İhya Böyle Olur Sayın Kendirli !

GÜNDEM 07.10.2022 - 09:22, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

İhya Böyle Olur Sayın Kendirli !

Geçtiğimiz günlerde Çiçekdağı'daki Bulgur Festivalinde açıklamalarda bulunan Mustafa Kendirli, 2019 yerel seçimlerinin ardından ''Kırşehir'e Artık Yeter'' sözlerine yönelik kamuoyundan gelen tepkilerin ardından bu sözlerine açıklık getirmişti.   Kendirli, '' Demek ki dedim şehrimiz belediye hizmetlerine doymuş.Bu belediye hizmetlerini 3 büyük belediyemizi aldık ve milletimize göstereceğiz dedim.Bugün de bunun ispatıdır.Elhamdülillah cenabı Allah bize nasip etti.Bu dönem aldığımız 3 ilçemizi ihya ediyoruz'' ifadelerini kullanmıştı.   Mustafa Kendirli'nin ''3 İlçemizi ihya ediyoruz'' derken kastı neydi bilmiyoruz.Çünkü TOKİ konutları dışında ve her il ya da ilçeye getirilen zorunlu devlet hizmetleri dışında kayda değer bir gelişme göremiyoruz.   Halbuki bir ili ya da ilçelerini ihya etmek için havalimanı, yüksek hızlı tren hattı, çevre yolu gibi değer katacak yatırımlara imza atmak gerekir.   Örneğin; Yozgat'a havalimanı yapılması, yüksek hızlı tren hattı yapılması ya da Kırıkkale'ye yüksek hızlı tren hattı yapılması gibi...   Yüksek hızlı tren hattının Kırıkkale'de deneme seferlerine başlandı bile...   Biz böyle yazıyoruz ama zannetmeyin ki Yozgatlı ya da Kırıkkaleliler çok mutlu.   Daha önce Aksaray ve Yozgat'tan çok sayıda vatandaş bize mesaj atarak ''gelin de görün halimizi, bizi övüp durmayın.Herkes bizi hayat şartlarından çok memnun zannetmesin '' diye uyarılarda da bulundu.   Yani herşey havalimanı ya da hızlı tren hattı yapmak da değil...   İnsanlar geçim derdine düşmüş.   Kimsenin hızlı tren hattı ya da havalimanını düşündüğü de yok.   Tek vurgu yapmak istediğim şey ; beton ekonomisi ve müteahhit ihya etme sistemi içerisinde her ile getirilen en asgari düzeydeki hizmetlerin , Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli tarafından ''ihya'' olarak nitelendirilmesi !   Sayın Kendirli, Kırşehir merkezi cezalandırmak adına ilçeleri ihya ettiğini sana dursun vatandaş ''iflah edin bizi'' diye yakarıyor.   Ömer Duran    

Geçtiğimiz günlerde Çiçekdağı'daki Bulgur Festivalinde açıklamalarda bulunan Mustafa Kendirli, 2019 yerel seçimlerinin ardından ''Kırşehir'e Artık Yeter'' sözlerine yönelik kamuoyundan gelen tepkilerin ardından bu sözlerine açıklık getirmişti.

 

Kendirli, '' Demek ki dedim şehrimiz belediye hizmetlerine doymuş.Bu belediye hizmetlerini 3 büyük belediyemizi aldık ve milletimize göstereceğiz dedim.Bugün de bunun ispatıdır.Elhamdülillah cenabı Allah bize nasip etti.Bu dönem aldığımız 3 ilçemizi ihya ediyoruz'' ifadelerini kullanmıştı.

 

Mustafa Kendirli'nin ''3 İlçemizi ihya ediyoruz'' derken kastı neydi bilmiyoruz.Çünkü TOKİ konutları dışında ve her il ya da ilçeye getirilen zorunlu devlet hizmetleri dışında kayda değer bir gelişme göremiyoruz.

 

Halbuki bir ili ya da ilçelerini ihya etmek için havalimanı, yüksek hızlı tren hattı, çevre yolu gibi değer katacak yatırımlara imza atmak gerekir.

 

Örneğin; Yozgat'a havalimanı yapılması, yüksek hızlı tren hattı yapılması ya da Kırıkkale'ye yüksek hızlı tren hattı yapılması gibi...

 

Yüksek hızlı tren hattının Kırıkkale'de deneme seferlerine başlandı bile...

 

Biz böyle yazıyoruz ama zannetmeyin ki Yozgatlı ya da Kırıkkaleliler çok mutlu.

 

Daha önce Aksaray ve Yozgat'tan çok sayıda vatandaş bize mesaj atarak ''gelin de görün halimizi, bizi övüp durmayın.Herkes bizi hayat şartlarından çok memnun zannetmesin '' diye uyarılarda da bulundu.

 

Yani herşey havalimanı ya da hızlı tren hattı yapmak da değil...

 

İnsanlar geçim derdine düşmüş.

 

Kimsenin hızlı tren hattı ya da havalimanını düşündüğü de yok.

 

Tek vurgu yapmak istediğim şey ; beton ekonomisi ve müteahhit ihya etme sistemi içerisinde her ile getirilen en asgari düzeydeki hizmetlerin , Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli tarafından ''ihya'' olarak nitelendirilmesi !

 

Sayın Kendirli, Kırşehir merkezi cezalandırmak adına ilçeleri ihya ettiğini sana dursun vatandaş ''iflah edin bizi'' diye yakarıyor.

 

Ömer Duran

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.