Hayvanları Vahşice Dövüştürüp Parçalattıran Şahsa Ceza

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.04.2017 - 13:33, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Hayvanları Vahşice Dövüştürüp Parçalattıran Şahsa Ceza

Kaman ilçesinde yaşayan Hacı K.'nın,  kendisine ait 2 pitbula sokak köpeğini parçalattırdığı görüntüler büyük tepkilere neden olmuştu. Paylaşılan videoların ve görsellerin Sokak Hayvanlarını Koruma ve Yaşatma Rehabilitasyon ve Eğitim Derneği (SOHAYKO)'ne ihbar edildiğini belirten Dernek Başkanı Yasin Yılmaz, konuyla yakından ilgilendiklerini söyledi. Hayvanseverlerin araştırmaları sonucunda H.K.'nın sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı görsellerin, hayvanseverlerin tepki göstermesine neden olduğunu ifade eden Yasin Yılmaz, ilgili kurumlara gerekli şikayetlerin yapıldığını belirtti. Başkan Yasin Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "SOHAYKO ve hayvan severler olarak görüntüleri tespit ettiğimiz andan itibaren gerekli yere başvurularımızı yaptık. Hayvan hakları savunucuları da bu kişinin cezalandırılması için gerekli girişimlerde bulundular. Ancak şahıs tepkilerin ardından sosyal paylaşım sitelerindeki hesabını kapattı. Profilleri açıkken çekilen resimleri biz de hayvan severler olarak arşivlemiştik. Bu tip haberlerde pitbull köpeğinin olması insanları endişelendirmesin. Bu tip davranışları bir Alman çoban köpeği, Rottwiler hatta bir golden bile yapabilir. Burada suç asla o hayvanın değildir. O hayvanı yetiştirip büyüten hayvan sahiplerindedir. Bugün masum sokak hayvanına bu şiddeti uygulayan zihniyetin yarın ufak bir çocuğa veya yetişkin birine aynı şiddeti köpeği üzerinden uygulamayacağına kimse inanmaz. Bu şiddet içerikli resimler hayvan severlerin ruhunda derin yara açtı. Bu olayı yapan şahısların uygun ortam ve koşulların oluşması halinde bu yıkıcı şiddet içeren dürtülerini insanlar üzerinden karşılamalarının olası bir davranış olduğunu her defasında dile getiriyoruz. Bununla birlikte şiddet uygulanan varlığın hayvan olması şiddet davranışının yıkıcılığını ve bu gibi materyalleri izleyen çocuk ve yetişkin bireyler üzerindeki olumsuz etkilerini ortadan kaldıracağı da bir gerçektir. Bu tür davranışların temelde şiddet davranışını makul, kabul edilebilir kılıp normal bir olgu olarak kabul edilmesi gibi toplumun ve bireylerin vicdani gelişimi açısından uzun süreçte şiddet dolu bir toplum oluşmasına zemin hazırladığı öngörülebilir bir gerçektir. Bahse konu resimler,videolar 5199 sayılı kanunun ilgili maddelerince cezalandırılması gereken bir davranıştır. Kırşehir Orman Su Bölge Müdürlüğüne gerekli şikayetlerimizi mail aracılığı ile yolladık şahıs tespit edilerek gerekli para cezaları kesildi.” İŞTE TEPKİ ÇEKEN O GÖRÜNTÜLER
Kaman ilçesinde yaşayan Hacı K.'nın,  kendisine ait 2 pitbula sokak köpeğini parçalattırdığı görüntüler büyük tepkilere neden olmuştu.

Paylaşılan videoların ve görsellerin Sokak Hayvanlarını Koruma ve Yaşatma Rehabilitasyon ve Eğitim Derneği (SOHAYKO)'ne ihbar edildiğini belirten Dernek Başkanı Yasin Yılmaz, konuyla yakından ilgilendiklerini söyledi. Hayvanseverlerin araştırmaları sonucunda H.K.'nın sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı görsellerin, hayvanseverlerin tepki göstermesine neden olduğunu ifade eden Yasin Yılmaz, ilgili kurumlara gerekli şikayetlerin yapıldığını belirtti. Başkan Yasin Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "SOHAYKO ve hayvan severler olarak görüntüleri tespit ettiğimiz andan itibaren gerekli yere başvurularımızı yaptık. Hayvan hakları savunucuları da bu kişinin cezalandırılması için gerekli girişimlerde bulundular. Ancak şahıs tepkilerin ardından sosyal paylaşım sitelerindeki hesabını kapattı. Profilleri açıkken çekilen resimleri biz de hayvan severler olarak arşivlemiştik. Bu tip haberlerde pitbull köpeğinin olması insanları endişelendirmesin. Bu tip davranışları bir Alman çoban köpeği, Rottwiler hatta bir golden bile yapabilir. Burada suç asla o hayvanın değildir. O hayvanı yetiştirip büyüten hayvan sahiplerindedir. Bugün masum sokak hayvanına bu şiddeti uygulayan zihniyetin yarın ufak bir çocuğa veya yetişkin birine aynı şiddeti köpeği üzerinden uygulamayacağına kimse inanmaz. Bu şiddet içerikli resimler hayvan severlerin ruhunda derin yara açtı. Bu olayı yapan şahısların uygun ortam ve koşulların oluşması halinde bu yıkıcı şiddet içeren dürtülerini insanlar üzerinden karşılamalarının olası bir davranış olduğunu her defasında dile getiriyoruz. Bununla birlikte şiddet uygulanan varlığın hayvan olması şiddet davranışının yıkıcılığını ve bu gibi materyalleri izleyen çocuk ve yetişkin bireyler üzerindeki olumsuz etkilerini ortadan kaldıracağı da bir gerçektir. Bu tür davranışların temelde şiddet davranışını makul, kabul edilebilir kılıp normal bir olgu olarak kabul edilmesi gibi toplumun ve bireylerin vicdani gelişimi açısından uzun süreçte şiddet dolu bir toplum oluşmasına zemin hazırladığı öngörülebilir bir gerçektir. Bahse konu resimler,videolar 5199 sayılı kanunun ilgili maddelerince cezalandırılması gereken bir davranıştır. Kırşehir Orman Su Bölge Müdürlüğüne gerekli şikayetlerimizi mail aracılığı ile yolladık şahıs tespit edilerek gerekli para cezaları kesildi.” İŞTE TEPKİ ÇEKEN O GÖRÜNTÜLER
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.