Hamza Dağ,'' Vatandaşın Ümidi Hala Bizde''

SİYASET 09.02.2022 - 23:22, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Hamza Dağ,'' Vatandaşın Ümidi Hala Bizde''

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, vatandaştan gelen elektrik zammı şikayetleri ile ilgili açıklamasında '' "Vatandaşımız şikâyetini bize dile getiriyorsa hâlâ ümidi bizdendir" ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, elektrik faturalarına gelen zamma karşı gelen tepkiler hakkında konuştu. "Şunu çok net söylemek gerekir; vatandaşımız eğer bize şikâyetini dile getiriyorsa bu çok kıymetlidir. Çünkü vatandaşımız şikâyetini bize dile getiriyorsa hâlâ ümidi ve beklentisi bizdendir" diyen Dağ, "Önümüzdeki süreçte de yine bunun da iktifa etmemesiyle birlikte ve bazı taleplerin gelmesiyle birlikte bir çalışma bakanlık tarafından yürütülüyor. İnşallah önümüzdeki günlerde bu çalışmayı kamuoyuna açıklarız" dedi.   İŞTE DAĞ'IN O AÇIKLAMALARI Dağ, elektrik faturalarına gelen zamma karşı gelen tepkiler hakkında da şunları kaydetti: “Şunu çok net söylemek gerekir; vatandaşımız eğer bize şikâyetini dile getiriyorsa bu çok kıymetlidir. Çünkü vatandaşımız şikâyetini bize dile getiriyorsa hâlâ ümidi ve beklentisi bizdendir. Bu da elektrik faturalarıyla alakalı bir süredir zaten ocak ayında böyle bir zam durumu siz konusu olmuştu. Bunun gerekçelerini televizyonlarda birçok parti yetkililerimiz, bakanımız açıklama yaptı. Kısada ama Koronavirüs’ten sonra arz-talep dengelerinin bozulmasıyla beraber elektrik üretiminde kullanılan kömür ve doğalgazın da artışıyla birlikte birtakım  kararlar almak durumu enerji bakanlığı için bir zaruret durumu söz konusu. Ama sonrasında gelen birtakım taleplerle birlikte 210 kilovatsaate çıkarıldı. Önümüzdeki süreçte de yine bunun da iktifa etmemesiyle birlikte ve bazı taleplerin gelmesiyle birlikte bir çalışma bakanlık tarafından yürütülüyor. İnşallah önümüzdeki günlerde bu çalışmayı kamuoyuna açıklarız. (Çalışmanın sınırın yükseltilmesi veya bazı vergi indirimleri şeklinde mi olacak?) Topyekûn hem sınırın yükseltilmesi olur hem de vergiyle ilgili durumlar olabilir hem de sübvanse durumuyla ilgili olabilir. Bu bütçe ile birlikte değerlendirme yapılacak bir pozisyon.”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, vatandaştan gelen elektrik zammı şikayetleri ile ilgili açıklamasında '' "Vatandaşımız şikâyetini bize dile getiriyorsa hâlâ ümidi bizdendir" ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, elektrik faturalarına gelen zamma karşı gelen tepkiler hakkında konuştu. "Şunu çok net söylemek gerekir; vatandaşımız eğer bize şikâyetini dile getiriyorsa bu çok kıymetlidir. Çünkü vatandaşımız şikâyetini bize dile getiriyorsa hâlâ ümidi ve beklentisi bizdendir" diyen Dağ, "Önümüzdeki süreçte de yine bunun da iktifa etmemesiyle birlikte ve bazı taleplerin gelmesiyle birlikte bir çalışma bakanlık tarafından yürütülüyor. İnşallah önümüzdeki günlerde bu çalışmayı kamuoyuna açıklarız" dedi.

 

İŞTE DAĞ'IN O AÇIKLAMALARI

Dağ, elektrik faturalarına gelen zamma karşı gelen tepkiler hakkında da şunları kaydetti:

“Şunu çok net söylemek gerekir; vatandaşımız eğer bize şikâyetini dile getiriyorsa bu çok kıymetlidir. Çünkü vatandaşımız şikâyetini bize dile getiriyorsa hâlâ ümidi ve beklentisi bizdendir. Bu da elektrik faturalarıyla alakalı bir süredir zaten ocak ayında böyle bir zam durumu siz konusu olmuştu. Bunun gerekçelerini televizyonlarda birçok parti yetkililerimiz, bakanımız açıklama yaptı. Kısada ama Koronavirüs’ten sonra arz-talep dengelerinin bozulmasıyla beraber elektrik üretiminde kullanılan kömür ve doğalgazın da artışıyla birlikte birtakım  kararlar almak durumu enerji bakanlığı için bir zaruret durumu söz konusu. Ama sonrasında gelen birtakım taleplerle birlikte 210 kilovatsaate çıkarıldı. Önümüzdeki süreçte de yine bunun da iktifa etmemesiyle birlikte ve bazı taleplerin gelmesiyle birlikte bir çalışma bakanlık tarafından yürütülüyor. İnşallah önümüzdeki günlerde bu çalışmayı kamuoyuna açıklarız. (Çalışmanın sınırın yükseltilmesi veya bazı vergi indirimleri şeklinde mi olacak?) Topyekûn hem sınırın yükseltilmesi olur hem de vergiyle ilgili durumlar olabilir hem de sübvanse durumuyla ilgili olabilir. Bu bütçe ile birlikte değerlendirme yapılacak bir pozisyon.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.