İkametgahını Kırşehir'e Aldıran Öğrenciye 150 TL'lik Ulaşım Desteği

EĞİTİM 01.08.2020 - 13:02, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

İkametgahını Kırşehir'e Aldıran Öğrenciye 150 TL'lik Ulaşım Desteği

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ikametgahını Kırşehir'e aldıran öğrencilerin şehir içi ulaşım kartlarına yıllık 150 TL ulaşım desteği verileceğini açıkladı.

Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen toplantıda basına bilgilendirmelerde bulunan Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu 20 binin üzerinde üniversite öğrencisinin öğrenim gördüğü Kırşehir'in nüfusuna artırmaya yönelik projesini açıkladı.Buna göre ; il dışından gelerek Kırşehir'de öğrenim gören üniversite öğrencilerinden ikametgahını Kırşehir'e aldıranlara her yıl 150 TL şehir için ulaşım desteği verilecek.Her yıl verilecek 150 TL'lik destek öğrencilerin kartlarına bedelsiz olarak yüklenecek.Böylece 3 milletvekili sınırında kalan ve çıkardığı vekil sayısı 2'ye düşürülen Kırşehir'in nüfusu artılarak tekrar 3 milletvekili çıkarması sağlanabilecek.     AYDA 1 MİLYON ZARAR EDİYORDU   Kırşehir şehir içi ulaşımı ile ilgili de bilgi veren Ekicioğlu , '' Göreve geldiğimizde, şehiriçi otobüs sistemi Belediyemiz’e ayda 1 milyon TL zarar ettiren bir durumdaydı. Zarar eden bu sistemden vazgeçerek kendi bünyemize dahil ettiğimiz sistemle zarar etmeyecek duruma getirerek dolmuşçu esnafımızla birlikte Kırşehirli hemşehrilerimize kaliteli ve güvenli bir toplu taşıma hizmeti sunuyoruz.Bizden önceki dönemde ihalesi yapılan ve İller Bankası’nın kredi vermediği,  herhangi bir ödeneği olmayan  Akıllı Ulaşım Sistemi’ni kendi imkanlarımızla ödemeye çalışıyoruz. Projede sona geldik.  Yollarımızın düzenli bir şekilde, belli bir nizamda kuralları ile kullanımının devam etmesini sağlayacak, kameralı sistemi ve mobil aracı ile tek yön ve çift yön kullanımları, yol kenarı otopark  işlemlerini projenin devri ile birlikte Trafik Şube Müdürlüğü denetiminde hayata geçecektir.'' açıklamasında bulundu.
Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ikametgahını Kırşehir'e aldıran öğrencilerin şehir içi ulaşım kartlarına yıllık 150 TL ulaşım desteği verileceğini açıkladı.
Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen toplantıda basına bilgilendirmelerde bulunan Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu 20 binin üzerinde üniversite öğrencisinin öğrenim gördüğü Kırşehir'in nüfusuna artırmaya yönelik projesini açıkladı.Buna göre ; il dışından gelerek Kırşehir'de öğrenim gören üniversite öğrencilerinden ikametgahını Kırşehir'e aldıranlara her yıl 150 TL şehir için ulaşım desteği verilecek.Her yıl verilecek 150 TL'lik destek öğrencilerin kartlarına bedelsiz olarak yüklenecek.Böylece 3 milletvekili sınırında kalan ve çıkardığı vekil sayısı 2'ye düşürülen Kırşehir'in nüfusu artılarak tekrar 3 milletvekili çıkarması sağlanabilecek.
 
 
AYDA 1 MİLYON ZARAR EDİYORDU
 
Kırşehir şehir içi ulaşımı ile ilgili de bilgi veren Ekicioğlu , '' Göreve geldiğimizde, şehiriçi otobüs sistemi Belediyemiz’e ayda 1 milyon TL zarar ettiren bir durumdaydı. Zarar eden bu sistemden vazgeçerek kendi bünyemize dahil ettiğimiz sistemle zarar etmeyecek duruma getirerek dolmuşçu esnafımızla birlikte Kırşehirli hemşehrilerimize kaliteli ve güvenli bir toplu taşıma hizmeti sunuyoruz.Bizden önceki dönemde ihalesi yapılan ve İller Bankası’nın kredi vermediği,  herhangi bir ödeneği olmayan  Akıllı Ulaşım Sistemi’ni kendi imkanlarımızla ödemeye çalışıyoruz. Projede sona geldik.  Yollarımızın düzenli bir şekilde, belli bir nizamda kuralları ile kullanımının devam etmesini sağlayacak, kameralı sistemi ve mobil aracı ile tek yön ve çift yön kullanımları, yol kenarı otopark  işlemlerini projenin devri ile birlikte Trafik Şube Müdürlüğü denetiminde hayata geçecektir.'' açıklamasında bulundu.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.