Hayırsever Bilimadamı Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü Vefat Etti

BİLİM 12.02.2022 - 21:52, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Hayırsever Bilimadamı Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü Vefat Etti

Kırşehir'in yetiştirdiği en önemli bilim adamlarından birisi olan Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü 94 yaşında hayata gözlerini yumdu.

İstanbul'da ikamet ettiği evde rahatsızlanarak Göztepe Şehir Hastanesi'ne kaldırılan Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü burada hayata gözlerini yumdu.Çok sayıda uluslararası çalışmaya ve başarıya imza atan Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü aynı zamanda hayırsever bir kişilikti.Kırşehir'de rahmetli babasının adına Ziya Kılıçözlü İlköğretim Okulu, rahmetli annesinin adına Boğazevci’nde Hayriye Kılıçözlü Lisesi, rahmetli eşinin adına Dr. Meral Kılıçözlü Anaokulu, kendi adına Kırşehir’de Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü Fen Lisesi, torunu adına Defne Kılıçözlü Anaokulu ve daha sayamacağımız pek çok eğitim kurumuna yaptığı maddi yardımlarla biliniyordu.   GARİPNAME VE MANTIKU'T TAYR ESERLERİNİ GÜNÜMÜZ TÜRKÇESİ'NE ÇEVİRDİ Yine adını taşıyan Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü Fen Lisesi’ne laboratuvarların kurulmasını da sağlayan hemşehrimiz İlhan Kılıçözlü, Aşık Paşa’nın “Gariphame” ve Ahmed-i Gülşehri'nin Kuşların Dili anlamına gelen Mantıku’t Tayr” isimli eserini bugünkü Türkçe'ye çevrilmesini sağlamıştı.   PAZARTESİ GÜNÜ KIRŞEHİR'DE TOPRAĞA VERİLECEK Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü'nün cenazesi Pazartesi günü Ahi Evran Caminde kılınan öğlen namazına müteakip, Aşıkpaşa Mezarlığı'ndaki babası Kırşehir eski Belediye Başkanı öğretmen Ziya Kılıçözlü’nün yanında toprağa verilecek.   PROF. DR. İLHAN KILIÇÖZLÜ KİMDİR ?   1928 Yılında Kırşehir’in Kayabaşı mahallesinde doğdu. Hayriye Kılıçözlü ve Kırşehir eski belediye başkanlarından Türkçe öğretmeni Ziya Kılıçözlü’ nün oğludur. İlk ve Orta tahsilini Mardin’de, lise tahsilini Antakya’da yaptı. 1952 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi. Askerlik görevini yaptıktan sonra ihtisas yapmak üzere ABD’ye gitti. Değişik hastanelerde radyoloji ihtisası yaptı. Amerika’da New York ve Pensilvania eyaletlerinin lisans imtihanlarını, Radiology Board imtihanlarını vererek Amerikan Collego of Fakültesi Radyoloji Anabilimi dalına öğretim üyesi olarak atandı. 1979 yılında doçent, 1984 yılında Profesör oldu. 1995 yılında yaş haddinden emekli oldu. Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü’ nün kendi uzmanlık konusunda 20 adet bilimsel yayını bulunmaktadır. 
Kırşehir'in yetiştirdiği en önemli bilim adamlarından birisi olan Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü 94 yaşında hayata gözlerini yumdu.

İstanbul'da ikamet ettiği evde rahatsızlanarak Göztepe Şehir Hastanesi'ne kaldırılan Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü burada hayata gözlerini yumdu.Çok sayıda uluslararası çalışmaya ve başarıya imza atan Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü aynı zamanda hayırsever bir kişilikti.Kırşehir'de rahmetli babasının adına Ziya Kılıçözlü İlköğretim Okulu, rahmetli annesinin adına Boğazevci’nde Hayriye Kılıçözlü Lisesi, rahmetli eşinin adına Dr. Meral Kılıçözlü Anaokulu, kendi adına Kırşehir’de Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü Fen Lisesi, torunu adına Defne Kılıçözlü Anaokulu ve daha sayamacağımız pek çok eğitim kurumuna yaptığı maddi yardımlarla biliniyordu.

 

GARİPNAME VE MANTIKU'T TAYR ESERLERİNİ GÜNÜMÜZ TÜRKÇESİ'NE ÇEVİRDİ

Yine adını taşıyan Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü Fen Lisesi’ne laboratuvarların kurulmasını da sağlayan hemşehrimiz İlhan Kılıçözlü, Aşık Paşa’nın “Gariphame” ve Ahmed-i Gülşehri'nin Kuşların Dili anlamına gelen Mantıku’t Tayr” isimli eserini bugünkü Türkçe'ye çevrilmesini sağlamıştı.

 

PAZARTESİ GÜNÜ KIRŞEHİR'DE TOPRAĞA VERİLECEK

Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü'nün cenazesi Pazartesi günü Ahi Evran Caminde kılınan öğlen namazına müteakip, Aşıkpaşa Mezarlığı'ndaki babası Kırşehir eski Belediye Başkanı öğretmen Ziya Kılıçözlü’nün yanında toprağa verilecek.

 

PROF. DR. İLHAN KILIÇÖZLÜ KİMDİR ?

 

1928 Yılında Kırşehir’in Kayabaşı mahallesinde doğdu. Hayriye Kılıçözlü ve Kırşehir eski belediye başkanlarından Türkçe öğretmeni Ziya Kılıçözlü’ nün oğludur. İlk ve Orta tahsilini Mardin’de, lise tahsilini Antakya’da yaptı. 1952 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi. Askerlik görevini yaptıktan sonra ihtisas yapmak üzere ABD’ye gitti. Değişik hastanelerde radyoloji ihtisası yaptı. Amerika’da New York ve Pensilvania eyaletlerinin lisans imtihanlarını, Radiology Board imtihanlarını vererek Amerikan Collego of Fakültesi Radyoloji Anabilimi dalına öğretim üyesi olarak atandı. 1979 yılında doçent, 1984 yılında Profesör oldu. 1995 yılında yaş haddinden emekli oldu. Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü’ nün kendi uzmanlık konusunda 20 adet bilimsel yayını bulunmaktadır. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.