Hasan Kırışık Davasında 6 Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet

GÜNDEM 20.01.2022 - 17:03, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Hasan Kırışık Davasında 6 Sanığa Ağırlaştırılmış Müebbet

2008 yılında kayıplara karışan Kırşehir Belediyesi AK Partili meclis üyesi Hasan Kırışık davasında görülen 22. duruşmada 6 kişiye müebbet hapis cezası çıktı.

Kırşehir Adliyesi ağır ceza mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu 4 sanık SEGBİS yöntemi ile katıldı.Son savunmaları istenen sanıklar suçlamaları kesin dille kabul etmeyerek iddiaların birer hayal ürünü olduğunu ileri sürdüler.Sanık avukatları da mütalaa ve iddianameyi kabul etmeyerek sanıkların beraatini talep ettiler.   Ayrıca delilleri kararttığı ileri iddia edilen eski polis memuru olan sanık A.S. de başarılarından ötürü birçok taksinin bulunduğunu ve suçlamaları kabul etmediğini belirtti. Sanıkları ve savunma avukatlarını dinleyen mahkeme heyeti kararını açıkladı.   AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASI VERİLDİ Tutuksuz yargılaması süren eski polis memuru A.S.'nin tutuklanmasına ve ağırlaştırılmış müebbet hapsine, sanık M.K., F.K., R.A.,Ö.K., G.K.,'nın ise 'Tasarlayarak Adam Öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve aynı sanıklara 12' şer yıl 'yağma' suçundan hapis cezası kararı verildi.   2008 YILINDA KARDEŞİNE MESAJ ATARAK ORTADA KAYBOLMUŞTU 20 Mart 2008 tarihinde AK Partili belediye meclis üyesi Hasan Kırışık kardeşi Mustafa Kırışık'ın cep telefonuna ''Mustafa, çocukları sana emanet ediyorum, hakkını helal et'' mesajı atarak ortada kaybolmuştu. Aynı gün akşam saatlerinde Hasan Kırışık'ın aracının Meytaş Köprüsü'nde terk edilmiş halde bulunması üzerine araştırmasını derinleştiren ekipler, eski belediye meclisi üyesinin bulunmasına yönelik yıllar süren araştırmada bir sonuca ulaşamadı.     O günden bu yanan bir türlü aydınlatılamayan dava dosyası, şüphelilerden Ö.K.'nin emniyete ve savcıya verdiği ifadeler nedeniyle tekrar açılmış ve Hasan Kırışık'ın en son görüştüğü 7 sanık gözaltına alınarak yargılanmalarına başlanmıştı.     Kırışık'a ait olup olmadığının tespiti için Ankara Polis Kriminal Laboratuvarına gönderilen mektupla ilgili kriminal inceleme tamamlanmış ve  mahkemeye ulaşan kriminal raporla, mektubu Kırışık'ın değil, tutuksuz yargılanan sanıklardan birinin kaleme aldığı belirlenmişti.      
2008 yılında kayıplara karışan Kırşehir Belediyesi AK Partili meclis üyesi Hasan Kırışık davasında görülen 22. duruşmada 6 kişiye müebbet hapis cezası çıktı.

Kırşehir Adliyesi ağır ceza mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu 4 sanık SEGBİS yöntemi ile katıldı.Son savunmaları istenen sanıklar suçlamaları kesin dille kabul etmeyerek iddiaların birer hayal ürünü olduğunu ileri sürdüler.Sanık avukatları da mütalaa ve iddianameyi kabul etmeyerek sanıkların beraatini talep ettiler.

 

Ayrıca delilleri kararttığı ileri iddia edilen eski polis memuru olan sanık A.S. de başarılarından ötürü birçok taksinin bulunduğunu ve suçlamaları kabul etmediğini belirtti. Sanıkları ve savunma avukatlarını dinleyen mahkeme heyeti kararını açıkladı.

 

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASI VERİLDİ

Tutuksuz yargılaması süren eski polis memuru A.S.'nin tutuklanmasına ve ağırlaştırılmış müebbet hapsine, sanık M.K., F.K., R.A.,Ö.K., G.K.,'nın ise 'Tasarlayarak Adam Öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve aynı sanıklara 12' şer yıl 'yağma' suçundan hapis cezası kararı verildi.

 

2008 YILINDA KARDEŞİNE MESAJ ATARAK ORTADA KAYBOLMUŞTU

20 Mart 2008 tarihinde AK Partili belediye meclis üyesi Hasan Kırışık kardeşi Mustafa Kırışık'ın cep telefonuna ''Mustafa, çocukları sana emanet ediyorum, hakkını helal et'' mesajı atarak ortada kaybolmuştu.


Aynı gün akşam saatlerinde Hasan Kırışık'ın aracının Meytaş Köprüsü'nde terk edilmiş halde bulunması üzerine araştırmasını derinleştiren ekipler, eski belediye meclisi üyesinin bulunmasına yönelik yıllar süren araştırmada bir sonuca ulaşamadı.

 

 

O günden bu yanan bir türlü aydınlatılamayan dava dosyası, şüphelilerden Ö.K.'nin emniyete ve savcıya verdiği ifadeler nedeniyle tekrar açılmış ve Hasan Kırışık'ın en son görüştüğü 7 sanık gözaltına alınarak yargılanmalarına başlanmıştı.

 

 

Kırışık'a ait olup olmadığının tespiti için Ankara Polis Kriminal Laboratuvarına gönderilen mektupla ilgili kriminal inceleme tamamlanmış ve  mahkemeye ulaşan kriminal raporla, mektubu Kırışık'ın değil, tutuksuz yargılanan sanıklardan birinin kaleme aldığı belirlenmişti.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.