Hizmet Bahane Kadro Şahane

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.01.2020 - 19:35, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Hizmet Bahane Kadro Şahane

Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü 81 İlin sağlık müdürlüğüne gönderdiği tebilgat sağlık alanındaki torpil ve adam kayırmacılığı bir kez daha gözler önüne serdi.Kırşehir'de sağlık alanına temizlik işçisi kadrosundan girenlerin makam sekreterliği ve basın gibi masa başı işlerde çalıştığı belirlendi. Gönderilen tebligatta ; Sürekli işçilerin alanı dışında çalıştırılmamasını , sağlık tesislerinin rutin temizlik kontrolünün idareler tarafından yapılması istendi.Sağlık tesislerinin temizliği başlıklı yazıda ise temizlik personelinin masa başı işlerde çalıştırılmaması istendi. Sağlık tesislerinin temizliği başlıklı yazıda, özellikle temizlik personellerinin masa başı işlerde çalıştırılmamaları istendi. Hizmetlerin yerine getirilmesinden sorumlu sürekli işçi statüsündeki personellerin, ait oldukları hizmetlerde (temizlik, güvenlik gibi) ve yataklı servis, poliklinik, yoğun bakım ve acil servisler başta olmak üzere sağlık hizmetinin direkt verildiği alanlarda çalıştırılması sağlanacaktır denilen yazıda, özellikle veri giriş personelleri olarak bilinen bilgi işlem personelleri yada temizlik personellerinin tahakkuk, satın alma, mutemetlik gibi imza yetkilerinin olmadıkları alanlarda başta Bakanlık ve Sağlık Müdürlüklerinde etkin ve yetkin isimlerinin ricalarıyla çalıştırılmasına son verilmesini bizzat Genel Müdür talep etmektedir. ''ADAM KAYIRMACILIĞININ SIKINTISINI YİNE VATANDAŞ ÇEKİYOR'' Bilgi işlem personellerinin masa başı işlerde çalıştırılması nedeniyle hekimler, poliklinik ve acil servis poliklinik hizmetlerinde yalnız bırakılıyor.İşlemlerin yetişmemesi yüzünden ise uzun hasta kuyrukları oluşurken torpil ve adam kayırmacılığın sıkıntısı ise vatandaşa çektiriliyor.Siyasi vesayet ve AKP teşkilatlarında bulunanların eş-dost kayırmacılığı ve buna ilaveten Başkan ve başkan yardımcısı pozisyonundaki amirlerin hastane yönetimlerini defalarca telefonla arayarak ve hatta bizzat gelerek araya girmeleri sonucu masa başına çekilen personeller nedeniyle vatandaş sıkıntı yaşarken, sağlık çalışanları arasındaki iş barışı da baltalandığı için iç huzursuzluklar had safhalara çıkıyor. ''TEMİZLİK İŞÇİSİ OLARAK GİRDİLER MASA BAŞINDA ÇALIŞIYORLAR'' İddiaya göre ülke genelinde yaşanan bu durum Kırşehir'de de yaşanıyor.Temizlik kadrosundan giren personeller ya İl Sağlık Müdürünün sekreterliğini ya da makam sekreterliği yapıyor.Yine temizlik kadrosundan giren personellerin hastaneye bağlı basın , makam sekreterliği , evrak işleri gibi pozisyonlarda çalıştığı bilgisine ulaşıldı.Bu şekilde çalışanların sayısının en 30'u bulduğu ifade ediliyor.

Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü 81 İlin sağlık müdürlüğüne gönderdiği tebilgat sağlık alanındaki torpil ve adam kayırmacılığı bir kez daha gözler önüne serdi.Kırşehir'de sağlık alanına temizlik işçisi kadrosundan girenlerin makam sekreterliği ve basın gibi masa başı işlerde çalıştığı belirlendi.

Gönderilen tebligatta ; Sürekli işçilerin alanı dışında çalıştırılmamasını , sağlık tesislerinin rutin temizlik kontrolünün idareler tarafından yapılması istendi.Sağlık tesislerinin temizliği başlıklı yazıda ise temizlik personelinin masa başı işlerde çalıştırılmaması istendi. Sağlık tesislerinin temizliği başlıklı yazıda, özellikle temizlik personellerinin masa başı işlerde çalıştırılmamaları istendi. Hizmetlerin yerine getirilmesinden sorumlu sürekli işçi statüsündeki personellerin, ait oldukları hizmetlerde (temizlik, güvenlik gibi) ve yataklı servis, poliklinik, yoğun bakım ve acil servisler başta olmak üzere sağlık hizmetinin direkt verildiği alanlarda çalıştırılması sağlanacaktır denilen yazıda, özellikle veri giriş personelleri olarak bilinen bilgi işlem personelleri yada temizlik personellerinin tahakkuk, satın alma, mutemetlik gibi imza yetkilerinin olmadıkları alanlarda başta Bakanlık ve Sağlık Müdürlüklerinde etkin ve yetkin isimlerinin ricalarıyla çalıştırılmasına son verilmesini bizzat Genel Müdür talep etmektedir.

''ADAM KAYIRMACILIĞININ SIKINTISINI YİNE VATANDAŞ ÇEKİYOR''

Bilgi işlem personellerinin masa başı işlerde çalıştırılması nedeniyle hekimler, poliklinik ve acil servis poliklinik hizmetlerinde yalnız bırakılıyor.İşlemlerin yetişmemesi yüzünden ise uzun hasta kuyrukları oluşurken torpil ve adam kayırmacılığın sıkıntısı ise vatandaşa çektiriliyor.Siyasi vesayet ve AKP teşkilatlarında bulunanların eş-dost kayırmacılığı ve buna ilaveten Başkan ve başkan yardımcısı pozisyonundaki amirlerin hastane yönetimlerini defalarca telefonla arayarak ve hatta bizzat gelerek araya girmeleri sonucu masa başına çekilen personeller nedeniyle vatandaş sıkıntı yaşarken, sağlık çalışanları arasındaki iş barışı da baltalandığı için iç huzursuzluklar had safhalara çıkıyor.

''TEMİZLİK İŞÇİSİ OLARAK GİRDİLER MASA BAŞINDA ÇALIŞIYORLAR''

İddiaya göre ülke genelinde yaşanan bu durum Kırşehir'de de yaşanıyor.Temizlik kadrosundan giren personeller ya İl Sağlık Müdürünün sekreterliğini ya da makam sekreterliği yapıyor.Yine temizlik kadrosundan giren personellerin hastaneye bağlı basın , makam sekreterliği , evrak işleri gibi pozisyonlarda çalıştığı bilgisine ulaşıldı.Bu şekilde çalışanların sayısının en 30'u bulduğu ifade ediliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.