacağını söyleyen Meteoroloji 7. Bölge Müdürü Fatih Dağlı, "Dün yapmış olduğumuz son değerlendirme ve tahminlere göre, yurdumuzun batı kesimlerinde başlayan soğuk hava ve yağışlı sistemin etkileri Cuma günü sabah saatlerinden itibaren bölgemizde Kırşehir ve Yozgat illerinde etkili olmaya başlayacak. Öğle saatlerinden sonra Kayseri, Nevşehir ve Sivas illeri de yağışlı sistemin etkisi altına girecek. Yağışların da karla karışık yağmur şeklinde başlayacağını, Cumartesi ve Pazar günleri özellikle yoğun şekilde devam edeceğini bekliyoruz. Yaptığımız son değerlendirmelerde kar yağışının yoğun şekilde olacağını zaten belirtmiştik.''dedi.     ZİRAİ DON UYARISI   Cumartesi ve Pazar günü kar yağışının güzel miktarda örtü bırakmasını beklediklerini belirten Dağlı ,''Geçmişe baktığımızda 5 Nisan 1981'de 17 santimetre kar kalınlığına ulaşmışız. Bu yağışlı sistemle de buna yakın kar yüksekliği görmeyi bekliyoruz. Ramazan'ın ilk haftası serin geçecek diye düşünüyoruz. Yağışlı sistem Pazartesi akşam ve Salı günü bölgeyi terk edecek. Ondan sonra sisli ve puslu bir hava bizi bekliyor. Yani artık ilkbahar ortalarında kış mevsimini göreceğiz.10 ile 16 derece düşecek havalara karşı tarımda oluşacak zirai dona karşı dikkatli olunmalı" ifadelerini kullandı.
Kırşehir Valiliği 2 gün boyunca yoğun kar yağışı uyarısında bulundu.Meteoroloji 7. Bölge Müdürü Fatih Dağlı ise 1981 yılından sonra bir ilk yaşanacağını açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü verileriyle yapılan yazılı açıklamada, oluşabilecek aksamalara karşı dikkatli olunması istendi.Yapılan yazılı açıklama ise şöyle; "Yapılan son değerlendirmelere göre kar yağışlarının akşam saatlerinden sonra etkisini artırması, Kırşehir il genelinde kuvvetli ve zaman zaman yoğun (5-20 santim, yükseklerde 20-40 santim) olmak üzere hafta sonu da devam etmesi bekleniyor. Yoğun kar yağışlarının oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, kuvvetli rüzgarla birlikte tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." denildi.

 

1981'DEN SONRA BİR İLK

 

Hafta sonu yoğun kar yağı olacağını söyleyen Meteoroloji 7. Bölge Müdürü Fatih Dağlı, "Dün yapmış olduğumuz son değerlendirme ve tahminlere göre, yurdumuzun batı kesimlerinde başlayan soğuk hava ve yağışlı sistemin etkileri Cuma günü sabah saatlerinden itibaren bölgemizde Kırşehir ve Yozgat illerinde etkili olmaya başlayacak. Öğle saatlerinden sonra Kayseri, Nevşehir ve Sivas illeri de yağışlı sistemin etkisi altına girecek. Yağışların da karla karışık yağmur şeklinde başlayacağını, Cumartesi ve Pazar günleri özellikle yoğun şekilde devam edeceğini bekliyoruz. Yaptığımız son değerlendirmelerde kar yağışının yoğun şekilde olacağını zaten belirtmiştik.''dedi.

 

 

ZİRAİ DON UYARISI

 

Cumartesi ve Pazar günü kar yağışının güzel miktarda örtü bırakmasını beklediklerini belirten Dağlı ,''Geçmişe baktığımızda 5 Nisan 1981'de 17 santimetre kar kalınlığına ulaşmışız. Bu yağışlı sistemle de buna yakın kar yüksekliği görmeyi bekliyoruz. Ramazan'ın ilk haftası serin geçecek diye düşünüyoruz. Yağışlı sistem Pazartesi akşam ve Salı günü bölgeyi terk edecek. Ondan sonra sisli ve puslu bir hava bizi bekliyor. Yani artık ilkbahar ortalarında kış mevsimini göreceğiz.10 ile 16 derece düşecek havalara karşı tarımda oluşacak zirai dona karşı dikkatli olunmalı" ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.