Halk Pazarı Zam Şampiyonu Kiraz

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.06.2016 - 19:03, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Halk Pazarı Zam Şampiyonu Kiraz

Halk pazarında kilosu 7 liradan satılan kiraz zam şampiyonu meyve olurken kilosu 3 liradan satışa sunulan sivri biber de alım gücünü etkiledi. Pazar günleri vatandaşın ve köylünün de akın ettiği halk pazarı fiyatları açıklandı. Açıklanan fiyatlara göre pazarın en pahalı meyvesi olan kiraz kilosu 7 liradan satışa sunuldu. Pazar esnafı, fiyatları normal bulurken fiyatların perakende satış oranına göre değiştiğini ve ramazan ayının gelmesi ile birlikte insanlarda bir durağanlık oluştuğunu, alışverişin serinlik çöktüğü zamanlarda yapıldığını ifade etti. Esnaf Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk, Ramazan ayı boyunca fiyatlarda düşüş olması gerektiğini ve insanların sofrasında her türlü sebze ve meyveyi görmesi gerektiği söyledi. Birlik Başkanı Öztürk, “Ramazan ayının manevi atmosferi nedeni ile fiyatlar düşmeli bu durum arz-talep meselesi, son yağışlarda esnafı etkiledi. AVM’lerin ve marketlerin ürünlerini dışarı çıkarmamaları noktalarında çalışmalarımız yapılmakta. Bizler marketlerin ürünlerini dışarıda pazarlamalarına karşıyız” ifadelerini kullandı. Halk pazarında satışa sunulan ürünlerden bazılarının fiyatları ise şöyle: “Domates kilosu 1.50-3.00 lira, salatalık kilosu 1.5-2.00 lira, patlıcan 1.5-2.00 lira, patates 0.75-1.00 lira, pırasa 2.5 lira, limon 5.00-6.00 lira, kiraz 6.00-7.00 lira, çilek 5.00 lira, marul 1 adet 1.5 lira, ıspanak 2.00 lira”
Halk pazarında kilosu 7 liradan satılan kiraz zam şampiyonu meyve olurken kilosu 3 liradan satışa sunulan sivri biber de alım gücünü etkiledi.

Pazar günleri vatandaşın ve köylünün de akın ettiği halk pazarı fiyatları açıklandı. Açıklanan fiyatlara göre pazarın en pahalı meyvesi olan kiraz kilosu 7 liradan satışa sunuldu. Pazar esnafı, fiyatları normal bulurken fiyatların perakende satış oranına göre değiştiğini ve ramazan ayının gelmesi ile birlikte insanlarda bir durağanlık oluştuğunu, alışverişin serinlik çöktüğü zamanlarda yapıldığını ifade etti. Esnaf Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk, Ramazan ayı boyunca fiyatlarda düşüş olması gerektiğini ve insanların sofrasında her türlü sebze ve meyveyi görmesi gerektiği söyledi. Birlik Başkanı Öztürk, “Ramazan ayının manevi atmosferi nedeni ile fiyatlar düşmeli bu durum arz-talep meselesi, son yağışlarda esnafı etkiledi. AVM’lerin ve marketlerin ürünlerini dışarı çıkarmamaları noktalarında çalışmalarımız yapılmakta. Bizler marketlerin ürünlerini dışarıda pazarlamalarına karşıyız” ifadelerini kullandı. Halk pazarında satışa sunulan ürünlerden bazılarının fiyatları ise şöyle: “Domates kilosu 1.50-3.00 lira, salatalık kilosu 1.5-2.00 lira, patlıcan 1.5-2.00 lira, patates 0.75-1.00 lira, pırasa 2.5 lira, limon 5.00-6.00 lira, kiraz 6.00-7.00 lira, çilek 5.00 lira, marul 1 adet 1.5 lira, ıspanak 2.00 lira”
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.