Hollanda Birinci Meclisinde Kırşehirli Senatör

DÜNYA 13.03.2021 - 20:01, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Hollanda Birinci Meclisinde Kırşehirli Senatör

Kırşehir nüfusuna kayıltı olan ve burada doğan Hamit Karakuş Hollanda Birinci Meclisinde Senatör olarak göreve başladı.

1965 Sıdıklı Kulpak Köyünde dünyaya gelen Hamit Karakuş , birçok Kırşehirli gibi Avrupa'nın yolunu tuttu.Hollanda'da uzun süre iş dünyasında faaliyet gösteren Karakuş daha sonra İşçi Partisinden (PvdA) siyasete atıldı.     8 yıl Rotterdam'da İmar ve İskandan sorumlu Belediye Başkan yardımcılığı yapan ve iki yıl önce Birinci Meclis’e girmeyi yani Senator olmayi kıl payı kaçıran Sosyal Demokrat İşçi Partili(PvdA) Hamit Karakuş , Partisinin Senatörlerinden Jopie Nooren’in görevini bırakması üzerine yedek üyelikten göreve çağrıldı ve senatör olarak görevine başladı.Hamit Karakuş , Senatoda, sosyal ağırlıklı yasaları kontrol edecek.     Hamit Karakuş, Hollanda Birinci Meclisine seçilen ikinci Türk kökenli Hollandalı olarak kayıtlara geçti.. Daha önce Sosyalist Parti üyesi olan Türk kökenli Düzgün Yıldırım  seçilmişti.     Karakuş'un Hollanda Birinci Meclisinde senatör olarak göreve başlaması Kırşehir'de ki akrabalarını ve hemşehrilerini de gururlandırdı.
Kırşehir nüfusuna kayıltı olan ve burada doğan Hamit Karakuş Hollanda Birinci Meclisinde Senatör olarak göreve başladı.

1965 Sıdıklı Kulpak Köyünde dünyaya gelen Hamit Karakuş , birçok Kırşehirli gibi Avrupa'nın yolunu tuttu.Hollanda'da uzun süre iş dünyasında faaliyet gösteren Karakuş daha sonra İşçi Partisinden (PvdA) siyasete atıldı.

 

 

8 yıl Rotterdam'da İmar ve İskandan sorumlu Belediye Başkan yardımcılığı yapan ve iki yıl önce Birinci Meclis’e girmeyi yani Senator olmayi kıl payı kaçıran Sosyal Demokrat İşçi Partili(PvdA) Hamit Karakuş , Partisinin Senatörlerinden Jopie Nooren’in görevini bırakması üzerine yedek üyelikten göreve çağrıldı ve senatör olarak görevine başladı.Hamit Karakuş , Senatoda, sosyal ağırlıklı yasaları kontrol edecek.

 

 

Hamit Karakuş, Hollanda Birinci Meclisine seçilen ikinci Türk kökenli Hollandalı olarak kayıtlara geçti.. Daha önce Sosyalist Parti üyesi olan Türk kökenli Düzgün Yıldırım  seçilmişti.

 

 

Karakuş'un Hollanda Birinci Meclisinde senatör olarak göreve başlaması Kırşehir'de ki akrabalarını ve hemşehrilerini de gururlandırdı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.