Hekimleri Greve Gitti Vatandaştan Şikayet Yağdı

SAĞLIK 17.06.2022 - 14:27, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Hekimleri Greve Gitti Vatandaştan Şikayet Yağdı

Kırşehir 15 Haziran'da doktorlar ve aile hekimlikleri greve gitti.Grev nedeniyle birçok vatandaştan şikayet yağdı.

15 Haziran tarihinde Hekim Birliği Sendikası tarafından greve gidildi.Greve Kırşehir'deki hekimler de büyük katılım sağladı.Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Kulak Burun Boğaz, Göğüs, Dahiliye, Ortopedi ve Kardiyoloji poliklinikleri greve katıldı ve polikliniker kapandı.Hastane dışında birçok aile hekimliği de greve katıldı ancak çok sayıda vatandaş da mağdur oldu.   GREV AÇIKLAMASI Hekim Birliği Sendikasından yapılan açıklamada, ''hekimlik, tarihinin hiçbir döneminde olmadığı kadar itibar ve değer kaybetmiştir. Geldiğimiz son noktada ise, hekimlerin haklarının ödenmediği yetmezmiş gibi; geçici görev, mobbing, şiddet, ceza puanları, kesinti, fazla çalışma gibi baskılarla fazlasıyla karşı karşıyayız'' ifadelerine yer verilerek talep edilen şartlar tek tek sıralandı.   GAZETEMİZE ŞİKAYET YAĞDI Muayene ve tedavi olmak için hastanenin yolunu tutan vatandaşlar ise polikliniklerin kapalı olması nedeniyle yaşadıkları mağduriyetlerle ilgili gazetemize şikayet yağdırdılar.İşte o şikayetlerden bazıları :   - Hastaneler randevu veriyor, hastaneye gidince grevdeler,hasta bakmıyorlar, böyle rezalet bir hastane olamaz,insanlar,çocuklar köyden geliyorlar, 2 dolmuş değiştirip gelenler var, insanları, çocukları bu şekil mağdur etmeye ne hakları var? Lütfen yetkililer gerekeni yapsınlar...   - 60 kilometre yol tepip hastaneye geldik.Baktık doktor yok başka doktor da yok.120 kilometre yol gittik geldik ama muayenede olamadık.Gidiş geliş masrafları zaten aldı başını gitti.Doğru düzgün randevu da alamıyoruz.Yayınlayın yetkililer duysun sesimizi.   - Bu Kırşehir Hastanesi'ndeki rezilliği yayınlayın.Doktorlar grev yapıyormuş tamam da bize ne ? Bizim suçumuz ne ? Doktorlar maaş alamıyormuş.Kim doğru düzgün maaş alabiliyor ki? Biz ekmek bulamıyoruz onlar da idare etsin.Devletin durumu da ortada.   - Acil ilaç yazdırmamız gerekiyor doktor bulamadık.Aile hekimliği de kapalıydı.Doktorlar grevdelermiş, yardımcı olabilecek başka birisi var mı bildiğiniz ?   - Hekimler greve gitmiş ama poliklinite en azından bir tane doktor bırakın biz kime muayene olacağız.Yazıktır günahtır bu millete !    - Göğüs, kbb, üroloji, dahiliye,  Ortopedi kardiyoloji poliklinikleri kapalı
Kırşehir 15 Haziran'da doktorlar ve aile hekimlikleri greve gitti.Grev nedeniyle birçok vatandaştan şikayet yağdı.

15 Haziran tarihinde Hekim Birliği Sendikası tarafından greve gidildi.Greve Kırşehir'deki hekimler de büyük katılım sağladı.Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Kulak Burun Boğaz, Göğüs, Dahiliye, Ortopedi ve Kardiyoloji poliklinikleri greve katıldı ve polikliniker kapandı.Hastane dışında birçok aile hekimliği de greve katıldı ancak çok sayıda vatandaş da mağdur oldu.

 

GREV AÇIKLAMASI

Hekim Birliği Sendikasından yapılan açıklamada, ''hekimlik, tarihinin hiçbir döneminde olmadığı kadar itibar ve değer kaybetmiştir. Geldiğimiz son noktada ise, hekimlerin haklarının ödenmediği yetmezmiş gibi; geçici görev, mobbing, şiddet, ceza puanları, kesinti, fazla çalışma gibi baskılarla fazlasıyla karşı karşıyayız'' ifadelerine yer verilerek talep edilen şartlar tek tek sıralandı.

 

GAZETEMİZE ŞİKAYET YAĞDI

Muayene ve tedavi olmak için hastanenin yolunu tutan vatandaşlar ise polikliniklerin kapalı olması nedeniyle yaşadıkları mağduriyetlerle ilgili gazetemize şikayet yağdırdılar.İşte o şikayetlerden bazıları :

 

- Hastaneler randevu veriyor, hastaneye gidince grevdeler,hasta bakmıyorlar, böyle rezalet bir hastane olamaz,insanlar,çocuklar köyden geliyorlar, 2 dolmuş değiştirip gelenler var, insanları, çocukları bu şekil mağdur etmeye ne hakları var? Lütfen yetkililer gerekeni yapsınlar...

 

- 60 kilometre yol tepip hastaneye geldik.Baktık doktor yok başka doktor da yok.120 kilometre yol gittik geldik ama muayenede olamadık.Gidiş geliş masrafları zaten aldı başını gitti.Doğru düzgün randevu da alamıyoruz.Yayınlayın yetkililer duysun sesimizi.

 

- Bu Kırşehir Hastanesi'ndeki rezilliği yayınlayın.Doktorlar grev yapıyormuş tamam da bize ne ? Bizim suçumuz ne ? Doktorlar maaş alamıyormuş.Kim doğru düzgün maaş alabiliyor ki? Biz ekmek bulamıyoruz onlar da idare etsin.Devletin durumu da ortada.

 

- Acil ilaç yazdırmamız gerekiyor doktor bulamadık.Aile hekimliği de kapalıydı.Doktorlar grevdelermiş, yardımcı olabilecek başka birisi var mı bildiğiniz ?

 

- Hekimler greve gitmiş ama poliklinite en azından bir tane doktor bırakın biz kime muayene olacağız.Yazıktır günahtır bu millete ! 

 

- Göğüs, kbb, üroloji, dahiliye,  Ortopedi kardiyoloji poliklinikleri kapalı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.