İllerin Koronavirüs Risk Haritası Rengi Değişti mi ?

GÜNDEM 15.03.2021 - 21:09, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

İllerin Koronavirüs Risk Haritası Rengi Değişti mi ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm Türkiye'nin beklediği kritik koronavirüs kararlarını açıkladı.

Kararlara göre normalleşme kapsamında şehirlerin artan vakalara rağmen renkleri değiştirilmemesi dikkat çekti.Renkler değiştirilmeyince de kısıtlamalar ve serbestliklerin aynen devam etmesi kararı alındı.    KIRŞEHİR VE ANKARA SARIDA KALDI   Son haftalarda vaka sayılarının arttığı Kırşehir'de orta riskli iller arasında yer alıyordu.Bu nedenle Kırşehir'in turuncu yani yüksek riskli iller arasına katılması bekleniyordu ancak Cumhurbaşkanının açıklaması ile Kırşehir orta riskli iller arasında yer aldı.Yine vaka sayılarının oldukça arttığı İstanbul ve İzmir turuncuda kalırken, orta riskli iller arasında bulunan Ankara da yine sarıda kaldı. Geçtiğimiz hafta açıklanan rakamlara göre Kırşehir'de haftalık 100 bin kişiden 40 kişide vakaya rastlandı.Kırşehir'in turuncu iller arasında yer alması için bu oranın 100 binde 50 olması gerekiyordu.Alınan bilgiye göre Kırşehir tam da sınırdaydı ve alınan karar ile birlikte 2 hafta süreyle orta riskli iller arasında kalmya devam edecek.     Kısa çalışma ödeneğinin de Mart ayı sonunda bitirileceğini açıklayan Cumhurbaşkanı konuşmasında şunları söyledi: “Vaka, ağır hasta ve vefat sayılarını belli bir rakamın altına düşürmemiz gerekiyor. Geçtiğimiz kabine toplantımızda şehirlerimizi vaka hastane kapasitesi ve aşılama gibi kriterlere göre sınıflandırmıştık. Yeni normalleşme tedbirlerini sizlerle paylaşırken şehirlerimizi tedbirlere uyma derecesine göre gelecekte hangi sınıflandırmada yer alacaklarına karar vereceğini söylemiştik. Bugünkü kabine toplantımızda son 2 haftadaki gelişmelerin etrafında durduk. Aşılama yaygınlaştıkça salgınla mücadelenin daha etkin hale geldiğini görüyoruz. Tedbirlere özellikle uyulmasıyla süreci daha yakından takip edeceğiz. Şehirlerimizdeki durumu bir süre daha sürdürme kararını aldık. İnşallah bundan sonra daha bilinçli davranarak bu meselenin üstesinden geleceğiz.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm Türkiye'nin beklediği kritik koronavirüs kararlarını açıkladı.

Kararlara göre normalleşme kapsamında şehirlerin artan vakalara rağmen renkleri değiştirilmemesi dikkat çekti.Renkler değiştirilmeyince de kısıtlamalar ve serbestliklerin aynen devam etmesi kararı alındı. 

 

KIRŞEHİR VE ANKARA SARIDA KALDI

 

Son haftalarda vaka sayılarının arttığı Kırşehir'de orta riskli iller arasında yer alıyordu.Bu nedenle Kırşehir'in turuncu yani yüksek riskli iller arasına katılması bekleniyordu ancak Cumhurbaşkanının açıklaması ile Kırşehir orta riskli iller arasında yer aldı.Yine vaka sayılarının oldukça arttığı İstanbul ve İzmir turuncuda kalırken, orta riskli iller arasında bulunan Ankara da yine sarıda kaldı. Geçtiğimiz hafta açıklanan rakamlara göre Kırşehir'de haftalık 100 bin kişiden 40 kişide vakaya rastlandı.Kırşehir'in turuncu iller arasında yer alması için bu oranın 100 binde 50 olması gerekiyordu.Alınan bilgiye göre Kırşehir tam da sınırdaydı ve alınan karar ile birlikte 2 hafta süreyle orta riskli iller arasında kalmya devam edecek.

 

 

Kısa çalışma ödeneğinin de Mart ayı sonunda bitirileceğini açıklayan Cumhurbaşkanı konuşmasında şunları söyledi:

“Vaka, ağır hasta ve vefat sayılarını belli bir rakamın altına düşürmemiz gerekiyor. Geçtiğimiz kabine toplantımızda şehirlerimizi vaka hastane kapasitesi ve aşılama gibi kriterlere göre sınıflandırmıştık. Yeni normalleşme tedbirlerini sizlerle paylaşırken şehirlerimizi tedbirlere uyma derecesine göre gelecekte hangi sınıflandırmada yer alacaklarına karar vereceğini söylemiştik. Bugünkü kabine toplantımızda son 2 haftadaki gelişmelerin etrafında durduk. Aşılama yaygınlaştıkça salgınla mücadelenin daha etkin hale geldiğini görüyoruz. Tedbirlere özellikle uyulmasıyla süreci daha yakından takip edeceğiz. Şehirlerimizdeki durumu bir süre daha sürdürme kararını aldık. İnşallah bundan sonra daha bilinçli davranarak bu meselenin üstesinden geleceğiz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.