Hele Otur Bir Soluklan Hocam !

DİĞER 01.05.2018 - 12:21, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Hele Otur Bir Soluklan Hocam !

24 Haziran Seçimleri için milletvekili adaylıkları kesinleşmeden vaatler verilmeye başlandı. Ak Parti'den aday adayı Prof. Dr. Harun Çiftçi Hocamız henüz adaylığı bile kesinleşmeden vaatlerini sıralamış. Herhalde hocamın büyük yerden gelecek emirle aday olacağından haberi yok ! Dahası hocamız vaadinde demiş ki ; Petlas Büyüklüğünde işletmeleri Kırşehir'e kazandıracağız. Herhalde fabrikaları demek istedi. Herhalde hocamızın aday adayı olduğu partinin ekonomi politikalarından da haberi yok ! Haberi varsa daha kötü çünkü ; AK Parti ekonomi politikası gereği , üretim ve sanayi kurumlarını devlet eliyle yapmayan hatta var olanları da özelleştirerek satan bir parti. Yani hocamızın vaadinin bir tutarlılığı yok ! Bir de şunu sormak lazım ; Kasım seçimlerinden önce Kırşehir'e verilen sözlerin kaçı yerine getirilmiş de kalkıp böyle bir vaatte bulunabiliyorsunuz ? Ya da halk nasıl olsa her şeyi unutuyor , bunları da nasıl olsa unutur deyip , vaatleri sıralamaktan geri durmuyorsunuz. Tabi ki Kırşehir'e üretim tesislerinin kazandırılmasını istiyoruz. Hocamızın da fikirlerine saygı duyuyoruz. Ancak Hocamızın tutarlı olabilmesi için ''devlet eliyle ağır sanayi atılımları yapılmalı'' politikasını savunan diğer partilerden aday adayı olması daha doğru olurdu. Ama her şeyden önce Kırşehirliler Kasım seçiminden önce verilen sözlerin yerine getirilmesini istiyor. Mesela  hocamız kalkıp ; söz verilen ancak yerine getirilemeyen vaatleri yerine getireceğiz deseydi daha akılcı olurdu. ALMANYA BİZİ KISKANIYOR ! ''Almanya bizi kıskanıyor , Bize oyun oynuyor, terörü finanse ediyor.'' diyenlere her zaman şunu söylerim ; E abi o zaman Alman makam arabalarına binmesinler , sen de Alman arabasına biniyorsun ! dediğim de ... Cevap şu ; Adamlar da yapmış canııım.... Bence de yapmışlar ! Almanya 2017 yılında 304 milyar euro cari fazlası vermiş ve bu alanda dünyada 1. sırada yer alıyor. Bu başarının en büyük nedeni tabi ki dünyaya otomobil otomobil satmaları. Biz ise 2017 yılında 47 Milyar Dolar cari açık vermişiz. Açığın en önemli sebebi dış ticaret açığımızın yani ithalatımızın ihracatımızdan fazla olması. İthalatımızın en büyük sebebi de ithalata dayalı üretim yani dışarıdan alarak üretmemiz. Bu açığı da kapatmak için fabrikalarımızı teker teker satıyoruz. Yani mesele sadece Petlas büyüklüğünde işletmeler yapmak değil , onun içerisindeki makine ve teçhizatı, ham maddeyi , yarı mamulü , üretim faktörlerini de ithal etmeden üretim yapabilmek... İşte o zaman Almanya bizi kıskanır !   Ömer Duran

24 Haziran Seçimleri için milletvekili adaylıkları kesinleşmeden vaatler verilmeye başlandı. Ak Parti'den aday adayı Prof. Dr. Harun Çiftçi Hocamız henüz adaylığı bile kesinleşmeden vaatlerini sıralamış. Herhalde hocamın büyük yerden gelecek emirle aday olacağından haberi yok ! Dahası hocamız vaadinde demiş ki ; Petlas Büyüklüğünde işletmeleri Kırşehir'e kazandıracağız. Herhalde fabrikaları demek istedi. Herhalde hocamızın aday adayı olduğu partinin ekonomi politikalarından da haberi yok ! Haberi varsa daha kötü çünkü ; AK Parti ekonomi politikası gereği , üretim ve sanayi kurumlarını devlet eliyle yapmayan hatta var olanları da özelleştirerek satan bir parti. Yani hocamızın vaadinin bir tutarlılığı yok ! Bir de şunu sormak lazım ; Kasım seçimlerinden önce Kırşehir'e verilen sözlerin kaçı yerine getirilmiş de kalkıp böyle bir vaatte bulunabiliyorsunuz ? Ya da halk nasıl olsa her şeyi unutuyor , bunları da nasıl olsa unutur deyip , vaatleri sıralamaktan geri durmuyorsunuz. Tabi ki Kırşehir'e üretim tesislerinin kazandırılmasını istiyoruz. Hocamızın da fikirlerine saygı duyuyoruz. Ancak Hocamızın tutarlı olabilmesi için ''devlet eliyle ağır sanayi atılımları yapılmalı'' politikasını savunan diğer partilerden aday adayı olması daha doğru olurdu. Ama her şeyden önce Kırşehirliler Kasım seçiminden önce verilen sözlerin yerine getirilmesini istiyor. Mesela  hocamız kalkıp ; söz verilen ancak yerine getirilemeyen vaatleri yerine getireceğiz deseydi daha akılcı olurdu.

ALMANYA BİZİ KISKANIYOR !

''Almanya bizi kıskanıyor , Bize oyun oynuyor, terörü finanse ediyor.'' diyenlere her zaman şunu söylerim ; E abi o zaman Alman makam arabalarına binmesinler , sen de Alman arabasına biniyorsun ! dediğim de ... Cevap şu ; Adamlar da yapmış canııım.... Bence de yapmışlar ! Almanya 2017 yılında 304 milyar euro cari fazlası vermiş ve bu alanda dünyada 1. sırada yer alıyor. Bu başarının en büyük nedeni tabi ki dünyaya otomobil otomobil satmaları. Biz ise 2017 yılında 47 Milyar Dolar cari açık vermişiz. Açığın en önemli sebebi dış ticaret açığımızın yani ithalatımızın ihracatımızdan fazla olması. İthalatımızın en büyük sebebi de ithalata dayalı üretim yani dışarıdan alarak üretmemiz. Bu açığı da kapatmak için fabrikalarımızı teker teker satıyoruz. Yani mesele sadece Petlas büyüklüğünde işletmeler yapmak değil , onun içerisindeki makine ve teçhizatı, ham maddeyi , yarı mamulü , üretim faktörlerini de ithal etmeden üretim yapabilmek... İşte o zaman Almanya bizi kıskanır !  

Ömer Duran

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.