Hirfanlı ve Kızılırmak'ta Hastalık Alarmı

YAŞAM 05.06.2021 - 22:56, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Hirfanlı ve Kızılırmak'ta Hastalık Alarmı

Hirfanlı Barajı ve Kızılırmak'ta yakalanan balıkların görüntüleri ürkütüyor.

Kırşehir Amatör ve Sportif Balıkçılar erneği Başkanı Mustafa Er , Hİrfanlı ve Kızılırmak'ta tutulan balıklarda hastalık olduğunu belirterek balıkların üzerlerinde yaralar meydana geldiğini ve tutulan balıkların da canlı değil oldukça bitkin durumda olduklarını açıkladı.      Konuyu Kırşehir Tarım İl Müdürlüğü'ne havale ettiklerini ancak gelen cevapta hasta ya da ölü balık tespit edilemediğinin belirtildiğini ancak geniş çaplı denetim yaptıklarında yasa dışı avcılık yapıldığına dair ağlara ve ölü balıklara rastlayabileceklerini yinelediklerini ve müdürlükten yapılan söz konusu ölü balıkların bulunarak gerekli tespitlerin yapılması için Ankara'ya gönderildiği şeklinde cevap aldıklarını belirtti.     Mustafa Er, özellikle son dönemde yapılan yasa dışı avlanmanın artması , hayalet ağlar ve elektrik şoklu avlanma şekilleri nedeniyle Hirfanlı Baraj Gölü ve Kızılırmak'taki ekosistemin bozulduğunu ve göldeki yaşamın tehlikede olduğunu belirterek yetkilileri yasa dışı avlanma ve yasak avlanma yöntemleriyle mücadele etme çağrısında bulundu.  
Hirfanlı Barajı ve Kızılırmak'ta yakalanan balıkların görüntüleri ürkütüyor.

Kırşehir Amatör ve Sportif Balıkçılar erneği Başkanı Mustafa Er , Hİrfanlı ve Kızılırmak'ta tutulan balıklarda hastalık olduğunu belirterek balıkların üzerlerinde yaralar meydana geldiğini ve tutulan balıkların da canlı değil oldukça bitkin durumda olduklarını açıkladı.

 

 

 Konuyu Kırşehir Tarım İl Müdürlüğü'ne havale ettiklerini ancak gelen cevapta hasta ya da ölü balık tespit edilemediğinin belirtildiğini ancak geniş çaplı denetim yaptıklarında yasa dışı avcılık yapıldığına dair ağlara ve ölü balıklara rastlayabileceklerini yinelediklerini ve müdürlükten yapılan söz konusu ölü balıkların bulunarak gerekli tespitlerin yapılması için Ankara'ya gönderildiği şeklinde cevap aldıklarını belirtti.

 

 

Mustafa Er, özellikle son dönemde yapılan yasa dışı avlanmanın artması , hayalet ağlar ve elektrik şoklu avlanma şekilleri nedeniyle Hirfanlı Baraj Gölü ve Kızılırmak'taki ekosistemin bozulduğunu ve göldeki yaşamın tehlikede olduğunu belirterek yetkilileri yasa dışı avlanma ve yasak avlanma yöntemleriyle mücadele etme çağrısında bulundu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.