Harekat başladı, IŞİD vuruluyor

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.08.2016 - 13:02, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Harekat başladı, IŞİD vuruluyor

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Koalisyon Hava Kuvvetleri tarafından Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesinin terör örgütü IŞİD'ten temizlenmesi amacıyla askeri harekât başlatıldı. AMAÇ SURİYE’NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNÜ SAĞLAMAK Askeri kaynaklar tarafından başlatılan askeri harekatın amacının sınır güvenliğini sağlamak, IŞİD ile mücadele kapsamında Koalisyon güçlerine destek vermek, Suriye'nin toprak bütünlüğünü sağlamak olduğu belirtildi. SAAT 04.00’TE İLK ATIŞLAR YAPILDIAskeri harekat kapsamında ilk olarak saat 04:00 sıralarından TOPÇU ve ÇNRA atışları başlatıldı, saat 04:05'de daha önceden belirlenmiş belli noktalardan geçiş için iş makinaları geçitler açılmaya başlandı, saat 05:45'te TOPÇU ve ÇNRA atışları sona erdi. 63 HEDEFE 224 ATIM YAPILDI Bu atışlar sonucunda tespit edilen toplam 63 hedefe 224 atım yapıldı. İLK HAVA HAREKATI SAAT 06.08’DE BAŞLADI İlk hava harekatının ise saat 06:08'de başladı. saat 06:08, saat 06:10 ve saat 06:30 hava harekatlarının yapıldığı belirtildi Askeri kaynaklar ayrıcı şu an için kara harekatının başlamadığını ve geçit açma faaliyetlerinin devam ettiğini açıkladı. Askeri kaynaklar : Şu an itibariyle TOPÇU ve ÇNRA ile tespit edilen 81 hedefe 294 atım yapıldı ve atışlara devam edilmektedir. Askeri kaynaklar : Havada bekler pozisyonda olan 2 F-16 ile anlık tespit edilen hedefler vurulmaktadır TANKLARIMIZ SURİYE'YE GİRDİ  Askeri kaynaklar : Tank birliklerimiz Suriye sınırından içeri girdiler. Harekat devam ediyor. Askeri kaynaklar: edinilen bilgiye göre Keklice Köyü'nün ardından Kıvırcık Köyü de ÖSO'nun denetimine geçti. Askeri kaynaklar: Suriyeli muhaliflerin eline geçen köy sayısı 4’ e yükseldi Keklice ile Kıvırcık Karakuyu köylerinin ardından Elvaniye ve Güğüncük köyleri de ÖSO'nun denetimine geçti. Askeri kaynaklar:Cerablus'a düzenlenen Fırat Kalkanı operasyonunda, şuana kadar 46 IŞİD’linin etkisiz hale getirildiği belirtildi.. DHA
Türk Silahlı Kuvvetleri ve Koalisyon Hava Kuvvetleri tarafından Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesinin terör örgütü IŞİD'ten temizlenmesi amacıyla askeri harekât başlatıldı. AMAÇ SURİYE’NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNÜ SAĞLAMAK Askeri kaynaklar tarafından başlatılan askeri harekatın amacının sınır güvenliğini sağlamak, IŞİD ile mücadele kapsamında Koalisyon güçlerine destek vermek, Suriye'nin toprak bütünlüğünü sağlamak olduğu belirtildi. SAAT 04.00’TE İLK ATIŞLAR YAPILDIAskeri harekat kapsamında ilk olarak saat 04:00 sıralarından TOPÇU ve ÇNRA atışları başlatıldı, saat 04:05'de daha önceden belirlenmiş belli noktalardan geçiş için iş makinaları geçitler açılmaya başlandı, saat 05:45'te TOPÇU ve ÇNRA atışları sona erdi. 63 HEDEFE 224 ATIM YAPILDI Bu atışlar sonucunda tespit edilen toplam 63 hedefe 224 atım yapıldı. İLK HAVA HAREKATI SAAT 06.08’DE BAŞLADI İlk hava harekatının ise saat 06:08'de başladı. saat 06:08, saat 06:10 ve saat 06:30 hava harekatlarının yapıldığı belirtildi Askeri kaynaklar ayrıcı şu an için kara harekatının başlamadığını ve geçit açma faaliyetlerinin devam ettiğini açıkladı. Askeri kaynaklar : Şu an itibariyle TOPÇU ve ÇNRA ile tespit edilen 81 hedefe 294 atım yapıldı ve atışlara devam edilmektedir. Askeri kaynaklar : Havada bekler pozisyonda olan 2 F-16 ile anlık tespit edilen hedefler vurulmaktadır TANKLARIMIZ SURİYE'YE GİRDİ  Askeri kaynaklar : Tank birliklerimiz Suriye sınırından içeri girdiler. Harekat devam ediyor. Askeri kaynaklar: edinilen bilgiye göre Keklice Köyü'nün ardından Kıvırcık Köyü de ÖSO'nun denetimine geçti. Askeri kaynaklar: Suriyeli muhaliflerin eline geçen köy sayısı 4’ e yükseldi Keklice ile Kıvırcık Karakuyu köylerinin ardından Elvaniye ve Güğüncük köyleri de ÖSO'nun denetimine geçti. Askeri kaynaklar:Cerablus'a düzenlenen Fırat Kalkanı operasyonunda, şuana kadar 46 IŞİD’linin etkisiz hale getirildiği belirtildi..

DHA

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.