Hem Meslek Öğreniyorlar Hem de Kendi İşlerini Kuruyorlar

EKONOMİ 24.10.2022 - 13:57, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Hem Meslek Öğreniyorlar Hem de Kendi İşlerini Kuruyorlar

Kırşehir'de Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen ''Gençler Akıllı Mobilya İle Çalışma Hayatında'' projesi ile 14-25 yaş aralığındaki gençler hem meslek hem de iş yeri sahibi oluyor.

Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından yapılan paylaşımda SOGEP kapsamında Kırşehir'de verilen destek programı ile ''Gençler Akıllı Mobilya İle Çalışma Hayatında'' isimli proje ile mobilya sektörünün ihtiyacı yönelik mesleki niteliklere sahip bireyler yetiştirildiği ve kendi işini kurabileceklere destek verildiği bildirildi.     GENÇLER AKILLI MOBİLYA İLE ÇALIŞMA HAYATINDA PROGRAMI  2019 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenmeye hak kazanan proje Kırşehir Mesleki Eğitim Merkezi tarafından ilgili kurum ve kuruluşların ortaklığında yürütülen projedir.     Kırşehir Mesleki Eğitim Merkezi hem mesleki lise olarak eğitim vermekte hem de çalışanların ve meslek sahibi olmak isteyen 14-65 yaş aralığındaki her bireyin farklı alanlarda mesleki eğitim alabileceği bir kurum olarak çalışmaktadır. Bunun yanında herhangi bir konuda işyeri açabilmek için gerekli olan ustalık, kalfalık, çıraklık belgeleri de söz konusu eğitim merkezi tarafından sağlamaktadır. Proje ile hedeflenen merkezde eğitim görenlerin çoğunluğu oluşturan 14-25 yaş aralığındaki öğrenci ve kursiyerlerin proje kapsamında oluşturulacak atölyelerde mobilya üretimi alanında ihtiyaç duyulan eğitimleri alabilmeleri ve Kırşehir ilinin gelişmekte olan sektörleri arasında yer alan mobilya sektöründe istihdam edilebilecek donanıma sahip olmalarıdır.  
Kırşehir'de Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen ''Gençler Akıllı Mobilya İle Çalışma Hayatında'' projesi ile 14-25 yaş aralığındaki gençler hem meslek hem de iş yeri sahibi oluyor.

Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından yapılan paylaşımda SOGEP kapsamında Kırşehir'de verilen destek programı ile ''Gençler Akıllı Mobilya İle Çalışma Hayatında'' isimli proje ile mobilya sektörünün ihtiyacı yönelik mesleki niteliklere sahip bireyler yetiştirildiği ve kendi işini kurabileceklere destek verildiği bildirildi.

 

 

GENÇLER AKILLI MOBİLYA İLE ÇALIŞMA HAYATINDA PROGRAMI 

2019 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenmeye hak kazanan proje Kırşehir Mesleki Eğitim Merkezi tarafından ilgili kurum ve kuruluşların ortaklığında yürütülen projedir.

 

 

Kırşehir Mesleki Eğitim Merkezi hem mesleki lise olarak eğitim vermekte hem de çalışanların ve meslek sahibi olmak isteyen 14-65 yaş aralığındaki her bireyin farklı alanlarda mesleki eğitim alabileceği bir kurum olarak çalışmaktadır. Bunun yanında herhangi bir konuda işyeri açabilmek için gerekli olan ustalık, kalfalık, çıraklık belgeleri de söz konusu eğitim merkezi tarafından sağlamaktadır. Proje ile hedeflenen merkezde eğitim görenlerin çoğunluğu oluşturan 14-25 yaş aralığındaki öğrenci ve kursiyerlerin proje kapsamında oluşturulacak atölyelerde mobilya üretimi alanında ihtiyaç duyulan eğitimleri alabilmeleri ve Kırşehir ilinin gelişmekte olan sektörleri arasında yer alan mobilya sektöründe istihdam edilebilecek donanıma sahip olmalarıdır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.