Helal Olsun Kırşehir

DÜNYA 07.01.2022 - 23:26, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Helal Olsun Kırşehir

Kardeş ülke Kazakistan zor bir süreçten geçiyor.   Bu zor süreçte ülkenin dışarı ile olan bağlantısı da neredeyse tamamen kesilmiş durumda.   Kazakistan’da yaşayan insanlar diğer ülkelerde yaşayan çocuğundan, eşinden, arkadaşından, ailesinden hiçbir şekilde haber alamıyor.    Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kırşehir’de de çok sayıda Kazakistanlı kardeşimiz üniversite öğrenimi görmekte.   Hepsi bize yani ülkemize ailelerinin emaneti olan bu kardeşlerimiz ne yazık ki aileleri hiçbir şekilde irtibat kuramıyor.   Aynı şekilde aileleri de hiçbir şekilde çocuklarından haber alamıyor.   Hepimizin de bildiği gibi üniversite öğrencileri ailesinden gelen para ile hayatını idame ettirir.   Hal böyle olunca birçok Kazakistanlı öğrenci kardeşimiz de zor durumda kalmış.   Ancak edindiğimiz bilgiye göre Kırşehir Valiliği bu kardeşlerimize sahip çıkmış ve hafta sonu yemeklerini yemeleri için öğretmenevinde yaklaşık 80 Kazakistanlı üniversite öğrencisine sabah-öğlen ve akşam yemek hizmeti vermeyi kararlaştırmış.   Hafta içi ise Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, öğrencilere ücretsiz bir şekilde yemeklerini yiyebilme imkanı sağlamış.   Bu anlamda başta Kırşehir Valisi İbrahim Akın olmak üzere Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya teşekkürü bir borç biliriz.   Ülkemizde öğrenim gören Kazakistanlı kardeşlerimizi zor durumda bırakmadıkları ve Kırşehir’e yakışır bir şekilde hareket ettikleri için minnettarız.   Yakın süreç içerisinde kuruluşu gerçekleştirilen Türk Devletleri Teşkilatı’nın fikri kurucusu Kazakistan olmuştu.   Kazakistan, asırlar boyunca kazanmış olduğu tarihi birikiminin bir yansıması olarak her zaman Türklerin işbirliği içerisinde olması gerektiği fikrini benimsemiş hatta bu yolda çok sayıda şehit vermiş bir ülke.   Bugün Ahilik Evran, Hacı Bektaş ve Yunus Emre gibi değerlere sahipsek biz bunu Kazakistan topraklarında metfun bulunan Hoca Ahmed Yesevi’ye borçluyuz.   Ata topraklarımızda yaşayan Kazakistanlı kardeşlerimizin evlatları bize emanet edilmiş ve Kırşehir olarak zor durumdaki kardeşlerimiz gereken el uzatılmış…   Ne mutlu bize…   Kırşehir Valiliği’ne ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’ne binlerce kez teşekkür ederiz.   Ömer Duran

Kardeş ülke Kazakistan zor bir süreçten geçiyor.

 

Bu zor süreçte ülkenin dışarı ile olan bağlantısı da neredeyse tamamen kesilmiş durumda.

 

Kazakistan’da yaşayan insanlar diğer ülkelerde yaşayan çocuğundan, eşinden, arkadaşından, ailesinden hiçbir şekilde haber alamıyor.

 

 Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kırşehir’de de çok sayıda Kazakistanlı kardeşimiz üniversite öğrenimi görmekte.

 

Hepsi bize yani ülkemize ailelerinin emaneti olan bu kardeşlerimiz ne yazık ki aileleri hiçbir şekilde irtibat kuramıyor.

 

Aynı şekilde aileleri de hiçbir şekilde çocuklarından haber alamıyor.

 

Hepimizin de bildiği gibi üniversite öğrencileri ailesinden gelen para ile hayatını idame ettirir.

 

Hal böyle olunca birçok Kazakistanlı öğrenci kardeşimiz de zor durumda kalmış.

 

Ancak edindiğimiz bilgiye göre Kırşehir Valiliği bu kardeşlerimize sahip çıkmış ve hafta sonu yemeklerini yemeleri için öğretmenevinde yaklaşık 80 Kazakistanlı üniversite öğrencisine sabah-öğlen ve akşam yemek hizmeti vermeyi kararlaştırmış.

 

Hafta içi ise Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, öğrencilere ücretsiz bir şekilde yemeklerini yiyebilme imkanı sağlamış.

 

Bu anlamda başta Kırşehir Valisi İbrahim Akın olmak üzere Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya teşekkürü bir borç biliriz.

 

Ülkemizde öğrenim gören Kazakistanlı kardeşlerimizi zor durumda bırakmadıkları ve Kırşehir’e yakışır bir şekilde hareket ettikleri için minnettarız.

 

Yakın süreç içerisinde kuruluşu gerçekleştirilen Türk Devletleri Teşkilatı’nın fikri kurucusu Kazakistan olmuştu.

 

Kazakistan, asırlar boyunca kazanmış olduğu tarihi birikiminin bir yansıması olarak her zaman Türklerin işbirliği içerisinde olması gerektiği fikrini benimsemiş hatta bu yolda çok sayıda şehit vermiş bir ülke.

 

Bugün Ahilik Evran, Hacı Bektaş ve Yunus Emre gibi değerlere sahipsek biz bunu Kazakistan topraklarında metfun bulunan Hoca Ahmed Yesevi’ye borçluyuz.

 

Ata topraklarımızda yaşayan Kazakistanlı kardeşlerimizin evlatları bize emanet edilmiş ve Kırşehir olarak zor durumdaki kardeşlerimiz gereken el uzatılmış…

 

Ne mutlu bize…

 

Kırşehir Valiliği’ne ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’ne binlerce kez teşekkür ederiz.

 

Ömer Duran

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.