Hızlı Tren Kırşehir'den Geçmesin Diye 40 Takla Atıyorlar

GÜNDEM 17.12.2021 - 14:43, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Hızlı Tren Kırşehir'den Geçmesin Diye 40 Takla Atıyorlar

Tamamlanmak üzere olan Ankara-Sivas hızlı tren hattı üzerinde bulunan Yerköy istasyonundan Kayseri'ye gidecek olan hızlı tren hattı projesinin ihalesine başlandı.Ancak hızlı tren hattı daha önce olduğu gibi yine Kırşehir'den geçirilmedi.Bunun yerine daha dağlık olan Şefaatli, Yenifakılı, Himmetdede ve Boğazköprü güzergahı tercih edildi.Üstelik karayolu ile 3,5 saatlik Kırşehir güzergahı yerine 7 saatlik güzergahı tercih ettiler.Böylece hızlı tren ile 1 saat sürecek yolu 1 saat daha uzattılar.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile birlikte çeşitli temaslar için Kayseri'ye giden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, burada yaptığı açıklamada, ''Yerköy – Kayseri hızlı tren demiryolu projesinin uzunluğu 142 kilometre. Saatte 250 kilometrelik tasarım hızına uygun çift hat şeklinde yapacağız. Hat üzerinde toplam uzunluğu 12 bin 900 metre olan 9 adet tünel yer alacak. En uzun tünelimiz 3 bin 280 metre olacak. Hızlı tren demiryolu hattımızda 18 köprü, 20 üst geçit ve 116 alt geçit yer alacak. Hat boyunca 21 adet de viyadük yapacağız. Hazırlıklarını yoğun şekilde sürdürdüğümüz hızlı tren projemizin ihale işlemlerine başladık, bu ay içerisinde de bitireceğiz inşallah. Ankara – Yerköy – Kayseri hızlı tren projemizin 4 yılda tamamlamayı hedefimize koyduk, hayırlı uğurlu olsun.. Hattımızın devreye girmesi ile birlikte Yerköy – Kayseri arasındaki 170 kilometre olan uzunluk 142 kilometreye, ulaşım süresi de 3 buçuk saatten 1 saatin altına inecek. Projemiz tamamlandığında Yerköy – Kayseri arasında 2 saat 30 dakika olan karayolu ulaşımına ciddi bir alternatif sağlamış olacağız. Hattın devreye girmesiyle mevcut konvansiyonel demiryolu ile 7 saatte sağlanan Ankara – Kayseri ulaşım süresi 2 de saate inecek. Bu hatla birlikte Ankara, Kırıkale, Yerköy, Şefaatli, Yenifakılı, Himmetdede, Boğazköy ve Kayseri istasyonlarımız arasında 1 yılda 11 milyon yolcu ve 650 bin ton yük taşıma imkanımız olacak” ifadelerini kullandı.   KIRŞEHİR'DEN GEÇMESİN DİYE 40 TAKLA ATTILAR Tamamlanmak üzere olan Ankara-Sivas hızlı tren hattı Yerköy üzerinden sağlanmış ve Kırşehir'e bağlantı yolu verilmemişti.Ankara-Sivas hızlı tren hattı üzerinden yeni bir bağlantı yolu verilerek Ankara-Kayseri arasındaki 7 saatlik mesafe de 2 saate indirilmiş olacak.Ancak Kırşehir üzerinden karayolu ile 3,5 saat süren Ankara-Kayseri karayolu güzergahında   hızlı tren hattı yapıldığı takdirde bu mesafe 1 saate kadar düşecekti.Bunu yapmak yerine Yerköy üzerinden bağlantı vererek 7 saatlik mesafeyi 2 saate indirmeyi tercih ettiler.Yani hızlı tren hattı Kırşehir'den geçmesin diye önce Ankara-Sivas arasına daha sonra ise Yerköy'den Kayseri'ye bağlantı yolu verdiler.Üstelik Yerköy-Kayseri hattı da en ufak şekilde Kırşehir sınırları içerisinde geçmiyor.Yani Kırşehir'e uğramamak için 40 takla attılar.Hızlı tren hattını Ankara'dan daha kolay şekilde olacak olan Kırşehir hattı üzerinden Kayseri'ye geçirmek ve oradan da Sivas'a geçirmek yerine Kırşehir etrafından dolanmayı tercih ettiler ve bizi yine yanıltmadılar.Üstelik herhangi bir tünel ya da viyadük ihtiyacı doğurmayacak olan Kırşehir hattı yerine Yerköy hattını tercih ederek 9 tünel ve 18 köprü yapmayı dahi göze almışlar.Bu kadarına da pes !   Ömer Duran
Tamamlanmak üzere olan Ankara-Sivas hızlı tren hattı üzerinde bulunan Yerköy istasyonundan Kayseri'ye gidecek olan hızlı tren hattı projesinin ihalesine başlandı.Ancak hızlı tren hattı daha önce olduğu gibi yine Kırşehir'den geçirilmedi.Bunun yerine daha dağlık olan Şefaatli, Yenifakılı, Himmetdede ve Boğazköprü güzergahı tercih edildi.Üstelik karayolu ile 3,5 saatlik Kırşehir güzergahı yerine 7 saatlik güzergahı tercih ettiler.Böylece hızlı tren ile 1 saat sürecek yolu 1 saat daha uzattılar.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile birlikte çeşitli temaslar için Kayseri'ye giden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, burada yaptığı açıklamada, ''Yerköy – Kayseri hızlı tren demiryolu projesinin uzunluğu 142 kilometre. Saatte 250 kilometrelik tasarım hızına uygun çift hat şeklinde yapacağız. Hat üzerinde toplam uzunluğu 12 bin 900 metre olan 9 adet tünel yer alacak. En uzun tünelimiz 3 bin 280 metre olacak. Hızlı tren demiryolu hattımızda 18 köprü, 20 üst geçit ve 116 alt geçit yer alacak. Hat boyunca 21 adet de viyadük yapacağız. Hazırlıklarını yoğun şekilde sürdürdüğümüz hızlı tren projemizin ihale işlemlerine başladık, bu ay içerisinde de bitireceğiz inşallah. Ankara – Yerköy – Kayseri hızlı tren projemizin 4 yılda tamamlamayı hedefimize koyduk, hayırlı uğurlu olsun.. Hattımızın devreye girmesi ile birlikte Yerköy – Kayseri arasındaki 170 kilometre olan uzunluk 142 kilometreye, ulaşım süresi de 3 buçuk saatten 1 saatin altına inecek. Projemiz tamamlandığında Yerköy – Kayseri arasında 2 saat 30 dakika olan karayolu ulaşımına ciddi bir alternatif sağlamış olacağız. Hattın devreye girmesiyle mevcut konvansiyonel demiryolu ile 7 saatte sağlanan Ankara – Kayseri ulaşım süresi 2 de saate inecek. Bu hatla birlikte Ankara, Kırıkale, Yerköy, Şefaatli, Yenifakılı, Himmetdede, Boğazköy ve Kayseri istasyonlarımız arasında 1 yılda 11 milyon yolcu ve 650 bin ton yük taşıma imkanımız olacak” ifadelerini kullandı.

 

KIRŞEHİR'DEN GEÇMESİN DİYE 40 TAKLA ATTILAR

Tamamlanmak üzere olan Ankara-Sivas hızlı tren hattı Yerköy üzerinden sağlanmış ve Kırşehir'e bağlantı yolu verilmemişti.Ankara-Sivas hızlı tren hattı üzerinden yeni bir bağlantı yolu verilerek Ankara-Kayseri arasındaki 7 saatlik mesafe de 2 saate indirilmiş olacak.Ancak Kırşehir üzerinden karayolu ile 3,5 saat süren Ankara-Kayseri karayolu güzergahında   hızlı tren hattı yapıldığı takdirde bu mesafe 1 saate kadar düşecekti.Bunu yapmak yerine Yerköy üzerinden bağlantı vererek 7 saatlik mesafeyi 2 saate indirmeyi tercih ettiler.Yani hızlı tren hattı Kırşehir'den geçmesin diye önce Ankara-Sivas arasına daha sonra ise Yerköy'den Kayseri'ye bağlantı yolu verdiler.Üstelik Yerköy-Kayseri hattı da en ufak şekilde Kırşehir sınırları içerisinde geçmiyor.Yani Kırşehir'e uğramamak için 40 takla attılar.Hızlı tren hattını Ankara'dan daha kolay şekilde olacak olan Kırşehir hattı üzerinden Kayseri'ye geçirmek ve oradan da Sivas'a geçirmek yerine Kırşehir etrafından dolanmayı tercih ettiler ve bizi yine yanıltmadılar.Üstelik herhangi bir tünel ya da viyadük ihtiyacı doğurmayacak olan Kırşehir hattı yerine Yerköy hattını tercih ederek 9 tünel ve 18 köprü yapmayı dahi göze almışlar.Bu kadarına da pes !

 

Ömer Duran

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.