Hitit Dönemine ait Kaya Anıtı Defineciler Tarafından Tahrip Edildi

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 31.08.2017 - 11:55, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Hitit Dönemine ait Kaya Anıtı Defineciler Tarafından Tahrip Edildi

Sevdiğin Köyü yakınlarında bulunan Hitit Dönemine ait kaya anıtı defineciler tarafından tahrip edildi. Köy sınırları içerisinde bir tepede bulunan ve ''Malkayası'' olarak bilinen milattan önce 2000 yılına ait kaya anıtı defineciler tarafından dinamit ve beton kırıcısıyla tahrip edildi.   Üzerinde filografi ve çivi yazısı ile çeşitli şekiller bulunan kaya,  hazine bulma umuduyla izinsiz kazı yapan defineciler tarafından tahrip edildi.  Tonlarca ağırlıktaki kayanın dinamit ve beton kırıcı inşaat malzemesi  kullanılarak kırıldığı tespit edildi. Üzerinde filografi ve çivi yazısı bulunan ve Anadolu'da bulunan 150'ye yakın kaya anıttan birisi olan , 1940'lı yıllarda Alman avcı tarafından keşfedildi.Müze müdürlüğü ekipleri ise doğal bir kaya içerisinde altın ve hazine olamayacağını ve organik bir kaya anıtının defineciler tarafından dinamit ve beton kırıcıyla tahrip edilmesinin ibret verici olduğunu belirtirken, vatandaşların tarihi eserler konusunda duyarlı ve bilinçli olmaları gerektiğine vurgu yaptılar. Kültür ve Turizm Müdürlüğü, kayanın koruma altına alınması ve üzerinin  örtülmesi için çalışma başlattı.    
Sevdiğin Köyü yakınlarında bulunan Hitit Dönemine ait kaya anıtı defineciler tarafından tahrip edildi.

Köy sınırları içerisinde bir tepede bulunan ve ''Malkayası'' olarak bilinen milattan önce 2000 yılına ait kaya anıtı defineciler tarafından dinamit ve beton kırıcısıyla tahrip edildi.   Üzerinde filografi ve çivi yazısı ile çeşitli şekiller bulunan kaya,  hazine bulma umuduyla izinsiz kazı yapan defineciler tarafından tahrip edildi.  Tonlarca ağırlıktaki kayanın dinamit ve beton kırıcı inşaat malzemesi  kullanılarak kırıldığı tespit edildi. Üzerinde filografi ve çivi yazısı bulunan ve Anadolu'da bulunan 150'ye yakın kaya anıttan birisi olan , 1940'lı yıllarda Alman avcı tarafından keşfedildi.Müze müdürlüğü ekipleri ise doğal bir kaya içerisinde altın ve hazine olamayacağını ve organik bir kaya anıtının defineciler tarafından dinamit ve beton kırıcıyla tahrip edilmesinin ibret verici olduğunu belirtirken, vatandaşların tarihi eserler konusunda duyarlı ve bilinçli olmaları gerektiğine vurgu yaptılar. Kültür ve Turizm Müdürlüğü, kayanın koruma altına alınması ve üzerinin  örtülmesi için çalışma başlattı.    
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.