Harbiye'de Atatürk'e Büyük Saygısızlık ; Ayağa Kalkmadılar

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.03.2020 - 17:11, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Harbiye'de Atatürk'e Büyük Saygısızlık ; Ayağa Kalkmadılar

Harbiye'de yapılan törende tepki çeken anlar yaşandı. Atatürk'ün numarası okunduğunda teamüller ve saygı gereği ayağa kalkması gerekenlerden bazıları oturmaya devam etti. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Harbiye'ye girişinin 121. yıl dönümü töreninde tepki çeken bir olay yaşandı. Her yıl yapılan ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tepe isimlerinin katıldığı törende, geleneksel yoklama yapılıyor. Atatürk’ün Harbiye’deki öğrenci numarası olan 1283 okunduğunda hem saygı hem de okulun gelenekleri nedeniyle törene katılanlar ayağa kalkarak “içimizde” diyordu. Ancak bu yıl yapılan törende ayağa kalkmayanlar oldu. Milli Savunma Bakanlığının Youtube kanalında yayımlanan videoda, ayağa kalkmayan Harbiye öğrencileri net olarak görülüyor. Herkesin merak ettiği konu ise, ayağa kalkmayanların kimler olduğu ve hangi gerekçeyle ayağa kalkmadıkları oldu.

Harbiye'de yapılan törende tepki çeken anlar yaşandı. Atatürk'ün numarası okunduğunda teamüller ve saygı gereği ayağa kalkması gerekenlerden bazıları oturmaya devam etti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Harbiye'ye girişinin 121. yıl dönümü töreninde tepki çeken bir olay yaşandı.

Her yıl yapılan ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tepe isimlerinin katıldığı törende, geleneksel yoklama yapılıyor. Atatürk’ün Harbiye’deki öğrenci numarası olan 1283 okunduğunda hem saygı hem de okulun gelenekleri nedeniyle törene katılanlar ayağa kalkarak “içimizde” diyordu. Ancak bu yıl yapılan törende ayağa kalkmayanlar oldu.

Milli Savunma Bakanlığının Youtube kanalında yayımlanan videoda, ayağa kalkmayan Harbiye öğrencileri net olarak görülüyor. Herkesin merak ettiği konu ise, ayağa kalkmayanların kimler olduğu ve hangi gerekçeyle ayağa kalkmadıkları oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.