Huawei'den Uygur Türklerine Yönelik Aşağılık Yöntem

TEKNOLOJİ 14.01.2021 - 19:49, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Huawei'den Uygur Türklerine Yönelik Aşağılık Yöntem

Çin'in ünlü teknoloji firması Huawei, Uygur Türklerine yönelik geliştirdiği teknoloji ile tepki topladı.

Çin teknoloji şirketi Huawei'nin, yayalar arasında Uygur Türkü tespit eden bir sistemin patentini almak için başvuru yaptığı ortaya çıktı. ABD merkezli bir araştırma şirketinin BBC ile paylaştığı belge, başvuru yapıldığını doğrularken Çin merkezli başka bazı teknoloji şirketleri de benzer başvurular yapmıştı. Huawei yetkilileri daha önce hiçbir teknolojik sistemlerinin etnik grupları tespit etmek için tasarlanmadığını söylemişti. Şirket şimdi ise patenti değiştirme planları yapıyor
Çin'in ünlü teknoloji firması Huawei, Uygur Türklerine yönelik geliştirdiği teknoloji ile tepki topladı.

Çin teknoloji şirketi Huawei'nin, yayalar arasında Uygur Türkü tespit eden bir sistemin patentini almak için başvuru yaptığı ortaya çıktı.

ABD merkezli bir araştırma şirketinin BBC ile paylaştığı belge, başvuru yapıldığını doğrularken Çin merkezli başka bazı teknoloji şirketleri de benzer başvurular yapmıştı.

Huawei yetkilileri daha önce hiçbir teknolojik sistemlerinin etnik grupları tespit etmek için tasarlanmadığını söylemişti. Şirket şimdi ise patenti değiştirme planları yapıyor

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.