İlk 8 Ayda Kalp Krizi Geçiren 983 Hastaya Anjiyo Yapıldı

SAĞLIK 09.09.2022 - 21:49, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

İlk 8 Ayda Kalp Krizi Geçiren 983 Hastaya Anjiyo Yapıldı

Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi anjiyo ünitesinde 2022 yılının ilk 8 ayında 983 anjiyo yapıldığı bildirildi.

2017 yılında Kırşehir'de faaliyete giren anjiyo ünitesi hizmet vermeye devam ediyor.Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden yapılan açıklamada 2022 yılının ilk 8 ayında 983 vatandaş anjiyo oldu.Hastane, Kırşehir ve ilçelerin yanı sıra Hacıbektaş, Sarıyahşi, Ortaköy, Evren, Yerköy, Kozaklı ilçelerinden gelen vatandaşların da hizmet verildiği ifade edilerek, kalp krizi geçiren 983 hastanın yapılan anjiyo neticesinde sağlığına kavuştuğu bildirildi.   KORONAVİRÜS KALP KRİZİNE Mİ NEDEN OLUYOR ? Tüm dünyada milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine neden olan Covid-19 virüsü, kişi enfeksiyonu atlatsa da vücudundaki farklı organlara da hasar verebiliyor. Virüsün diğer tüm organlar gibi kalbi de etkileyebildiğini söyleyen Kardiyoloji Uzmanı Dr. Selma Akdeniz Oskay, “kalpte sıklıkla kalp kası tutulumu, kalp zarı tutulumu ve kalp ritmiyle ilgili sorunlar oluşturabiliyor. Aynı zamanda beyin ve kalp damarlarında pıhtıya ve kalp krizine eğilimi sıklıkla görüyoruz” dedi. Uzm. Dr. Oskay, “Genelde hastalığı ağır geçiren ve hastaneden taburcu olduktan sonra kontrole gelen hastalarımızda şunu görmeye başladık; hastalar Covid-19 geçirdikten 1 ay veya 3 ay sonra karşımıza çarpıntı, aritmi ve nefes darlığıyla geliyor. Bağışıklığın yüksek tutulması ve ilaç kullanımı gerekebiliyor” dedi.
Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi anjiyo ünitesinde 2022 yılının ilk 8 ayında 983 anjiyo yapıldığı bildirildi.

2017 yılında Kırşehir'de faaliyete giren anjiyo ünitesi hizmet vermeye devam ediyor.Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden yapılan açıklamada 2022 yılının ilk 8 ayında 983 vatandaş anjiyo oldu.Hastane, Kırşehir ve ilçelerin yanı sıra Hacıbektaş, Sarıyahşi, Ortaköy, Evren, Yerköy, Kozaklı ilçelerinden gelen vatandaşların da hizmet verildiği ifade edilerek, kalp krizi geçiren 983 hastanın yapılan anjiyo neticesinde sağlığına kavuştuğu bildirildi.

 

KORONAVİRÜS KALP KRİZİNE Mİ NEDEN OLUYOR ?

Tüm dünyada milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine neden olan Covid-19 virüsü, kişi enfeksiyonu atlatsa da vücudundaki farklı organlara da hasar verebiliyor. Virüsün diğer tüm organlar gibi kalbi de etkileyebildiğini söyleyen Kardiyoloji Uzmanı Dr. Selma Akdeniz Oskay, “kalpte sıklıkla kalp kası tutulumu, kalp zarı tutulumu ve kalp ritmiyle ilgili sorunlar oluşturabiliyor. Aynı zamanda beyin ve kalp damarlarında pıhtıya ve kalp krizine eğilimi sıklıkla görüyoruz” dedi. Uzm. Dr. Oskay, “Genelde hastalığı ağır geçiren ve hastaneden taburcu olduktan sonra kontrole gelen hastalarımızda şunu görmeye başladık; hastalar Covid-19 geçirdikten 1 ay veya 3 ay sonra karşımıza çarpıntı, aritmi ve nefes darlığıyla geliyor. Bağışıklığın yüksek tutulması ve ilaç kullanımı gerekebiliyor” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.